Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 4406 times)
Lilith
Ex Member

Nič ni tako kot se zdi
15.04.2004 at 17:38:16

V življenju se mi je fulkrat zgodilo, da sem nekaj na drugih občudovala (včasih me je mučila tudi zavist, priznam), potem pa sem nekega dne začudeno ugotovila, da je prav to, kar sem tako zelo občudovala, šlo v franže.
Govorim o širokem razponu "občudovanja vrednih" zadev. Od tega, ko sem nekega dne ugotovila, da ima moja sošolka najlepše lase na svetu (in bi jaz tudi imela take), pa je naslednji dan prišla v šolo na kratko postrižena, ker "s tistimi zoprnimi lasmi ni več vzdržala" Shocked, pa vse do tega, ko sem kdaj opazila kak par, ki je neverjetno dobro funkcioniral (in bi jaz tudi imela tak partnerski odnos), pa sem potem čez mesec ali dva presenečena ugotovila, da sta šla narazen. Shocked

In se mi zdi, da so to ene take življenjske lekcije, ki mi dajo vedeti, naj bom hvaležna za to, kar imam. Ker čeravno ni tako bleščeče navzven, pa ima zato trdne temelje.

To razmišljanje se mi je porodilo danes, ko sem po službeni dolžnosti imela opravka z dekletom, s katerim sva nekoč skupaj jahali. Potem je spoznala tega frajerja in zapustila naš klub, češ da ji bo on kupil konja...itd.   ....no, skratka neverjetno srečen par...danes, dve leti po tem....pa ima novorojenčka in se skupaj z otrokom borita za življenje, ko se tip fizično znaša nad njo. In ko sem danes čutila njen strah in nemoč in obup.....me je postalo v dno duše sram, da sem sploh kdaj zavidala njej....ker ponovno ugotavljam, da je vsa sreča bila le navidezna...ena taka predstava za javnost...

In...saj ne vem, kaj sem že hotela povedati....aja....
....moje življenje je neverjetno fajn, takšno kot je... in če bom še kdaj v življenju komu kaj zavidala, me lahko mirne duše s kolom treščite po glavi....da pridem k sebi (spet).
Back to top

IP Logged

Terrania
5

Dih brez namena. Sapa
v bogu. Veter.
Maribor
Re: Nič ni tako kot se zdi
Reply #1 - 15.04.2004 at 19:35:25

Občudovanje je super, ampak občuduje se lastnosti, ne ljudi. Ljudje se spreminjajo.
Back to top

It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes. &&Douglas Adams

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #2 - 15.04.2004 at 20:46:07

Ti si se dosti  hujsa kot aryan in kompanija. Tongue

Oni res iscejo trajno zadovoljstvo in izpolnitev in se ne menijo za malenkosti, ti pa hoces ze v vsakem drobnem detajlu, v vsakem lasku dosect popolnost. Ta pa ni ravno pogosto cloveski atribut, prej nedosegljiv ideal, dostikrat pa postena nadloga.

Zraven pa se mi zdi, da mora pri tebi sreca, da si sploh zasluzi to ime, trajat dlje kot duracellove baterije (traja in traja in traja in ...), kar je tudi zelo blizu trajnosti in vecnosti in zmeri in povsod in oh in sploh.

Jest res ne stekam, kaj ste tolk za ta zmeri in povsod zapel. Clovek mora zbat uzivat v drobnih zadevah, recimo, da vzame kolicek v svoje roke in potem z njim koga mahnit po glavi in mu je to to. Ne pa to prevalit na kaksno tretjo osebo in cakat da bojo uspicene prekle z neba letele.

Tko priblizno. Tongue

bp
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #3 - 16.04.2004 at 00:41:50

O čem ti to, bp?

Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #4 - 16.04.2004 at 08:18:11

Men se zdi to, da spoznamo in se zavedamo, da nič ni tako kot se zdi eno ful ful veliko spoznanje. Tako sčasoma postanemo zmožni distance, dobimo priložnost naučit se zgolj nepristransko opazovat svoja čustva, jih torej ne sodit, četud niso prijetna, naučimo se, da jih dopustimo, v celoti izživimo, da lahko gredo in naredijo prostor za nova, finejša.

