Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 
(Read 13536 times)
sinjeoka
5

No guts no glory!

Re: Samske ženske
Reply #60 - 17.03.2004 at 11:45:01

exorcist wrote on 17.03.2004 at 11:32:33:
Hja, zakaj pa bi obupal nad ženskami? Ko sem pisal o samskih ženskah, sem še dal relacijo samski moški. In zdi se mi, da moški dosti težje shaja brez ženske kot pa obratno, ženska brez moškega. Namreč moški smo, vsaj večina, bolj površni, ne damo dosti na zunanji izgled, vse nam je ravno, tudi kuhamo si nene radi, ne skrbimo tako za čistočo, če ni potrebe, radi kaj več popijemo itd... Na žensko gledam kot na protiutež. Samo zdaj je vprašanje, če vse te naštete lastnosti ne veljajo tudi za "moderne" ženske? Moj stric se je "zresnil" komaj tam pri 30-tih, da si je vzel punco in ima sedaj otroka, postal familiarni človek. Pa se mi zdi, da je bila to pravilna odločitev, čeprav ga ima punca včasih malo na vrvici, verjetno opravičeno, je pa res, da je počenjal vse mogoče norije, ko je bil še ledik... Res ne vem, kako bi končal, če se ne bi vezal tja do 35-tega in se zlizal....  Grin
Wink

no tudi zanemarjene ženske obstajajo ... mogoče se to ne vidi iz aviona, ama vseeno...

zakaj so samski moški med tabolj zanemarjenimi... zelo preprosto .. deluje namreč princip naravnega izbora ... grinte pač ostanejo same ... če še sami za svojo rit ne znajo skrbet ... kako bodo za drugega...

... aja ... pa še to ... mame svojim sinovom raje same kuhajo, pa peglajo, kot pa da bi jih tega naučile...
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #61 - 17.03.2004 at 19:34:38

exorcist wrote on 17.03.2004 at 11:32:33:
Hja, zakaj pa bi obupal nad ženskami? Ko sem pisal o samskih ženskah, sem še dal relacijo samski moški. In zdi se mi, da moški dosti težje shaja brez ženske kot pa obratno, ženska brez moškega. Namreč moški smo, vsaj večina, bolj površni, ne damo dosti na zunanji izgled, vse nam je ravno, tudi kuhamo si nene radi, ne skrbimo tako za čistočo, če ni potrebe, radi kaj več popijemo itd... Na žensko gledam kot na protiutež. Samo zdaj je vprašanje, če vse te naštete lastnosti ne veljajo tudi za "moderne" ženske? Moj stric se je "zresnil" komaj tam pri 30-tih, da si je vzel punco in ima sedaj otroka, postal familiarni človek. Pa se mi zdi, da je bila to pravilna odločitev, čeprav ga ima punca včasih malo na vrvici, verjetno opravičeno, je pa res, da je počenjal vse mogoče norije, ko je bil še ledik... Res ne vem, kako bi končal, če se ne bi vezal tja do 35-tega in se zlizal....  Grin
Wink

Zanemarjene ženske kot pravi Sinjeoka ravno tako obstojajo. Seveda. Razlika je v tem, da se recimo zanemarjenemu moškemu vidi to že na prvi pogled, medtem, ko ima zanemarjena ženska že gensko zasnovo lepšega oblačenja, ličenja, parfumiranja, vse to ji kompletno svinjarijo  samo pokrije, tak da ostali smo  tam kot prej. Ene so zanemarjene.

Sam Exco.  Moški in ženska enako tažko lahko drug brez drugega shajata.  Če jo nimaš ti nobena ne teži, če jo imaš si vsak dan bližje Merkurju kjer prodajajo štrike.  Že 40 let pravi ljudje na pravem delovnem mestu.

Andres
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #62 - 17.03.2004 at 19:52:21

Andres wrote on 17.03.2004 at 19:34:38:
Zanemarjene ženske kot pravi Sinjeoka ravno tako obstojajo. Seveda. Razlika je v tem, da se recimo zanemarjenemu moškemu vidi to že na prvi pogled, medtem, ko ima zanemarjena ženska že gensko zasnovo lepšega oblačenja, ličenja, parfumiranja, vse to ji kompletno svinjarijo  samo pokrije, tak da ostali smo  tam kot prej. Ene so zanemarjene.

