Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 7 
(Read 20811 times)
siaj
5

vrhnika
Re: Angeli ljubezni
Reply #75 - 17.03.2004 at 23:00:01

titud wrote on 17.03.2004 at 14:09:41:
Posledica dejnskega zlivanja s partnerjemjem je nujno ta, da se po njem ne moreš vračat na izhodiščno pozicijo. Ko ti patrner 'zaflika' eno slepo pego, začneš na svet gledat drgač, nisi več isti skratka. In tega se folk v odnosu boji: da v njem ne bo več isti, da se v njem ali iz nejga ne bo mogel vračat k seb  takšnemu, za karšnega se ima.  Folk pred vstopom v odnos pričakuje, da bo v   njem samo koplementarno pokril kar  mu manjka in bo pol popoln, ne pričakuje pa,   da se bo v njem dejansko prekvasil in začel vzhajat, da bo v njem dobu tako novo formo kot kvaliteto. Dejstvo, da te ljubezen  'prekvasi', zato  panično enačmo s tem, da se partnerju prilagodiš, se mu podrediš in se sploš brezobličiš.

Kako pa veš, kaj si? Če bi bil res tisto, kar si, pol ne bi rabu partnerja, da ti šele odkrije, kaj si.  

Si v bistvo tisto, kar nisi. In v tem je čar lubezni: da ti da krila  za let proti samuresničtvi.  Partnerja  s tem,   ko drug drugemu razkrivata kakšna dejansko  sta, počneta z namenom, da bi si  hkrat tud   vzajemno omogočla,  da se, takša kot sta, ranljiva in nepopolna, presežeta. Brez ljubezni v partenrskem odnosu  tega presežnega naboja ni in parnterja s ta drug z drugim  kvečjemu v enem funkcionalno-terpevtskem  odnosu, presežno pa iščeta vsak zase izven tega odnosa.

Zame dober odnos ni nujno samo funkcionalen, ampak mora imet v seb tisto presežno/čarobno/mistično, ki nas nezustvljivo vleče vase in s tem tud k samemu seb kakršnikoli naj bi že bli.

Nekako vem, da se da odkrivat kaj si. Pa predvsem sam moraš.
Pa kako to misliš, da si v bistvu to kar nisi?
Če prepustiš partnerju, da odkriva pri tebi kar si -- hja ne vem ... pol se lahko tud fino zgubiš ... na račun njegove svobode.
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #76 - 18.03.2004 at 07:35:43

titud wrote on 17.03.2004 at 16:37:34:
Ljubezen je brezpogojna predanost ali pa je ni.  

Pa saj predanost ne izključuje moje intime, moje zasebnosti, dejstva, da obstajam ločeno od druge osebe, s svojo lastno svobodno voljo.

Pri tebi slutim, da pod tem pojmom razumeš zlivanje z drugo osebo, kjer ni prostora za individum. Tle so najina videnja povsem različna.
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #77 - 18.03.2004 at 08:17:53

Mae wrote on 17.03.2004 at 22:23:02:
Tu podajam opombo ali dopolnilo; ljubezen vsa čarobna in mistična, ja, ne sme pa biti fatalna, zaslepljujoča, obsedena, paralizirajoča, bolestna ali kako drugače deformirana.

Ljubezen, poleg tega, da je močna in globoka, mora biti še vedra, vesela in lahkotna. Da te ne duši. Da ne duši te. Torej, da ne duši jaza, ki sem. Da lahko moj jaz diha in je zato vesel, ker je s teboj.  

Zelo lepo povedano, Rose.

Tudi jaz si tako predstavljam ljubeč partnerski odnos. Globoka povezanost, ki ne gre na račun lastne individualnosti.
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #78 - 18.03.2004 at 08:28:35

Jaz sem v osnovi še vedno jaz, in sem jaz že nekaj časa, in ko sem bila stara 8 let, 16, 24 ali 32, še vedno jaz. Partnerja pa ne potrebujem za to, da bi mi odkril kdo sem, temveč, da bi osvetlil še eno od mojih razsežnosti, in da bi tam recimo, svetil.  8)

Titud, praviš, da je ljubezen predpogoj za osebnostno rast in samouresničevanje. In da mora biti ljubezen čarobna in mistična.