Zato bi jaz to, o čemer razmišljaš vzela kot eno darilo - imaš močno intuicijo, ki jo lahko uporabimo isto kot npr. sanje, skozi katere smo lahko recimo en korak pred resnicnostjo, kar pomeni, da imamo mi tisto moč z ljubeznijo prekriti dejanskost, ki mogoče drugim zarad tega ker ne vidijo skozi lastnih iluzije, ni razvidna.

Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #5 - 16.04.2004 at 08:19:15

Lilith wrote on 16.04.2004 at 00:41:50:
O čem ti to, bp?

o tem kar on ni (ali je)!   Grin Grin Grin

....

in kar ti si (ali nisi)  Wink Wink Wink
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #6 - 16.04.2004 at 08:21:14

Gru Gru wrote on 16.04.2004 at 08:19:15:
o tem kar on ni (ali je)!   Grin Grin Grin

....

in kar ti si (ali nisi)  Wink Wink Wink

Na-a.
Niti približno.

V bp-jevi pisariji sebe ne prepoznam niti malo. Mogoče me je s katero zamenjal.Wink

PS: se nanaša to na trditve izven oklepajev Wink
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #7 - 16.04.2004 at 09:19:12

Lilith, po moje človek  itak zmerom vidi tisto kar hoče videt. In ker je temu tko, boš isto zdevo z eno časovno disatnco ali pa eno novo izkušnjo drugič vidla čist drgač. Pozoren si  zmerom predvsem na tisto, kar te iritira, vznemiri. Če si bla pred par leti odprta do romatičnih partnerskih odnosov si jih morda čist nekritično  vidla tam, kjer jih ni blo. In če zdaj vanje ne verjameš več, boš  tud v  lepih in romantičnih  odnosih sposobna razpoznat  samo eno samo  patoglogijo, pa magari potencilano. Vse, kar se iz tega lahko naučiš je, da se nč ne naučiš oz. da se lahko naučiš samo to, da si zmerom pristranski. To pa ni nč narobe, ker edino če se te pristranskosti zavedaš  jo  lahko sprejmeš in se na tak način   prepustiš vznemirjenju, ki ga prinaša pristranskost.  Finta življenja je ravno v tisti razliki med res in tistim, ki se zdi kot res,  na to razlika smo pozorni in ta nas  vzmemirja, zato ni dobr živet v iluziji, da jo je  s kakterokoli izkušnjo, spoznajem ali uvidom  mogoče ukinit.
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #8 - 16.04.2004 at 09:45:19

titud wrote on 16.04.2004 at 09:19:12:
Finta življenja je ravno v tisti razliki med res in tistim, ki se zdi kot res, na to razlika smo pozorni in ta nas vzmemirja, zato ni dobr živet v iluziji, da jo je s kakterokoli izkušnjo, spoznajem ali uvidom mogoče ukinit.

A ni glih to to, ko potem spoznaš, da je tisto, kar imaš za res le iluzija? In če jo enkrat v celoti priznaš, jo tudi na nek način ukineš, ker je potem vse res.  ???

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #9 - 16.04.2004 at 09:57:13

Lilith wrote on 16.04.2004 at 00:41:50:
O čem ti to, bp?

Vse skupaj je misljeno kot stos. Ta pa izhaja iz tega, da si se ustavila ze ob taki malenkosti, kot je ta, da si je sosolka postrigla lase, ki si jih ti obcudovala in zavidala in ob tem, da se ti zdi sicer precej ekstremno nihanje v zivljenski sreci tvoje jahalne kolegice kot nek izjemen dogodek, nekaj, kar se sicer ne dogaja. Iz cesar sem sklepal (lahko povsem narobe), da so taksne spremembe zate se vedno nekaj cesar ne mores povsem sprejeti.

