Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 14
(Read 40358 times)
sinjeoka
5

No guts no glory!

Re: homoseksualnost
Reply #45 - 29.03.2004 at 18:20:17

Petra. wrote on 29.03.2004 at 18:00:13:
Verjetno je res veliko parov, ki jih imajo. Ampak npr. a misliš, da bi pri nas umetno oplodili ženski parček? jst nism ziher, da bi...

pri nas umetno ne oplodijo nikogar razen heteroseksualnih parov

toda jaz nisem govorila o umetni oploditvi, ampak posvojitvi
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #46 - 29.03.2004 at 18:27:08

aja sorry, valda ne more bit spolna usmerjenost ena izmed posvojitev otroka...merilo naj bi bilo ljubezen...v mojem svetu Wink
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #47 - 29.03.2004 at 20:51:27

Petra. wrote on 29.03.2004 at 17:04:55:
Sama sem ZA to, da imajo lahko otroke. Kdo ima sploh pravico nekomu vzeti osnovno človeško pravico, to da imaš lastne potomce? Bi lahko marsikateremu straight parčku raje vzeli otroke in jih dali v posvojitev, glede na to kaj vse se dogaja z otroci. Roll Eyes

Ne gre se za njih, ampak za otroke, veš, da imajo otroci ponavadi strupen jezik, ker ne premislijo nič, preden izrečejo, ker so direktni, posebaj, ko se norčujejo, zbadajo in se posmehujejo iz sošolcev z razlicnimi zmerljivkami, ko jim dajejo vzdevke,kot so bajsi ali sumo, če je otrk močnejše postave itd..... Kaj misliš, kakšen spis bi napisali pri slovenščini z naslovom "moj očka in mati"? Kako bi sošolci to sprejeli, verjetno bi bil tarča posmeha, bilo bi ga sram na dno srca, ko bi mu govorili, da je njegov voter peder,.... To bi ga po moje sesulo....  Tongue

Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #48 - 29.03.2004 at 22:28:41

ma prej ko bo več takih družin, manj bo posmeha in nasilja nad drugačnimi... lahko ti povem, da se nekateri otroci vedno komu posmehujejo, pa ne rabiš bit za to posvojen od gejev...  osnovna šola je en tak hard trening na real life pol, ne... zdaj, da bi preprečili zbadanje otrok do kogarkoli zarad česarkoli pač že ne vem druge rešitve kakor spremeni sebe in spremenil se bo svet... ker zbadani smo bli verjetno več al manj vsi, mislim res me zanime, če je kje kdo ki še ni bil? pa kaj pol... a za to pol naj sploh ne živim? da ne bi kdo kaj slučajno kdaj rekel? in to naj bi bil pol nek argument zakaj naj geji ne bi imeli otrok? Shocked
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #49 - 29.03.2004 at 23:20:53

se podpišem pod tole od Kali Smiley
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #50 - 29.03.2004 at 23:37:12

Petra. wrote on 29.03.2004 at 22:28:41:
ma prej ko bo več takih družin, manj bo posmeha in nasilja nad drugačnimi... Shocked

Kdaj???? nikdar...  Tongue

morda v sanjah, kajneda, ko bo povsod ljubezen, ko bosovraštva izkoreninjeno, strpnost pa nas bo preplavljala, vsi se bomo imeli radi... morda čez 100 let... relanost, ne mi ti o nekih idelaisticnih varkah, ki lebdijo v oblakih.... resnicnost je drugacna, kot bi si zeleli...

Back to top

IP Logged

b5
4

not all shadows are cast
by light...
Medvode
Reply #51 - 30.03.2004 at 00:14:43

Narava je pametna in ve kaj dela. Dejstvo je da dva istospolna partnerja ali partnerici  ne moreta imeti otrok (vsaj pri človeški vrsti ne), če mi ne vemo zakaj -NARAVA VE. Ni problema imejte se radi v vseh mogočih povezavah, samo ne v to umešavat otrok, ne bit sebični.
Ne vem za VAS ampak sam sem čisto zadovoljen, da sem spočet po naravni poti in da je moja mami ženskega spola in oče moškega.
Back to top

WWW WWW b5er_svn  
IP Logged

DaBi
Ex Member

Reply #52 - 30.03.2004 at 00:30:58

Mislim, da so "oni" še na večji preizkušnji,  ...v težji šoli.
V težji, zaradi "nas" ki ne sprejemamo, ki ne štekamo...