Tu podajam opombo ali dopolnilo; ljubezen vsa čarobna in mistična, ja, ne sme pa biti fatalna, zaslepljujoča, obsedena, paralizirajoča, bolestna ali kako drugače deformirana.

Ljubezen, poleg tega, da je močna in globoka, mora biti še vedra, vesela in lahkotna. Da te ne duši. Da ne duši te. Torej, da ne duši jaza, ki sem. Da lahko moj jaz diha in je zato vesel, ker je s teboj.  Smiley

Zelo banalna in skrajna primerjava je npr. situacija: ureditev spalnice. Če moj jaz (ne glede na globoko, čarobno, mistično, veselo in lahkotno ljubezen) zahteva na stežaj odprto okno pozimi ponoči, ali imam pravico do ločene spalnice? Ali smem biti v odnosu toliko svobodna, da pričakujem razumevanje partnerja, da spiva ločeno? Ponavljam, primer je ekstremen in vendar ne izključuje nočnega obiskovanja partnerja skladno z vzajemnimi željami.  Wink

Ljubiti tako, da se čisto ne zliješ (ven)... Da sta jaz in jaz dva jaza Smiley Smiley, in ne en Jaz  Smiley

Praviš tudi, da ljubezenski odnos po defaultu ne more biti podrejanje, žrtvovanje itn. Mogoče to drži, vendar samo v primeru, da so kompromisi izmenično enakomerno razporejeni na oba jaza.

Tudi to drži, da ima vsak ljubezni le toliko kolikor jo je sam v sebi sposoben razpoznati, vendar je tu še partner in ljubezen, ki jo je on pri sebi sposoben razpoznati, pa medsebojna izmenjava, pa različna pričakovanja in nato še jaz in še malo crkljanja.  Kiss Vse skupi naenkrat.

Ljubezen ti pa ne sme vzet izgrajene individualnosti in zasebnosti (ne glede na izvor pojava). V bistvu tukaj ugotavljam, da oba pojma medsebojno sploh nista izključujoča. Nekako tako:

Dva jaza sta lonček (poln cvetov pomarančevca) in pokrovček, ljubezen pa je omamni vonj, katerega oba skrivata v sebi in v njem skupaj in počasi uživata.

Ljubezen sicer je brezpogojna predanost, ampak lonček je še vedno lonček in pokrovček je še vedno pokrovček...  Smiley A je tko? Pozdrav ...  Smiley

Roll Eyes

Ljubezen naj ne bi poznala prisile

Back to top

IP Logged

soncnica
3

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #79 - 18.03.2004 at 09:50:57

Pozdravček!

Se strinjam, da v odnosu ne sme biti prisile. Se strinjam, da moramo delovati kot samostojna osebnost.

Vseeno pa morajo biti v odnosu kompromisi. Včasih se interesi med seboj križajo.

Kje je meja med individualnostjo in neprilagodljivostjo (kompromisi)?
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #80 - 18.03.2004 at 09:54:43

soncnica wrote on 18.03.2004 at 09:50:57:
Kje je meja med individualnostjo in neprilagodljivostjo (kompromisi)?

V osnovi si je potrebno izbrati človeka, s katerim smo pripravljeni sklepati kompromise. Ker ga dovolj poznamo kot osebo in čutimo njegovo motivacijo...
Če ima kdo z menoj svoje namene, s tistim pač nisem pripravljena sklepati kompromisov. Undecided
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #81 - 18.03.2004 at 11:02:31

Jaz sem v osnovi še vedno jaz, in sem jaz že nekaj časa, in ko sem bila stara 8 let, 16, 24 ali 32, še vedno jaz. Partnerja pa ne potrebujem za to, da bi mi odkril kdo sem, temveč, da bi osvetlil še eno od mojih razsežnosti, in da bi tam recimo, svetil.  8)

Bistvo življenjksega partnerstva ni v  tem, da partenrja drug dogemu osvetljujeta vse  dimenzije svojega  jaza. Osvetljujeta bi bil   primeren izraz  izraz le, če bi pri   ozaveščanju šlo za to,   da je v temi nezvednega  nekaj  skrito  in potem z osvetiltvijo tisto  postane vidno/zavestno.  Če bi blo to tko, pol bi za ozavestitev zadoščala že projekcija.  V bistvu pa ne gre za tolk za to, da se vsebine manifetsirajo  na kršenkoli način skoz odnos, ampak za to,   da zares zavestne  postanejo  le tiste vsebine nezavednega, ki se artikulirajo do praga   zavedanja tako, da so sposobone iz sebe sevat svetlobo in na tak način postat razvidne tako sebi kot drugemu. Partnerja postaneta na tak drug drugemu nekako 'prozorna', krhka in ranljiva, kar je lahko po eni strani povod za vzajemno angelsko blaženost,   po drugi pa vzjemno ali enostransko plenilsko lakomnost.

