Quote:bogglefreak, razumem da lahko gojiš ljubezen do osebe istega spola, v smislu da ga imaš rad, da ga vzljubiš; ampak ne do te mere da bi se spuščal z njim v spolne odnose ali pa zakonsko zivljenje
eno je imeti rad, drugo pa biti zaljubljen
in glede na to da je mati narava tako naštimala kemijo v glavi, da te privlači recimo vonj osebe nasprotnega spola, še manj ne razumem kako te lahko spolno privlači oseba istega spola.
Moje razumevanje določenih pojmov:
-"imeti rad" pomeni čutiti naklonjenost do nekoga, npr. sestre/brata, mame, očeta, prijatelja/prijateljice,. itd.
-"biti zaljubljen" pomeni biti preplavljen od hormonov, ki ti ne dajo normalno dihati, srce ti bije 100/h, vrti se ti v glavi, slišiš travo rast in rožice cvetet
-"ljubiti" pomeni čutiti izjemno naklonjenost, a tudi povezanost na miselni ravni, čutiti z nekom, imeti željo deliti z nekom vse, tudi žrtvovati se za nekoga, hrepeneti po njem, ko nista skupaj itd.
Jaz svojega fanta ljubim.

Nisem vanj (samo) zaljubljen in ne čutim do njega samo neke naklonjenosti. In ker želim deliti z njim vse, to vključuje tudi moje telo, mojo spolnost.
Glede tega, kaj je narava namenila ljudem, mislim, da vemo še premalo. Poleg tega antropologija zaenkrat še ni odkrila družbe, kjer homoseksualnost ne bi bila prisotna - tudi to da človeku misliti, da je tudi homoseksualnost nekaj povsem naravnega, del narave same. Kaj bi lahko bil razlog za tem, je ravno tako zanimivo vprašanje. ???
Bi pa želel izpostaviti še eno dejstvo, in sicer pojem "družbenega spola" za razliko od biološkega spola. Družbeni spol pomeni na kratko rečeno, družbeno razumevanje spola in spolnih vlog. To v praksi pomeni, da imamo npr. v Zahodni družbi moški in ženski biološki ter moški in ženski družbeni spol. Biologija (oz. medicina) poznata tudi ti. "anomalije" v smislu dvosplonosti, hermafroditizma. Družba za take posameznike nima posebne kategorije in s tem manj razumevanja (zato je tak posameznik lahko tarča posmeha ali vsaj zmeden, ker v svoje okolju ne dobi potrditve o svoji "normalnosti").
Za boljše razumevanje naj navedem še primerjavo z neko skupnostjo na malajskem polotoku (ime ljudstva mi je ušlo iz glave), kjer poznajo 6 (!)

družbenih spolov. Za vse imajo svoje izraze, ki trenutno niso pomembni, gre pa dejansko za to, da razlikujejo med:
- moškimi, ki živijo z ženskami (torej heteros. moški)
- ženskami, ki živijo z moškimi (heteros. ženske)
- moškimi, ki živijo z moškimi (homos. moški)
- ženskami, ki živijo z ženskami (homos. ženske)
- moškimi, ki imajo žensko telo
- ženskami, ki imajo moško telo (obe zadnji skupini sta hermafroditi, razlika je le v tem, kako se človek sam identificira - ali se "čuti" moškega ali žensko).
In vsi ti spoli so zastopani (odstotkovno gledano) približno enako kot v Evropi, torej ni nič več in nič manj homoseksualcev kot pri nas.
Če je torej družba odprta do drugačnih, to ne pomeni, da bodo sedaj pa vsi hoteli biti drugačni zaradi drugačnosti same.
Osebno ne poznam nikogar, ki bi trdil, da je postal gej. Vsi so to čutili v sebi dolgo časa, ponavadi kar od začetka pubertete, ko se človek sploh začne zavedati svoje spolnosti. Je pa res, da si marsikdo tega noče priznati in na vse kriplje poskuša to v sebi ubiti. Pa ne obsojam takih poskusov, hočem samo reči, da po mojem biti ali ne biti gej, ni posledica svobodne odločitve, v smislu "Mhm...men' se pa več ne da za kiklam' skakat, od don's naprej bom rajš' peder!"