Podpis:

"Think POSITIVE

Naključij ni. Vse v življenju se zgodi iz pozitivnega razloga. "
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #53 - 30.03.2004 at 07:27:21

Verjetno se še spomnite, da sem pred časom odprla topik "za dober sex je potrebna kemija". In marsikdo od tukaj, mi je dal vedet, da je kemija=spolna privlačnost, življenjski vzorec ... torej je tudi homoseksualnost življenjski vzorec.
btw. ali si priznate ali ne ... homoseksualna nagnjenja imajo(mo) vsi ljudje
Življenjski vzorci pa so bolj ali manj privzgojeni.

Drugače pa danes znanost še ne ve, ali je homoseksualnost genetsko ali vzgojno pogojena.

Tako da, zakaj sem proti posvojitvam ...
1. ČE je to vedenjsko - vzgojni vzorec; potem homoseksualnost ni "normalna", ampak gre za socialno deviacijo in otroka zato ne bi dajala takim ljudem (poudarjam, tole je razlog s ČE in končni odgovor pustim znanosti, da odgovori s čim je homoseksualnost pogojena!!!)

2. razlog je omenil že Exo in se z njim strinjam ... stigma otroka ... današnja družba ni zadosti zrela in naj najprej taka partnerstva postanejo del našega vsakdana ... ne vem zakaj bi morali za vsako ceno riniti z glavo skozi zid ... otrok, ki so ga starši ZAVRGLI bi bil vsaj danes ožigosan 2x
Glede na to, da otrokza posvojitev primanjkuje res ne vem, zakaj bi morali še s tistimi nekaj črvički delati eksperimente ...
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #54 - 30.03.2004 at 07:28:49

Petra. wrote on 29.03.2004 at 18:27:08:
aja sorry, valda ne more bit spolna usmerjenost ena izmed posvojitev otroka...merilo naj bi bilo ljubezen...v mojem svetu Wink

in v kakšnih enotah se izmeri ljubezen?
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #55 - 30.03.2004 at 07:40:29

b5 wrote on 30.03.2004 at 00:14:43:
Narava je pametna in ve kaj dela. Dejstvo je da dva istospolna partnerja ali partnerici  ne moreta imeti otrok (vsaj pri človeški vrsti ne), če mi ne vemo zakaj -NARAVA VE. Ni problema imejte se radi v vseh mogočih povezavah, samo ne v to umešavat otrok, ne bit sebični.
Ne vem za VAS ampak sam sem čisto zadovoljen, da sem spočet po naravni poti in da je moja mami ženskega spola in oče moškega.

Pod to se še jaz podpišem.

Na misel mi je prišel en primer, ko se ljudje želimo delati pametnejše od narave. Gre za določanje/izbiranje spola otroka. Narava je uredila, da se rodi približno enako število moških in ženskih otrok. Če bi se v to vmešali, bi to naravno ravnotežje gotovo porušili. Na Kitajskem npr., kjer je dovoljen le en otrok v družini, je veliko detomorov komaj rojenih deklic, ker je zaželjen moški potomec, druga možnost pa ni dovoljena. In zato, če je narava "določila", da imata potomce le starša različnega spola, ima narava gotovo prav.

Kar se pa homoseksualnosti tiče, vedno v zgodovini človeštva je bila in očitno tudi vedno bo, pa naj je razlog za to takšen ali drugačen.
Back to top

IP Logged

b5
4

not all shadows are cast
by light...
Medvode
Reply #56 - 30.03.2004 at 08:39:00

Petra. wrote on 29.03.2004 at 17:04:55:
Sama sem ZA to, da imajo lahko otroke. Kdo ima sploh pravico nekomu vzeti osnovno človeško pravico, to da imaš lastne potomce? Bi lahko marsikateremu straight parčku raje vzeli otroke in jih dali v posvojitev, glede na to kaj vse se dogaja z otroci. Roll Eyes

In tu je še otrokova pravica imeti starše, so stvari ki jih lahko pri vzgoji opravi le mati (ženska) in oče (moški). Enostavno otroku dva istospolna partnerja ne moreta nuditi vsega. Ljubezen ja, ampak tu se že vprašamo kje je meja med ljubeznijo in sebičnostjo.  Odraščanje je že samo po sebi težko in v takih primerih je še težje, vprašajte družine ki so tako ali drugače izgubili enega (ločitev, nesreča.... koliko težja je vzgoja in nekaterih stvari se ne da nadomestiti.