To me je spomnilo na aryana, ki ves cas pise o trajni sreci in zadovoljstvu oz. si za ta po mojem mnenju iluzorni cilj prizadeva. Pa pretiraval sem seveda zraven 300 na uro.

bp
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #10 - 16.04.2004 at 10:50:31

titud wrote on 16.04.2004 at 09:19:12:
Lilith, po moje človek  itak zmerom vidi tisto kar hoče videt. In ker je temu tko, boš isto zdevo z eno časovno disatnco ali pa eno novo izkušnjo drugič vidla čist drgač. Pozoren si  zmerom predvsem na tisto, kar te iritira, vznemiri. Če si bla pred par leti odprta do romatičnih partnerskih odnosov si jih morda čist nekritično  vidla tam, kjer jih ni blo. In če zdaj vanje ne verjameš več, boš  tud v  lepih in romantičnih  odnosih sposobna razpoznat  samo eno samo  patoglogijo, pa magari potencilano. Vse, kar se iz tega lahko naučiš je, da se nč ne naučiš oz. da se lahko naučiš samo to, da si zmerom pristranski. To pa ni nč narobe, ker edino če se te pristranskosti zavedaš  jo  lahko sprejmeš in se na tak način   prepustiš vznemirjenju, ki ga prinaša pristranskost.  Finta življenja je ravno v tisti razliki med res in tistim, ki se zdi kot res,  na to razlika smo pozorni in ta nas  vzmemirja, zato ni dobr živet v iluziji, da jo je  s kakterokoli izkušnjo, spoznajem ali uvidom  mogoče ukinit.    

ce bi bilo to res od cesa naj bi pa potem zivel marketing?
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #11 - 16.04.2004 at 11:18:44

Quote:
Finta življenja je ravno v tisti razliki med res in tistim, ki se zdi kot res, na to razlika smo pozorni in ta nas vzmemirja, zato ni dobr živet v iluziji, da jo je s kakterokoli izkušnjo, spoznajem ali uvidom mogoče ukinit.

Quote:
A ni glih to to, ko potem spoznaš, da je tisto, kar imaš za res le iluzija? In če jo enkrat v celoti priznaš, jo tudi na nek način ukineš, ker je potem vse res.  ???

Tist, kar imaš ti za res, je vse kar imaš in to ne more bit iluzija. Seveda obstaja tud t.i. objektivna resničnost,  s katero se tvoj res  ne more nikol v celot pokrit, samo tega zard  nesposbnosti pokritja tud  ni pametno  raglasit za iluzijo.  Tko da se ni pametno ukvrajat niti s tistim, kar imam jest za res niti s t.i. objektivno resničnostjo, ampak se je dobr učit le priznavat in sprejemat razliko, ker se le na tak način ta razlika 'ukinja' in postaja vse res, ne da bi se razlika morala dejansko ukinit.   Tongue Undecided Wink    

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #12 - 16.04.2004 at 12:02:06

sinjeoka wrote on 16.04.2004 at 10:50:31:
ce bi bilo to res od cesa naj bi pa potem zivel marketing?

Marketing živi od  moje težnje, da bi  premostu razliko oz.  se izenaču  s t.i.  resničnostjo, ki ti jo marketing predstavi kot objektivno. Paradoks je v tem, da tud če vsi vemo, da je resničnost trženjsko vzpostvljena, nanjo pristajamo in jo s tem priznavamo kot objektivno resničnost. Tko tud deluje na nas kot nekaj konkretnega in realnega neglede na to, a jo perceptiram kot  podobo skoz medije  al pa kot otipljiv  izdelek v trgovini. Marketing ustvarja vznemirljivo razliko med mano in realnostjo kot tako, ki deluje name. Marketing se torej samo navidezno umešča v odpravljnje te vznemrljive razlike, v resnici jo  ustvarja, zato s pristajanjem na marketinško realnost  vznemirjenja ni mogoče sprejet drgač kot iluzijo,  da se  bi se blo s tem ali onim  nakupom mogoče objektivizirat.      
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
Ex Member

Reply #13 - 16.04.2004 at 12:39:55

Quote:
To me je spomnilo na aryana, ki ves cas pise o trajni sreci in zadovoljstvu oz. si za ta po mojem mnenju iluzorni cilj prizadeva.

s cem pa podpiras to svoje mnenje?

Hari bol.
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #14 - 16.04.2004 at 14:01:15

Ti Hari bol, a si ti indijc?
Back to top

Živim za trenutke, od zdele naprej.

IP Logged