Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 
(Read 15240 times)
Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Re: Ali smo srečni ?
Reply #30 - 05.03.2004 at 11:01:14

Meni se zdi, da so čustva po svoje precenjena. Jaz jih imam kr dosti, pa lahko v istem dnevu doživim cel spekter od depresije do evforije (tud po večkrat če je treba), samo sreča v takih čustvenih razponih sploh ni nujno prisotna.
Meni se zdi, da je sreča povezana s sposobnostjo za ljubezen, ne za čustva.
Bit rad, to kar si in tam, kjer si in s tem, kar je.
Trpljenje, lesenost, otopelost, otrdelost, (kot praviš bp), se mi zdijo stanja nekih čustvenih vrtincev, ki kopičijo neko čustveno bolečino in lahko postavljajo pogoje, kje srečo doživimo al pa določajo pogostnost njenega pojavljanja, na sposobnost za srečo pa se mi zdi, da nimajo vpliva.
Jaz svojo srečo doživim običajno, ko jo najmanj pričakujem, ko sprejmem, kar je, ne da bi razumela kaj sploh je al pa zakaj in se mi je že zgodilo, da sem sredi najgloblje žalosti jokala od sreče.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

sidha
4

Reply #31 - 05.03.2004 at 11:14:09

Ena modra, sicer ukradena Grin

We are not to become something--we are already it. It is God's gift.
Because there is nowhere to go and nothing to achieve, you can celebrate. Wink Grin Grin
Back to top

Živim za trenutke, od zdele naprej.

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #32 - 05.03.2004 at 11:59:17

Devi wrote on 05.03.2004 at 11:01:14:
Meni se zdi, da so čustva po svoje precenjena.

Jaz pa mislim, da do čustev težko najdemo pravo mero pozornosti - včasih/nekateri jih precenjujemo, včasih/nekateri pa podcenjujemo, nekako se gibljemo v skrajnostih.

Ljubezen jaz povezujem s čustvi, ne razumem, kako naj bi bila sreča povezana s sposobnostjo za ljubezen, ne za čustva.
Back to top

IP Logged

soncnica
3

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #33 - 05.03.2004 at 12:34:25

Pozdrav  vsem!

Ne vem, kam pelje pot. Kam oditi in kaj storiti, da bi bil srečen. Včasih sem včasih ne. Odvisno od vremena, soljudi, lune... Ja, tako je - vsaj pri meni. Nihanje.

Ne vidim povezave med "duhovnostjo" in srečo. To nima veze. Pomembno je takšen si kot osebnost. Mogoče vplivajo tudi geni - nagnejnost k depresiji. In po mojem mnenju največ "dediščine" dobiš v otroštvu.

Kakor jaz razumem, na "koncu" poti ni sreče, ni žalosti, veselja, obžalovanja, čustev...
Konec vseh želja...

To vem teoretično iz knjig, ki sem jih prebrala. Kako je "v resnici" pa ne vem.  No, pot je še dolga.

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #34 - 05.03.2004 at 13:32:10

lola wrote on 05.03.2004 at 11:59:17:
Ljubezen jaz povezujem s čustvi, ne razumem, kako naj bi bila sreča povezana s sposobnostjo za ljubezen, ne za čustva.

Po najboljši volji ti ne bi znala zdajle razložit, kaj sem misla, ne da bi se vmes tolk zapletla, da še same sebe ne bi več razumela Roll Eyes
Men je Ljubezen nekej čist druzga kot čustvo, sam mogoče pa beseda ljubezen sploh ni prava, mogoče bi mogla napisat sposobnost za resnico al pa za vero, kej unega viskoletečega, o čemer skos govorimo, živimo pa tak redko, kar ne začutimo, ampak smo...
itd po poteh moje zbrke Wink
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Pegasos
4

Human beings are creatures
of awareness
Earth
Reply #35 - 05.03.2004 at 14:30:07

sidha wrote on 05.03.2004 at 09:01:44:
Mi nismo fizična bitja, ki doživljajo duhovno izkušnjo,
temveč smo duhovna bitja, ki doživljajo fizično izkušnjo. Wink

bravo sidha, vsaj en, k vid  Kiss

p.s. bi rekla, da je za srečo list ali dva papirja popisana prvi znak, da sreče NI!!!!  Wink
Nehajte nakladat, pa se rajš še enkrat vprašte, JA ali NE?
Če je odgovor ne, nehajte pisat liste in liste (KrEden??),
pa rajš za to kaj naredi  Kiss
Evo, jst ti pošiljam  Kiss če ti bo kaj pomagal  Kiss
Back to top

What we need to do to allow magic to get hold of us is to banish doubts from our minds. Once doubts are banished, anything is possible.&&&&The Wheel of Time

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #36 - 05.03.2004 at 14:38:35

Lilith wrote on 05.03.2004 at 08:11:04:
Kaj če ne bi vzeli distanciranja kot človekov zavestno dosežen uspeh, pač pa kot nekaj, kar se mu  zgodi, da  lažje preživi v določeni situaciji...
In to distanciranje nadomesti prejšnje simptome - psihosomatske...

