exorcist wrote on 29.03.2004 at 12:31:06:Čuj, kako so tvojo spolno usmeritev sprejeli tvoji svojci, starši, brat, sorodniki, ali pa pa to skrivaš (skrivate) pred drugimi, da si homoseksualec? Je bil to šok zanje, si jim osebno povedal ali pa se jim je nekaj že prej "šajnalo"? Ali se te morda celo sramujejo, ker je slovenskem prostoru homoseksualnost še vedno tabu? Kako dojemaš/si dojemal svojo mater (ljubezniva, čustveno hladna, odsotna, gospodovalna) v otroštvu? Kako si gledal na fante, še preden si prišel v puberteto, in kako na punce, namreč prve simpatije se pojavijo še pred spolno zrelostjo? Kako se najdete istospolno usmerjeni, da recimo pogledaš fanta in veš, da je gay, morda kakih klubih? Si bi želel v bližnji prihodnosti imeti otroka, in kako gledaš na posvojitev sw strani istospolnih partnerjev? Misliš, da bi bilo za otroka mentalno zdravo, kajti po vsej verjetnosti bi ga otroci zbadali in se norčevali iz njegovih staršev, čeprav bi znali biti boljši kot marsikateri hetero par, kar bi lahko na njem pustilo globoke čustvene rane?
Bom probal kar lepo po vrsti odgovorit:
- doma sem povedal. Bil je šok, ker niso nikoli sami pomislili na to. Sprejeli so dejstvo in to tolerirajo, čeprav si sam želim, da bi se večkrat pogovarjali o tem, ker vidim, da včasih (sploh mama) trpi na račun tega, kako bodo na to gledali drugi. Skrbi jo in tudi vpraša, če me kdaj kdo zafrkava zaradi tega, domnevam pa da jo skrbi tudi, kako bodo ljudje gledali na njiju kot moja starša, ko se stvar razve. Daleč od tega, da bi se me sramovali.
-svojo mati ne dojemam, ampak imam rad

Ampak, če že sprašuješ naj pomislim...mhm...rekel bi, da je čustveno ona zrelejša od očeta, z njo sem vedno lažje navezal stik (ker sva si tudi po naravi podobna, tako kot sta si podobna moj brat in oče), dejstvo je, da je bila fizično bolj prisotna v mojem življenju, ker je imel oče pač tako službo.
-do punc ali žensk nisem nikoli čutil nikakršne simpatije, privlačnosti, interesa. Pa brez zamere. Se čisto fajn štekam s kolegicami, znankami, a nisem nikoli čutil do njih karkoli več kot prijateljsko naklonjenost.
-obstaja nekaj čemur se popularno reče "gaydar" (a la gay-radar)
-rad bi imel kdaj vzgojni vpliv na otroka. Predal svoje znanje, vendar bolj kot o starševski vlogi razmišljam o učiteljski.
-posvojitev s strani istospolnega para se mi zdi dokaj legitimna zahteva. Očitek, da bodo otroka zbadali je seveda upravičen, vendar otroke zbadajo zaradi vsega mogočega. Tudi mene so. Naj se vsak spomni svojih šolskih let. Mentalno zdravo...mhm...izzivi so tisti, ki človeka gradijo. Čustvena inteligenca naj bi bila sposobnost konstruktivnega reševanja problemov. Trening je pri tem dobrodošla rešitev. Sliši se morda kruto, a življenje je tako za vsakogar. Prepričan sem (iz lastnih izkušenj), da otrok, ki ima spodbudo (kar ni isto kot potuha!) v svojem domačem okolju, zraste v osebo sposobno premagovati ovire v življenju. Spodbudno domače okolje pa ni vezano na spol staršev, ampak njihovo čustveno zrelost.