Ljubosumje... Zelo zanimiv pojav. Jaz mislim, da smo vsi vsaj enkrat imeli soočenje z ljubosumjem, kajti dokler ne vidiš njegovih posledic, se mu je težko izogniti. Ga je pa tudi včasih težko prepoznati - na tem forumu ste predelali eno vrsto ljubosumja: na neko osebo oz. osebe. Če se to nadaljuje, se pa lahko pride to take stopnje ali vrste ljubosumja, kjer ni več potreben nihče, da bi bili ljubosumni.
To sem tudi sam doživel - ovira oz. predmet ljubosumja lahko postane karkoli - ne samo kdorkoli: računalnik, knjiga itd. itd. (kako lahko bere knjigo, če sem pa jaz tu?!) Ko pride stvar do sem, se vse zruši, saj pride do začaranega kroga: primanjkuje ti pozornosti, zato siliš - in bolj siliš, bolj se druga oseba zapira in brani.
Je pa tudi fora, da v bistvu sploh ne pomaga, če ti partner pove, da nimaš razloga za ljubosumje, čeprav bi mogoče to najraje poslušal cel dan...Pomaga pa ne zato, ker nima veze s partnerjem, ampak s tistim, ki je ljubosumen...
Skratka, ljubosumni smo, ker bi radi imeli nekaj, kar sploh ne smemo imeti in tudi ne rabimo - sigurnost take vrste, da je pač nekdo "tvoj". Ampak človeka se pač ne da Imeti. Odnos z nekom je vsak dan popolnoma nov...lahko se zruši kadarkoli, če se ne gradi. In ravno to se zgodi: ko nekoga "dobiš", nehaš graditi in si "siguren". Kako enostavno se upecaš

Ravno negotovost je tista, ki nas na nek način vzpodbuja, da rastemo in da se trudimo - skupaj. Recept: Nehaj smatrati osebo kot lastnino oz. kot nekaj tvojega - osvobodi se in te bo oseba drugače začutila. Človeka se ne da Imeti...Ne da se mi več pisat, ker se mi zdi, da bi lahko bluzil cel dan. Lahko pa še kdo drug kaj pove...Lep dan banda.