Quote:
Titud, praviš, da je ljubezen predpogoj za osebnostno rast in samouresničevanje. In da mora biti ljubezen čarobna in mistična.

Tle se strinjam litlstarko, da ljubezni ne moreš postavljat zahtev in omejitev. Ljubezen ne more bit deformirana, ljubezen v nobenem primeru ni patološka, tud če ljudje njene simptome pr seb al pa drugemu razponavamo kot ne vrste bolezen.  

Quote:
Ljubezen, poleg tega, da je močna in globoka, mora biti še vedra, vesela in lahkotna. Da te ne duši. Da ne duši te. Torej, da ne duši jaza, ki sem. Da lahko moj jaz diha in je zato vesel, ker je s teboj.  Smiley

Ljubezni se ne da zapovedat nč, niti tega, da je samo lepa, vesela, lahkotna.  

Quote:
Zelo banalna in skrajna primerjava je npr. situacija: ureditev spalnice. Če moj jaz (ne glede na globoko, čarobno, mistično, veselo in lahkotno ljubezen) zahteva na stežaj odprto okno pozimi ponoči, ali imam pravico do ločene spalnice? Ali smem biti v odnosu toliko svobodna, da pričakujem razumevanje partnerja, da spiva ločeno? Ponavljam, primer je ekstremen in vendar ne izključuje nočnega obiskovanja partnerja skladno z vzajemnimi željami.  Wink

Nobenga pravila ni, vsak partnerski odnos je totalna inovacija, ker le skoz to inovativnost se lahko realizra jaz ne samo tak, za kakršnega se ima ali za kakršenega ga ima drugi, ampak tak, kakršen dejanski je: sebi in drugemu dejansko neznan/mističen  in čaroben v svojem samoodkrivanju.    

Quote:
Ljubiti tako, da se čisto ne zliješ (ven)... Da sta jaz in jaz dva jaza Smiley Smiley, in ne en Jaz  Smiley

Praviš tudi, da ljubezenski odnos po defaultu ne more biti podrejanje, žrtvovanje itn. Mogoče to drži, vendar samo v primeru, da so kompromisi izmenično enakomerno razporejeni na oba jaza.

Tle si  je moral  bit na jasnem v fiolozofskem smsilu, preden bi se po takih izjavah upal urejat partnerski odnos.  Po moje je treba zaupat, da se vse samo uštima, če ma vsak popolno zaupanjue in če nima noben nobenih zadržkov do drugega. Ker moj resnični jaz je hkrati eno z vsem in s tem z vsakim individulnim jazom te enosti. Je z njim zlit, a v tej zlitosti še vedno induvidualen, tko da zlitje še ne pomen izgubo induvidualnosti mojega ali njegovega jaza. O tem zna aryan dost dobr razpredat...      

Quote:
Ljubezen ti pa ne sme vzet izgrajene individualnosti in zasebnosti (ne glede na izvor pojava). V bistvu tukaj ugotavljam, da oba pojma medsebojno sploh nista izključujoča. Nekako tako:

Dva jaza sta lonček (poln cvetov pomarančevca) in pokrovček, ljubezen pa je omamni vonj, katerega oba skrivata v sebi in v njem skupaj in počasi uživata.

Ljubezen sicer je brezpogojna predanost, ampak lonček je še vedno lonček in pokrovček je še vedno pokrovček...  Smiley A je tko? Pozdrav ...  Smiley

Sta, samo oba sta kar sta zarad ljubezni, ki jima  podeljuje njuno individualnost , da lahko sploh  uživita  v njunem omanem povezovanju.   Undecided Smiley

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #82 - 18.03.2004 at 11:33:15

siaj wrote on 17.03.2004 at 23:00:01:
Nekako vem, da se da odkrivat kaj si. Pa predvsem sam moraš.
Pa kako to misliš, da si v bistvu to kar nisi?
Če prepustiš partnerju, da odkriva pri tebi kar si -- hja ne vem ... pol se lahko tud fino zgubiš ... na račun njegove svobode.

