Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14
(Read 40402 times)
vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Re: homoseksualnost
Reply #60 - 30.03.2004 at 10:09:20

b5 wrote on 30.03.2004 at 00:14:43:
Narava je pametna in ve kaj dela. Dejstvo je da dva istospolna partnerja ali partnerici  ne moreta imeti otrok (vsaj pri človeški vrsti ne), če mi ne vemo zakaj -NARAVA VE. Ni problema imejte se radi v vseh mogočih povezavah, samo ne v to umešavat otrok, ne bit sebični.
Ne vem za VAS ampak sam sem čisto zadovoljen, da sem spočet po naravni poti in da je moja mami ženskega spola in oče moškega.

se takoj podpišem.

Nekako smo ljudje razdeljeni na ene, ki verjamemo v NARAVO in njeno sposobnost in druge, ki ne zmorejo tega videt v taki luči oz. so ujetniki svojega egocentrizma ...
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #61 - 30.03.2004 at 10:18:49

sinjeoka wrote on 30.03.2004 at 09:34:53:
odgovornost je nekaj, kar ljudje zelo radi prevzamejo, ko jim je kaj za dobit, ko pa so poklicani na odgovarjanje, pa se izrečejo za nepristojne in neodgovorne

Kot da je imajo   politiki, ki sprejemajo tako in drgačnno zakonodajo in socialnie delavka oz. centri za socialno delo, ki jo po sprejeti poltiki izvajajo, kakšno posebno odgovrost? Za državo se  pojem odgovornosti začne in konča z zagotovljanjem dnarja za obseg pravic, ki jih je določila, kar se je izkazal  skoz referendum za opolditev samsih žensk, kjer se je etična dilema  točno pokrila  s tem, a naj opolditev financira država al pa naj se  opravlja privat. Država daje otroke v posovijtev točno po načelu, da bo z njim imela čim manjši strošek in da ji   kot odrasel osebek ne bo v breme. To je vsa njena odgovornost, ki bi jo zlahka zahtevala od katerga koli civilnega  združenja, ki bi ščitila interese svojih zainteresiranih članov in   posvojitve opravljali namesto države.      

Quote:
civilnodružbena organiziranost ... kot si to definiral, potem naj bi se parcialni interesi uveljavljali in odločali zgolj v skupinah, ki jih to tangira ...
... sorry barte ama to odpade ... ker je naša država še vedno socialna ... in razne stroške socialnih primerov nosi sama ...

To da dejavnosti država financira še ne pomen, da jih mora tud sama izvajat. To je bistvu najslabša možna varianta, ki državlajane dela odvisne od njenih storitev namest da bi  se organiziral sami. Samoorganizacija ne pomen tud samofinanciranja, saj država lahko komot financira civilnodružbene dejavnosti, samo da ji to gre jebeno  težko od rok, ker je civilnodružbena sfera preveč kritična do kvalitete njenih storitu, zato bi kaj kamlu prišla v konflikt s politično sfero, ki vzgaja in vzdržuje sebi lojalno socialno, zdravstveno, šolsko in ne vem katero še  uradništvo in kao strokovne kadre.    

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #62 - 30.03.2004 at 10:27:08

b5 wrote on 30.03.2004 at 00:14:43:
Dejstvo je da dva istospolna partnerja ali partnerici  ne moreta imeti otrok (vsaj pri človeški vrsti ne), če mi ne vemo zakaj -NARAVA VE. Ni problema imejte se radi v vseh mogočih povezavah, samo ne v to umešavat otrok, ne bit sebični.