Če bi to lahko držalo, potem je možno, da se psihosomatika sedaj vrača ravno zato, ker se v tebi ponovno prebujajo močnejša čustva, ker se nekaj v tebi spet odpira in zato distanca bledi...

Niti ni slo tolk za moja zavestna prizadevanja, kakor za en bes, ki se je kopicil v meni, pa mu nisem znal najti vzroka. Je pa ta bes povsem izginil, ko sem spremenil pogled na tisto kar se je dogajalo in mojo vlogo v tem.

Ni pa to povezano s spremembo intenzivnosti mojih obcutenj, to je bila pa po mojem precej postopna sprememba in ce gre za obrambno reakcijo, je le ta zelo dalec zunaj polja moje zavesti in zavedanja, tako dalec, da o tem sploh ne bi znal kaj dosti povedat.

bp
Back to top

IP Logged

arelena
5

Reply #37 - 05.03.2004 at 18:46:19

Smiley Cheesy Shockedvčasih sem nesrečna,včasih me boli srce,drugič sem noro pametna ,včasih pa pametno nora,včasih sem le nora,včasih sem jezna in včasi celo SREČNA...vse to sem JAZ in ZAVESTNA izbira je moja...res sem srečna,ker si upam biti to ,kar čutim Smiley Cheesy Kiss
Back to top

če poznaš samega sebe se lahko tudi v peklu smeješ

IP Logged

Mae
5

Universe
Reply #38 - 05.03.2004 at 21:37:47

Občutenje notranjega miru, ko si povezan in zadovoljen s seboj, zavedanje diha, obstoja, življenja. To, da mi good fortune omogoča, da ne živim na vojnem območju, da si lahko kupim banane in surfam na netu, da grem lahko poleti na Hvar ali Brač, prinesem od tam sivko in filigran ... A veš kakšen je občutek, ko si npr. po treh tednih (al pa po enem, če ne gre več) na morju, ves poln energije, ves cvetoč in žareč in lep. Ko si calm. Ta isti občutek je v morskem zraku, vidljivost na obzorju, toplota, sol. Sonce, svežina, nasmeh. Vse to je samo prispodoba za notranjo izpolnitev in mir v mislih in mir v srcu. Ko občutiš notranji mir, ko si zadovoljen s seboj, to je največja sreča. Šele sekundarno lahko kot tak, torej zadovoljen človek iščeš, najdeš in gradiš naprej npr. neko skupno srečo z nekom. Šele sekundarno, ker če ni izpolnjen primarni pogoj, potem obvezno pride do tega, da krivimo partnerja za morebitne skupne probleme in za svojo nesrečo. Sreče ne smemo iskati pri drugih ter biti v tem smislu odvisni od drugih. Sreča ne sme biti pogojna. Srečen moraš biti sam in potem lahko srečo deliš z drugim (a ni tko nekako?). Z duhovnostjo iščemo notranji mir zaradi lastne brezpogojne sreče. Kdor pa se o povezavi med obema sploh ne sprašuje, morebiti zagovarja pogojno definicijo sreče t.j., da jo išče zunaj sebe, kar pa lahko pomeni, da je ravnotako srečen, če so ti pogoji izpolnjeni.  Zame je primarno to, da sem notranje mirna in zadovoljna, torej sem, srečna.  Wink
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Pegasos
4

of awareness
Earth
Reply #39 - 08.03.2004 at 16:16:40

JA, notranji mir, JE SREČA, with no arrguments  Kiss Cheesy Grin
Back to top

What we need to do to allow magic to get hold of us is to banish doubts from our minds. Once doubts are banished, anything is possible.&&&&The Wheel of Time

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #40 - 09.03.2004 at 09:48:43

Vsekakor je notranji mir sreča. Tista otroška zaupljivost v svet, življenje..., pa ne naivnost, temveč vedenje o tem, da te življenje lahko prizadene, pa se ga kljub temu veseliš ter mu greš naproti. Všeč mi je stavek, da je sreča naravno stanje. Je res. Je dobra volja kar tako, brez razloga.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #41 - 09.03.2004 at 09:53:55

Quote:
Vsekakor je notranji mir sreča. Tista otroška zaupljivost v svet, življenje..., pa ne naivnost, temveč vedenje o tem, da te življenje lahko prizadene, pa se ga kljub temu veseliš ter mu greš naproti. Všeč mi je stavek, da je sreča naravno stanje. Je res. Je dobra volja kar tako, brez razloga.