Ob rojstvu si vse in vse je ti, ker si tkorekoč v enem budističnem stanju enosti. Od takrat naprej pa sebe definiraš le še po tem, da kaj ti nisi. Zvedanje sebe kot enosti z vsem  se začne omejevati na tisto,  kar  fizično in psihično nisi. Določaš se po tem, kar nisi in iduvidualizacija poteka kot proces spoznavanja ločenosti  od enosti, v partnerskem odnosu pa naj bi se  proces obrnu v induvidualizacijo po principu ozveščanja tega kar dejansko si in se tem na nek način regresijral   v enost. Tisti, ki v partnerskem odnosu nadaljajejo z inuvidulaizacijo po principu ločevanja lahko dokaj precizno razmejijo medsebojne interese po principu, kaj  kdo pri drugem noče in česa noče. Popolnoma nepredvideno  pa  se je induvidulaizrat skoz odnos, ki je vzpostvaljen na principu spoznavanja tega, kaj dejansko si. Tako partnerstvo je lahko uspešno le, če  ga oba začneta z vzajemno  pripravljenostjo,  da gresta proti svoji 'nuli'  z zaupanjem,  da je ta 'nula' dejasnko tisto, ki ju določa taka kot sta in da bosta  le tako lahko eno. Tongue      
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #83 - 18.03.2004 at 11:46:30

Lilith wrote on 18.03.2004 at 07:35:43:
Pa saj predanost ne izključuje moje intime, moje zasebnosti, dejstva, da obstajam ločeno od druge osebe, s svojo lastno svobodno voljo.

Pri tebi slutim, da pod tem pojmom razumeš zlivanje z drugo osebo, kjer ni prostora za individum. Tle so najina videnja povsem različna.

Škoda, da ne znam boljš  razložit družbene pogojenosti lastne  percepccije induvidualnosti, ker če bi znal to boljš nardit, pol  bi se dal boljš zatopit, da induvidualnost ne pomen nujno  ločenosti in da svobodna volja nima nobene veze s svobodo, če je ta   omejena  na opcijo izbir, pogojenih s to ločenostjo.    
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #84 - 18.03.2004 at 12:18:43

Zdej sem pa čist izgubila nit ...

ali govorimo o partnerski ljubezni .... meni se zdi, da moškega nikoli ne morem ljubiti na isti način kot psa ali brata ali svojega otroka ... tko da kar sem napisala do sedaj velja izključno za dojemanje ljubezni do moškega ... pa tudi zaljubljenost pade ven iz tega konteksta

... kako ugotoviti kdo smo ... sami tega ne moremo ... zlo simpl ... bp temu pravi slepa pega ... ali ena taka simbolična razlaga ... svoje fizične podobe ne bomo nikoli sposobni videti ... le njen najboljši približek, ki pa je žal samo zrcalna slika...

tko da kdo in kaj smo doživljamo le skozi oči drugih, reakcijah, interakcijah ... koliko so te podobe izkrivljene ... še najmanj (relativno!) so skozi reakcije ljudi, ki nas imajo radi ... in naše podobe postajajo vse bolj popačene kolikor se odmikamo od ljubeče osebe ... toliko bolj jih popači interes ... karkoli že to je

....zlivanje v odnosu ... je in ni ... nikoli ni in ne sme biti popolno, ampak zato še ni treba zanikat, da tega ni ...
... sta mi nekoč kolega - par razlagala kako sta nekoč srečala na cesti par identično oblečen, potem sta pa pogledala drug drugega in opazila, da oba nosita črn pulover in kavbojke ...

... meni je full lepa primera za "zlivanje" ali sklepanje kompromisov enas misel iz filma Mali buda ... "Če struno preveč napneš bo počila" ... tko da malo se zlijemo, ohranimo malo individuuma ... vsakega nekaj ... odvisno od trenutka ...