Nikar se ne imej za tak popolnega starša pa modrega človeka, da bi se lahko začel počutit kompetentnega pogoje za druge postavljat Tongue
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #63 - 30.03.2004 at 10:28:22

titud wrote on 30.03.2004 at 10:18:49:
Kot da je imajo   politiki, ki sprejemajo tako in drgačnno zakonodajo in socialnie delavka oz. centri za socialno delo, ki jo po sprejeti poltiki izvajajo, kakšno posebno odgovrost? Za državo se  pojem odgovornosti začne in konča z zagotovljanjem dnarja za obseg pravic, ki jih je določila, kar se je izkazal  skoz referendum za opolditev samsih žensk, kjer se je etična dilema  točno pokrila  s tem, a naj opolditev financira država al pa naj se  opravlja privat. Država daje otroke v posovijtev točno po načelu, da bo z njim imela čim manjši strošek in da ji   kot odrasel osebek ne bo v breme. To je vsa njena odgovornost, ki bi jo zlahka zahtevala od katerga koli civilnega  združenja, ki bi ščitila interese svojih zainteresiranih članov in   posvojitve opravljali namesto države.      

To da dejavnosti država financira še ne pomen, da jih mora tud sama izvajat. To je bistvu najslabša možna varianta, ki državlajane dela odvisne od njenih storitev namest da bi  se organiziral sami. Samoorganizacija ne pomen tud samofinanciranja, saj država lahko komot financira civilnodružbene dejavnosti, samo da ji to gre jebeno  težko od rok, ker je civilnodružbena sfera preveč kritična do kvalitete njenih storitu, zato bi kaj kamlu prišla v konflikt s politično sfero, ki vzgaja in vzdržuje sebi lojalno socialno, zdravstveno, šolsko in ne vem katero še  uradništvo in kao strokovne kadre.    

recimo ... ali se tebi približno sanja kak funkcionirajo civilna združenja: v pojavnih oblikah:
društvo
fundacija
ustanova
? ? ?

in predvsem ... ali veš kako se financirajo ... niso vsi Mirovni Inštitut
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #64 - 30.03.2004 at 11:20:59

Devi wrote on 30.03.2004 at 10:27:08:
Nikar se ne imej za tak popolnega starša pa modrega človeka, da bi se lahko začel počutit kompetentnega pogoje za druge postavljat Tongue

Kdo pa po tvoje Devi je lahko kompetenten  ???
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #65 - 30.03.2004 at 11:57:24

sinjeoka wrote on 30.03.2004 at 10:28:22:
recimo ... ali se tebi približno sanja kak funkcionirajo civilna združenja: v pojavnih oblikah:
društvo
fundacija
ustanova
? ? ?

in predvsem ... ali veš kako se financirajo ... niso vsi Mirovni Inštitut

Zarad mene lahko kakršnokoli civilno združenje ustanovi kakršnokoli ustanovo, pač tako, da bo formalnopravno izpolnjevala pogoje za dodelitev državnih subvencij ali privat donacij ali za pridobivanje dohodkov iz lastne dejavnosti ali vsega  po malo. Pomebno je, da se ustanove ustnavljao od spodaj navzgor, iz dejanskega
interesa in torej pluralno glede odnosa do vsebine dejanosti in ne da se zarad formalnih organizacijaskih razlogov favorizira en  splošen državen interes, ki ne more bit  nikogaršen, še najmanj pa od tistih, ki bi jim držvava morala služit.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #66 - 30.03.2004 at 12:01:41

titud wrote on 30.03.2004 at 11:57:24:
Zarad mene lahko kakršnokoli civilno združenje ustanovi kakršnokoli ustanovo, pač tako, da bo formalnopravno izpolnjevala pogoje za dodelitev državnih subvencij ali privat donacij ali za pridobivanje dohodkov iz lastne dejavnosti ali vsega  po malo. Pomebno je, da se ustanove ustnavljao od spodaj navzgor, iz dejanskega
interesa in torej pluralno glede odnosa do vsebine dejanosti in ne da se zarad formalnih organizacijaskih razlogov favorizira en  splošen državen interes, ki ne more bit  nikogaršen, še najmanj pa od tistih, ki bi jim držvava morala služit.  

očitno je zlo, da še nikoli, ama res nikoli nisi delal v takem društvu ... pravno formalna oblika ni toliko problematična kot vir financ ... nikoli jih ni dovolj za izpeljat vse nalogo, kljub temu da se dela not po večini prostovoljno .... beri zastonj, in običajno člani stroške pokrivajo iz svojih žepov.