Sam Exco.  Moški in ženska enako tažko lahko drug brez drugega shajata.  Če jo nimaš ti nobena ne teži, če jo imaš si vsak dan bližje Merkurju kjer prodajajo štrike.  Že 40 let pravi ljudje na pravem delovnem mestu.

Andres

Ne vem, no, ce lahko glih enačimo moškega in žensko. Namreč dokazano je, da otrok v zgodnjih letih potrebuje bolj mater kot očeta, na njo je tudi bolj navezan, saj je praktično od nje čisto odvisen, šele kasneje vzpostavi še odnos z očetom.... Tudi sodišča v večini primerov ko gre za ločitev pripišejo skrbništvo materam in ne očetom. Mislim, da je mati le mati! Vem, da obstajajo tudi zanemarjene ženske, ampak veš, kako pravijo, da ženska drži 3 vogale pri hiši - to govorim posplošeno
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #63 - 17.03.2004 at 21:33:33

exorcist wrote on 17.03.2004 at 19:52:21:
Ne vem, no, ce lahko glih enačimo moškega in žensko. Namreč dokazano je, da otrok v zgodnjih letih potrebuje bolj mater kot očeta, na njo je tudi bolj navezan, saj je praktično od nje čisto odvisen, šele kasneje vzpostavi še odnos z očetom.... Tudi sodišča v večini primerov ko gre za ločitev pripišejo skrbništvo materam in ne očetom. Mislim, da je mati le mati! Vem, da obstajajo tudi zanemarjene ženske, ampak veš, kako pravijo, da ženska drži 3 vogale pri hiši - to govorim posplošeno

Dokazano je zato, ker ima ženska takoj po rojstvu ženska na  jošku otroka.  Če oče se preostali čas oče ne posveča njemu je torej logično da se otrok bolj na mamo naveže.  Moja hčerka in sin sta name navezena, ampak sem se pred ločitvijo veliko z njim ukvarjal.  Hčerka je bila še dojenček ko sem se ločil, ampak navezuje se vedno bolj. Lahko rečem vsak mesec bolj.
Povrhu vsega ju ne kupujem z darili ali čim temu podobnem.   Usedemo se in pogovarjamo, potem pa od zadaj v glavo notri data in čez mesec mi povesta kaj imata notri.   Opažam, da je vedno več Wink.    Imam celo večji vpliv na sina kot bivša žena, ki z njim živi.   Če kaj čoravega naredi v šoli se z njim pogovorim in potem on neha.  Evo ga. Jutri se bom za eno uro z njim usedel, ker v šoli v besedo skače. Verjamem, da rabi dva tedna treninga in ne bo več skakal v besedo.  
Evo Exco taka sta moja dva otroka. Oba tudi na atija navezana, torej je formula navezanosti odvisna od vsakega posameznega starša, zato spol nobene veze pri tem ne igra.    

Sodišča itak že bolj trezno delijo  skrbništva. V Skandinaviji je vedno več moških, ki jim podobno tožbo uspe dobiti.   Tako bo tudi v Sloveniji. Ne more biti olajševalna okoliščina na sodišču za žensko njen spol. To so do sedaj počeli sodniki, prav dolgo pa tega ne bo več.
Če ženski sodišče odvzame skrbništvo nad  otrokom ji tudi parfum, lepe cunje ali emancipacija ne koristi nič.
Taka ženska je pač po moje tisti najbolj nizek sloj državljank, razen če ne gre za bolezen ali kaj podobnega.
In pa tudi, taka ženska lahko postane resnično samska, osamljena, ker ni jih veliko ki si nebi zamislili nad vprašanjem: "Če so ji odvzeli otroka, kakšna osebo potem ona je."  