sam vseen je ocitno, da trenutno nimamo te srece. slej k prej se vprasamo zakaj? in ze s tem k smo se vprasali smo indirektno priznali da obstaja razlog zakaj ne. kjer je razlog zakaj ne obstaja tudi razlog zakaj je nekdo srecen. ko odpravmo razlog zarad katerga nismo srecni in ko delujemo tako, da smo lahko srecni smo lahko dejansko srecni... in ne o sreci le sanjamo... dokler se ne zbudimo.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #42 - 09.03.2004 at 10:07:13

Quote:
In tako lepo, trpimo naprej in se varamo, a ni to lepo.  Grin

A ni ta srča, ta notranji mir, naprej potisnjen od egota ???

Notranji mir je stanje, ki lahko nastopi le tedaj, ko si v skladu sam s seboj, USKLAJEN s tem, kar si, kar počneš, kar ti je dodeljeno, torej S STVARNOSTJO. Ne s svojimi predstavami o stvarnosti!

Ta mi je dobra: "Live free or die!"

In kako gre to skupaj? Cja, pridet do tja, ko se naveličaš svoje bolezni, to pa terja čas in pa mnogokateri ovinek (nekateri pač težje spustimo svoje iluzije Grin). Fredom=nothing left to lose.

Back to top

IP Logged

Pegasos
4

of awareness
Earth
Reply #43 - 09.03.2004 at 16:09:58

Quote:
In tako lepo, trpimo naprej in se varamo, a ni to lepo.  Grin

A ni ta sreča, ta notranji mir, naprej potisnjen od egota ???

...ja seveda, kaj bi se lahko pa od tebe pričakovalo, kot to, da moraš vse popluvat. Očitno ti je TVOJ EGO zrasel čez in čez glavo, ampak tud očitno ti je všeč. Raje prišparaj te svoje egotrip komentarje za na svoj topic, pa tam delaj temo  Wink

Če ti nisi sposoben biti srečen, ne nas potem zmetat v isti koš kot si ti, ker jst, na primer, definitivno NE SPADAM v isti koš, pa verjetno se bo še kdo strinjal.  Grin

Ti se kr bediraj, sam ne potem blatit še ostale  Kiss
Back to top

IP Logged

miha-
4

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #44 - 09.03.2004 at 20:10:59

Devi wrote on 05.03.2004 at 11:01:14:
Meni se zdi, da so čustva po svoje precenjena. Jaz jih imam kr dosti, pa lahko v istem dnevu doživim cel spekter od depresije do evforije (tud po večkrat če je treba), samo sreča v takih čustvenih razponih sploh ni nujno prisotna.
Bit rad, to kar si in tam, kjer si in s tem, kar je.
Trpljenje, lesenost, otopelost, otrdelost, (kot praviš bp), se mi zdijo stanja nekih čustvenih vrtincev, ki kopičijo neko čustveno bolečino in lahko postavljajo pogoje, kje srečo doživimo al pa določajo pogostnost njenega pojavljanja, na sposobnost za srečo pa se mi zdi, da nimajo vpliva.
Jaz svojo srečo doživim običajno, ko jo najmanj pričakujem, ko sprejmem, kar je, ne da bi razumela kaj sploh je al pa zakaj in se mi je že zgodilo, da sem sredi najgloblje žalosti jokala od sreče.

ja ja js bi rd kle se komentiral (pac z svojimi besedami) da

sreca je lahko misljeno kot custvo.. to je tisto
kar ne mors bit skos, skos bit srecen v tem smislu je iluzija.. ponavad tok k je plusa , tok je pol minusa..

kar pa vas dosti kle opisuje sreco kot ubistvu stanje zavedanja tega, da mi nismo custva, da pac custva so "napotki" nasemu duhu, (ki se uci fizicno izkusnjo)  in si dovolimo jih ziveti..(in ne tlacit)
torej ta "sreca" je ubistvu pac zavedanje tega, in tut neke vrste svoboda pol, obcutek svobode...
k recimo js sm posteku da ma trpljenje tut svoj namen, in glih tok je pomembn k veselje al karkol..
custva v osnovi ljudje delimo na pozitivna in negativna, v Resnici taka delitev cis brezvezna,oz je sploh ni(je sam clovekova potreba po predalckanju) ce te kej spikne, lah to vzames kot motiv da neki postekas. al nevem.. oz takrt k ti bo najbol slabo, sele takrt bos prpravlen v seb neki spremenit(ce se pac zavedas da je vse v nas samih), ce bi ti blo cis skos lepo, nebi imel zelje po spreminjanju,nekako bi stagniral.. al nevem

zdj pa se to vse kar sm napisu ZANIKAM
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5