Devi wrote on 05.03.2004 at 11:01:14:Meni se zdi, da so čustva po svoje precenjena. Jaz jih imam kr dosti, pa lahko v istem dnevu doživim cel spekter od depresije do evforije (tud po večkrat če je treba), samo sreča v takih čustvenih razponih sploh ni nujno prisotna.
Meni se zdi, da je sreča povezana s sposobnostjo za ljubezen, ne za čustva.
Bit rad, to kar si in tam, kjer si in s tem, kar je.
Trpljenje, lesenost, otopelost, otrdelost, (kot praviš bp), se mi zdijo stanja nekih čustvenih vrtincev, ki kopičijo neko čustveno bolečino in lahko postavljajo pogoje, kje srečo doživimo al pa določajo pogostnost njenega pojavljanja, na sposobnost za srečo pa se mi zdi, da nimajo vpliva.
Jaz svojo srečo doživim običajno, ko jo najmanj pričakujem, ko sprejmem, kar je, ne da bi razumela kaj sploh je al pa zakaj in se mi je že zgodilo, da sem sredi najgloblje žalosti jokala od sreče.
ja ja js bi rd kle se komentiral (pac z svojimi besedami) da
sreca je lahko misljeno kot custvo.. to je tisto
kar ne mors bit skos, skos bit srecen v tem smislu je iluzija.. ponavad tok k je plusa , tok je pol minusa..
kar pa vas dosti kle opisuje sreco kot ubistvu stanje zavedanja tega, da mi nismo custva, da pac custva so "napotki" nasemu duhu, (ki se uci fizicno izkusnjo) in si dovolimo jih ziveti..(in ne tlacit)
torej ta "sreca" je ubistvu pac zavedanje tega, in tut neke vrste svoboda pol, obcutek svobode...
k recimo js sm posteku da ma trpljenje tut svoj namen, in glih tok je pomembn k veselje al karkol..
custva v osnovi ljudje delimo na pozitivna in negativna, v Resnici taka delitev cis brezvezna,oz je sploh ni(je sam clovekova potreba po predalckanju) ce te kej spikne, lah to vzames kot motiv da neki postekas. al nevem.. oz takrt k ti bo najbol slabo, sele takrt bos prpravlen v seb neki spremenit(ce se pac zavedas da je vse v nas samih), ce bi ti blo cis skos lepo, nebi imel zelje po spreminjanju,nekako bi stagniral.. al nevem
zdj pa se to vse kar sm napisu ZANIKAM