.... in ja ljubezen ni nikoli brezpogojna ... če ne drugače je najbolj nujen pogoj vzajemnost Grin
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #85 - 18.03.2004 at 13:47:00

sinjeoka wrote on 18.03.2004 at 12:18:43:
Zdej sem pa čist izgubila nit ...

ali govorimo o partnerski ljubezni .... meni se zdi, da moškega nikoli ne morem ljubiti na isti način kot psa ali brata ali svojega otroka ... tko da kar sem napisala do sedaj velja izključno za dojemanje ljubezni do moškega ... pa tudi zaljubljenost pade ven iz tega konteksta

Ljubezen je ena za vse, ima samo več pojavnih oblik, s skoz katetre se manifestira na kulturno pogojen način, skoz vzorec/obrazec. Tud zaljubljenost je eden takih, čeprav ravno ta slovi po svoji divjosti oz. neartikuliranosti.  

Quote:
... kako ugotoviti kdo smo ... sami tega ne moremo ... zlo simpl ... bp temu pravi slepa pega ... ali ena taka simbolična razlaga ... svoje fizične podobe ne bomo nikoli sposobni videti ... le njen najboljši približek, ki pa je žal samo zrcalna slika...

Simbolika slepe pege je v tem, da zarad svojih potisnjenih vsebin čustveno svet nismo sposobni perceptirat tak kot je ampak popačeno, ker nam vsi receptorji zarad čustvenih blokad ne delujejo. Zarad tega imamo pristransko tud samoprecepcijo, ki jo  razglašamo kot našo unikatnost/induvidulnost oz. kot 'jaz', ki pa to ni in  spoznanje, da to ni,  je prvi korak k temu, da se ga sploh  odpravimo odkrivat. Ali ga je možno v celoti odkrit je sicer stvar vere, vsekakor pa je za  pot v neznano potrebno zaupanje.  

Quote:
tko da kdo in kaj smo doživljamo le skozi oči drugih, reakcijah, interakcijah ... koliko so te podobe izkrivljene ... še najmanj (relativno!) so skozi reakcije ljudi, ki nas imajo radi ... in naše podobe postajajo vse bolj popačene kolikor se odmikamo od ljubeče osebe ... toliko bolj jih popači interes ... karkoli že to je

Ljubezen se kaže skoz brezpogojno zaupanje v dugega, pa naj bo to mater v otroka v procseu medsebojnega razdruževanja ali  pa partner v partnerja v procesu njunega medsebojnega zdrževnja. Le skoz tako zaupanje se lahko vzpostavlja zaupanje v lastno induvidulanost in s tem ljubezen do samega sebe, saj ne moreš imet zaupanje vase  ob hkartnem nezupanju v vse in vsakogar.

Quote:
...zlivanje v odnosu ... je in ni ... nikoli ni in ne sme biti popolno, ampak zato še ni treba zanikat, da tega ni ...
... sta mi nekoč kolega - par razlagala kako sta nekoč srečala na cesti par identično oblečen, potem sta pa pogledala drug drugega in opazila, da oba nosita črn pulover in kavbojke ...

Enako mišljenje in enako obnašanje ni nobeno zlivanje pa če je še tako popolno. Zlivanje je vzajemno vzpostvljanje  celostnega kontakata z enostjo, ki si jo ne more prilastit  ne eden  ne drugi.    

Quote:
... meni je full lepa primera za "zlivanje" ali sklepanje kompromisov enas misel iz filma Mali buda ... "Če struno preveč napneš bo počila" ... tko da malo se zlijemo, ohranimo malo individuuma ... vsakega nekaj ... odvisno od trenutka ...

Zlivanje je sklepanje kompromisa le v pomenu, da se oba v popolnosti odrečeta lastnemu interesu, saj se jima  ta skoz popolno medsebojno  zaupanje induvidulnost vsakomur ponovno  vzpostavlja. Ta princip ni nč skrtivnosten  in  je zlo preprsoto razviden skoz reprodukcijo oz. skoz rojstvo otroka  kot tiste  enosti, ki sta jo dva vzpostavla skoz akt lastne inuvidaualizacije ob njegovem spočetju.

Quote:
.... in ja ljubezen ni nikoli brezpogojna ... če ne drugače je najbolj nujen pogoj vzajemnost Grin

Ljubezen je skoz tisto, skoz  kar se izraža, zmerom brezpogojna, četud je to izražanje omejeno.  Vzajemnost je potrebna za preseganje te omejenosti.   Ko se se izrazi skoz vse, za svoje širjenje  ne rabi niti  vzajemnosti.    
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #86 - 18.03.2004 at 13:54:33

titud wrote on 18.03.2004 at 13:47:00:
Ljubezen je ena za vse, ima samo več pojavnih oblik, s skoz katetre se manifestira na kulturno pogojen način, skoz vzorec/obrazec. Tud zaljubljenost je eden takih, čeprav ravno ta slovi po svoji divjosti oz. neartikuliranosti.  