To zadne pa je možno le takrat, ko ima tak entuziast vir dohodkov (običajno službo) drugje ...

torej skrb za zavržene otroke bi ti dal pod ljubiteljsko dejavnost?!?!?

ne se jebat  ???  Shocked  ???
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #67 - 30.03.2004 at 12:19:12

titud wrote on 30.03.2004 at 10:18:49:
Država daje otroke v posovijtev točno po načelu, da bo z njim imela čim manjši strošek in da ji   kot odrasel osebek ne bo v breme. To je vsa njena odgovornost, ki bi jo zlahka zahtevala od katerga koli civilnega  združenja, ki bi ščitila interese svojih zainteresiranih članov in   posvojitve opravljali namesto države.    

???   ???    ???   ???  Kje si to pobral?

Ne daje država nobenega otroka v posvojitev. V posvojitev se sme dati samo otrok, katerega starši so privolili v posvojitev, ali čigar starši so neznani ali že leto dni neznanega bivališča. Država je z zakonom opredelila pogoje, kdo je lahko posvojitelj in postopek posvojitve. Kaj za vraga ima to opraviti s stroški in s tem, da ji kot odrasel osebek ne bo v breme?
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #68 - 30.03.2004 at 12:22:29

vida wrote on 30.03.2004 at 11:20:59:
Kdo pa po tvoje Devi je lahko kompetenten  ???

kaki nezaplankani strokovnjaki, ki lahko presodijo, kolk je homo par, ki hoče posvojit otroka čustveno dozorel za tako nalogo (kot je to navada pri hetero posvojitvah)
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #69 - 30.03.2004 at 12:31:06

Devi wrote on 30.03.2004 at 12:22:29:
kaki nezaplankani strokovnjaki, ki lahko presodijo, kolk je homo par, ki hoče posvojit otroka čustveno dozorel za tako nalogo (kot je to navada pri hetero posvojitvah)

tukaj se mi postavi vprašanje, ki je dostikart pri nas zelo aktualno ... kaj je zaplankanost ... ali je to vse tisto kar ne sledi modnim muham...

s tega vidika sem jaz čist zaplankana  Embarrassed
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #70 - 30.03.2004 at 13:03:33

Devi wrote on 30.03.2004 at 12:22:29:

homo par ni za otroka nikoli dozorel - niti biološko

v imenu zaplankane strokovnjakinje matere narave

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

en_bk
5

Reply #71 - 30.03.2004 at 13:14:52

t wrote on 30.03.2004 at 13:03:33:
homo par ni za otroka nikoli dozorel - niti biološko

v imenu zaplankane strokovnjakinje matere narave

uživajte!

Genau. So pa zato za otroka zreli vsi mladiči pr 15 letih, pa tastari, ki jih pretepajo und ponižujejo, pa posiljujejo...i tako dalje.

A je to tud v imenu matere Narave?
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #72 - 30.03.2004 at 13:27:44

en_bk wrote on 30.03.2004 at 13:14:52:
Genau. So pa zato za otroka zreli vsi mladiči pr 15 letih, pa tastari, ki jih pretepajo und ponižujejo, pa posiljujejo...i tako dalje.

A je to tud v imenu matere Narave?

očitno ne ... tega ne počnejo ne evglene, ne opice .. samo evolucijski vrhunec živalskega kraljestva človek...