Kar se pa pravice tiče, so tu naravni zakoni. Enospolni partnerji po naravnem zakonu te pravice nikoli niso imeli (vemo kaj je potrebno za spočetje). Zato jim jo tudi ni noben vzel. Je pač tako, da ne moreš imeti vse.

Kar pa se z ravnanjem z otroki v nekaterih družinah tiče, pa se strinjam s tabo, da jih ne zaslužijo. Je pač tako, da se vswe premalo zavedamo, da otrok pomeni veliko odgovornost in da ni igrača na baterije s stikalom za izklop in vklop.
Back to top

WWW WWW b5er_svn  
IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #57 - 30.03.2004 at 08:53:55

b5 wrote on 30.03.2004 at 08:39:00:
Kar pa se z ravnanjem z otroki v nekaterih družinah tiče, pa se strinjam s tabo, da jih ne zaslužijo. Je pač tako, da se vswe premalo zavedamo, da otrok pomeni veliko odgovornost in da ni igrača na baterije s stikalom za izklop in vklop.

podpis

sinjeoka

sicer pa to velja tudi za hišne ljubljenčke
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #58 - 30.03.2004 at 09:19:43

Vprašanje posvojitve otroka istospolnim partnerjem sploh ne bi smelo bit vprašanje, ki bi ga urejala samo  država s  politično komptenco nad 'dodelitvijo' pod takimi ali drugačnimi zakoni/predpisi ampak bi moralo bit  predsem civilnodružbeno vprašanje. Dva, ki se mata rada, ne morerta bit pri tako intimnih stavri kot je potomstvo, prepuščena samo  državno verificiranim etičnim načelom, tko kot tud  umetna oploditev samske matere ne more bit prepuščena samo trenutni politični klimi tko kot se je zgodilo na referendumu pred par leti. Država bi morala v zvezi z opoditvami in  posvojitvami posegat  le krizne/kritične razmere,  da zavaruje interes otroka, ne pa pogojevat življenske stile parterskih skupnosti ali samskih strašev. Ampak s tem je itak tko kot z vsem drugim: navajen smo jih prepuščat nemarni državni birokraciji pa kao stroki, namset da bi se civilnodružbeno okrog posamičnega problema organiziral tisti, ki jim je dejansko mar in prevzel nase kopetenco pa odgovornost, ki jo ma zarad naše skupne neozaveščenosti pa  nemarnosti država.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #59 - 30.03.2004 at 09:34:53

titud wrote on 30.03.2004 at 09:19:43:
Vprašanje posvojitve otroka istospolnim partnerjem sploh ne bi smelo bit vprašanje, ki bi ga urejala samo  država s  politično komptenco nad 'dodelitvijo' pod takimi ali drugačnimi zakoni/predpisi ampak bi moralo bit  predsem civilnodružbeno vprašanje. Dva, ki se mata rada, ne morerta bit pri tako intimnih stavri kot je potomstvo, prepuščena samo  državno verificiranim etičnim načelom, tko kot tud  umetna oploditev samske matere ne more bit prepuščena samo trenutni politični klimi tko kot se je zgodilo na referendumu pred par leti. Država bi morala v zvezi z opoditvami in  posvojitvami posegat  le krizne/kritične razmere,  da zavaruje interes otroka, ne pa pogojevat življenske stile parterskih skupnosti ali samskih strašev. Ampak s tem je itak tko kot z vsem drugim: navajen smo jih prepuščat nemarni državni birokraciji pa kao stroki, namset da bi se civilnodružbeno okrog posamičnega problema organiziral tisti, ki jim je dejansko mar in prevzel nase kopetenco pa odgovornost, ki jo ma zarad naše skupne neozaveščenosti pa  nemarnosti država.

odgovornost...

Grin  Grin  Grin  Grin

civilnodružbena organiziranost

Grin  Grin  Grin  Grin

odgovornost je nekaj, kar ljudje zelo radi prevzamejo, ko jim je kaj za dobit, ko pa so poklicani na odgovarjanje, pa se izrečejo za nepristojne in neodgovorne

civilnodružbena organiziranost ... kot si to definiral, potem naj bi se parcialni interesi uveljavljali in odločali zgolj v skupinah, ki jih to tangira ...
... sorry barte ama to odpade ... ker je naša država še vedno socialna ... in razne stroške socialnih primerov nosi sama ...
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 14