Andres
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #64 - 17.03.2004 at 22:15:19

Hcerke so itak bolj navezena na ocete, vsaj ponavadi je tako. Sinovom pa so ocetje za vzor tam nekje do pubertete, potem pa se začnejo razhajat, celotna situacija se obrne, za razliko od hčerk. Mislim, da je to celo pomembno, ko sin starega "skuzi" in se obnasa malo kontra njega, kajti tako pridobi na veljavi, mu vzame del "moskosti" in dotedanjega patriarhalnega gospostva v druzini, ko je bil njegov vater glava druzine. Verjetno je tak nacin "vstaje" samo zorenje, morda je  to celo potrebno za osamosvojitev sina in rezanje starsevskih verig.

Zdaj odvisno, ce bolj poredko videvas svoje otroke, je jasno, da te je sin zeljan videti in hrepeni po snidenju, saj si mu neke vrste idol, pa ce mu kupujes darilca. To zna biti nevarno, ce z darili in denarjem prevec pretiravas, kupujes njegovo naklonjenost, ljubezen, gre za podkupovanje. da bi ga odvnil od svoje bivse in ga uporabil/zlorabil kot orozje proti njej, ce se med vama vedno tli sovrastvo. Vprsanje je tudi, kako se bo tvoj sin obnasal do tebe, ko bo starejsi, morda celo odklonilno ali pa te bo zasovrazil, ne bo hotel vec pogledat, ko bo financno neodvisen, ce mu bo bivsa morda kaj prevec natvezla o tebi ali pa si bo ustvaril napacno sliko o tebi, kao, da si "baraba" itd..... To samo ugibam, ne vem pa kaksna je dejanska situacija....
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #65 - 17.03.2004 at 23:33:41

exorcist wrote on 17.03.2004 at 22:15:19:
Hcerke so itak bolj navezena na ocete, vsaj ponavadi je tako. Sinovom pa so ocetje za vzor tam nekje do pubertete, potem pa se začnejo razhajat, celotna situacija se obrne, za razliko od hčerk. Mislim, da je to celo pomembno, ko sin starega "skuzi" in se obnasa malo kontra njega, kajti tako pridobi na veljavi, mu vzame del "moskosti" in dotedanjega patriarhalnega gospostva v druzini, ko je bil njegov vater glava druzine. Verjetno je tak nacin "vstaje" samo zorenje, morda je  to celo potrebno za osamosvojitev sina in rezanje starsevskih verig.

Zdaj odvisno, ce bolj poredko videvas svoje otroke, je jasno, da te je sin zeljan videti in hrepeni po snidenju, saj si mu neke vrste idol, pa ce mu kupujes darilca. To zna biti nevarno, ce z darili in denarjem prevec pretiravas, kupujes njegovo naklonjenost, ljubezen, gre za podkupovanje. da bi ga odvnil od svoje bivse in ga uporabil/zlorabil kot orozje proti njej, ce se med vama vedno tli sovrastvo. Vprsanje je tudi, kako se bo tvoj sin obnasal do tebe, ko bo starejsi, morda celo odklonilno ali pa te bo zasovrazil, ne bo hotel vec pogledat, ko bo financno neodvisen, ce mu bo bivsa morda kaj prevec natvezla o tebi ali pa si bo ustvaril napacno sliko o tebi, kao, da si "baraba" itd..... To samo ugibam, ne vem pa kaksna je dejanska situacija....

Jaz ti pišem eno, ti meni kontra nazaj vrneš. Lepo sem ti napisal,  da moja otroka nista pod nakupnim vzorcem. Dobita kadar dobita, čeravno bi lahko dobila vsak dan. Toliko itak še imam.
Bivša ju je hotela obrniti od mene z nekaj besedami.  In kaj se je zgodilo?  Preprosto sem ju vprašal kaj onadva menita.  Potem je pač bivša pred njima morala povedat, da rečeno ni resnica.  Evo. En primer več kako pridobiti zaupanje do otroka.
Sicer pa ker te ravno skrbi kolikokrat vidim otroka. Odvisno. Večkrat na teden.  Enkrat na teden.  Tudi v šolo grem in tam pri puku sedim z vsemi osnovnošolčki iz tega razreda.  
Jebi ga Exco. Teorijo imaš do neke mere dobro, sam zdaj ga moraš še ven dobro potegnit.
Samsko si najdi. Upam, da ne bo umazana.

Andres

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5