Simbolika slepe pege je v tem, da zarad svojih potisnjenih vsebin čustveno svet nismo sposobni perceptirat tak kot je ampak popačeno, ker nam vsi receptorji zarad čustvenih blokad ne delujejo. Zarad tega imamo pristransko tud samoprecepcijo, ki jo  razglašamo kot našo unikatnost/induvidulnost oz. kot 'jaz', ki pa to ni in  spoznanje, da to ni,  je prvi korak k temu, da se ga sploh  odpravimo odkrivat. Ali ga je možno v celoti odkrit je sicer stvar vere, vsekakor pa je za  pot v neznano potrebno zaupanje.  

Ljubezen se kaže skoz brezpogojno zaupanje v dugega, pa naj bo to mater v otroka v procseu medsebojnega razdruževanja ali  pa partner v partnerja v procesu njunega medsebojnega zdrževnja. Le skoz tako zaupanje se lahko vzpostavlja zaupanje v lastno induvidulanost in s tem ljubezen do samega sebe, saj ne moreš imet zaupanje vase  ob hkartnem nezupanju v vse in vsakogar.

Enako mišljenje in enako obnašanje ni nobeno zlivanje pa če je še tako popolno. Zlivanje je vzajemno vzpostvljanje  celostnega kontakata z enostjo, ki si jo ne more prilastit  ne eden  ne drugi.    

Zlivanje je sklepanje kompromisa le v pomenu, da se oba v popolnosti odrečeta lastnemu interesu, saj se jima  ta skoz popolno medsebojno  zaupanje induvidulnost vsakomur ponovno  vzpostavlja. Ta princip ni nč skrtivnosten  in  je zlo preprsoto razviden skoz reprodukcijo oz. skoz rojstvo otroka  kot tiste  enosti, ki sta jo dva vzpostavla skoz akt lastne inuvidaualizacije ob njegovem spočetju.

Ljubezen je skoz tisto, skoz  kar se izraža, zmerom brezpogojna, četud je to izražanje omejeno.  Vzajemnost je potrebna za preseganje te omejenosti.   Ko se se izrazi skoz vse, za svoje širjenje  ne rabi niti  vzajemnosti.    

hm .. tole meni zveni kot cerkvena pridiga ... skratka absolutistično pojmovanje sveta ...

... ljubezni je več v času in prostoru; ali pa manifestacije... toda jaz zase še vedno trdim, da psa ljubim drugače kot brata ali mamo ...

... meni se ljubezen ne zdi absolutna kategorija, ampak mi je bolj harmonija energij ... 1x več 1x manj mene v odnosu
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #87 - 18.03.2004 at 14:25:38

oba mata prav.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #88 - 18.03.2004 at 15:07:14

Quote:
oba mata prav.

Hari bol.

meni se pa zdi, da je aryan danes nekam dobre volje, oziroma da ga kar razganja.

Mogoče je pa njegova pot čisto prava  Grin. Namreč ... mogoče je s svojim Hari Bol ! priklical kako slovansko boginjo pomladi (kakšno Vesno) Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #89 - 18.03.2004 at 16:07:44

sinjeoka wrote on 18.03.2004 at 13:54:33:
hm .. tole meni zveni kot cerkvena pridiga ... skratka absolutistično pojmovanje sveta ...

Kako naj ti povem...: lahko je zamejit okolje, v katerem naj bi se odviajl ljubezenski proces, mapak znotraj tega okolja pa ljubezni ni mogče 'dozirat', če je nočeš že v kali zamorit.  Ne vidm razloga, zakaj bi se tako okoje v naprej omejeval v partnersem odnosu z induvidualnimi potrebami kograkoli v tem odnosu, saj je partnerska ljubezen je skor edina priložnost, da se v njem ljubezen razvije kolikor toliko celovito in radikalno prekvasi odnos do sebe in drugih.   Kako je zdaj drugo vprašanje, ki same absolutnosti po moje ne postavlja pod vprašaj.

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6 7