... še ena civilizacijska pridobitev tole  Wink
Back to top

IP Logged

bogglefreak20
3

Reply #73 - 30.03.2004 at 13:56:16

exorcist wrote on 29.03.2004 at 12:31:06:
Čuj, kako so tvojo spolno usmeritev sprejeli tvoji svojci, starši, brat, sorodniki, ali pa pa to skrivaš (skrivate) pred drugimi, da si homoseksualec? Je bil to šok zanje, si jim osebno povedal ali pa se jim je nekaj že prej "šajnalo"? Ali se te morda celo sramujejo, ker je slovenskem prostoru homoseksualnost še vedno tabu? Kako dojemaš/si dojemal svojo mater (ljubezniva, čustveno hladna, odsotna, gospodovalna) v otroštvu? Kako si gledal na fante, še preden si prišel v puberteto, in kako na punce, namreč prve simpatije se pojavijo še pred spolno zrelostjo? Kako se najdete istospolno usmerjeni, da recimo pogledaš fanta in veš, da je gay, morda kakih klubih? Si bi želel v bližnji prihodnosti imeti otroka, in kako gledaš na posvojitev sw strani istospolnih partnerjev? Misliš, da bi bilo za otroka mentalno zdravo, kajti po vsej verjetnosti bi ga otroci zbadali in se norčevali iz njegovih staršev, čeprav bi znali biti boljši kot marsikateri hetero par, kar bi lahko na njem pustilo globoke čustvene rane?
Wink

Bom probal kar lepo po vrsti odgovorit:
- doma sem povedal. Bil je šok, ker niso nikoli sami pomislili na to. Sprejeli so dejstvo in to tolerirajo, čeprav si sam želim, da bi se večkrat pogovarjali o tem, ker vidim, da včasih (sploh mama) trpi na račun tega, kako bodo na to gledali drugi. Skrbi jo in tudi vpraša, če me kdaj kdo zafrkava zaradi tega, domnevam pa da jo skrbi tudi, kako bodo ljudje gledali na njiju kot moja starša, ko se stvar razve. Daleč od tega, da bi se me sramovali.

-svojo mati ne dojemam, ampak imam rad  Grin Ampak, če že sprašuješ naj pomislim...mhm...rekel bi, da je čustveno ona zrelejša od očeta, z njo sem vedno lažje navezal stik (ker sva si tudi po naravi podobna, tako kot sta si podobna moj brat in oče), dejstvo je, da je bila fizično bolj prisotna v mojem življenju, ker je imel oče pač tako službo.

-do punc ali žensk nisem nikoli čutil nikakršne simpatije, privlačnosti, interesa. Pa brez zamere. Se čisto fajn štekam s kolegicami, znankami, a nisem nikoli čutil do njih karkoli več kot prijateljsko naklonjenost.

-obstaja nekaj čemur se popularno reče "gaydar" (a la gay-radar)

-rad bi imel kdaj vzgojni vpliv na otroka. Predal svoje znanje, vendar bolj kot o starševski vlogi razmišljam o učiteljski.

-posvojitev s strani istospolnega para se mi zdi dokaj legitimna zahteva. Očitek, da bodo otroka zbadali je seveda upravičen, vendar otroke zbadajo zaradi vsega mogočega. Tudi mene so. Naj se vsak spomni svojih šolskih let. Mentalno zdravo...mhm...izzivi so tisti, ki človeka gradijo. Čustvena inteligenca naj bi bila sposobnost konstruktivnega reševanja problemov. Trening je pri tem dobrodošla rešitev. Sliši se morda kruto, a življenje je tako za vsakogar. Prepričan sem (iz lastnih izkušenj), da otrok, ki ima spodbudo (kar ni isto kot potuha!) v svojem domačem okolju, zraste v osebo sposobno premagovati ovire v življenju. Spodbudno domače okolje pa ni vezano na spol staršev, ampak njihovo čustveno zrelost.
Back to top

Beatus, qui venit in nomine Domini!

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #74 - 30.03.2004 at 14:10:39

sinjeoka wrote on 30.03.2004 at 12:31:06:
tukaj se mi postavi vprašanje, ki je dostikart pri nas zelo aktualno ... kaj je zaplankanost ... ali je to vse tisto kar ne sledi modnim muham...

s tega vidika sem jaz čist zaplankana  Embarrassed

homoseksualnost je mogoče modna muha za ljudi, ki se jim zdi, da se je to šele prejšnji teden začelo in je treba sam mal počakat, da bo samo od sebe minilo

zaplankanost pa je nekej podobnega kot ozkosrčnost, samo da v glavo udari Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14