Danes sem za današnji dan potegnil angelsko kartico "Očiščenje" /pravzaprav jo je žena zame, ker sem še spal, ker imam ta teden službo popoldne/, ki pravi takole:
Očiščuje me bleščeča svetloba moje Duše
Naša Duša je Notranje Sonce, ki nas obseva in s svojo bleščavo razpršuje vse negativno. Osvobaja nas težkih spominov, očiščuje duha in telo. Žari z ljubeznijo in lepoto; njen sij preveva slednjo celico našega telesa.
Je kao eno drobno vodilo za čez dan, mogoče mičkena vzpodbuda, opozorilo ali pač samo lepa misel. Jo imam nekje v bližini, da lahko večkrat pogledam, kaj mi piše. Naslednji dan pa potegnem neko novo in tko. Zakaj sploh opisujem to; ker nimam pojma, kako začeti, kako izraziti, kar bi rad. In kaj bi rad? Izrazil svoj pogled na živeti življenje v želji, da bi mogoče to komu kdaj koristilo, ali pa da bi mi kdo povedal, kje in kako sekam mimo.
Moje mnenje je, da distanciranje od problemov ali njihovo potlačevanje ne pomeni, da sem jih premagal, da jih ni, ampak, da se prilepijo nekam v ali name in dušijo mojo pozitivnost...npr. ljubezen ali kaj drugega, ki je ne morem več izražati nasploh ali pa v taki silovitosti, kot bi želel. Ta distanca ali potlačevanje duši polnost živetja življenja. Menim, da moram pod nujno te probleme /stare zamere, jezo, bolečino...kaj vem kaj še/ ne zanikat, ampak ozavestit, se jih zavedat, izživet..in odpustit, odplavit od sebe...naredit prostor ali za nove ali pa za..hm...ljubezen. Pokopat pretekle zamere ne pomeni pokopat nekam vase, v svojo podzavest, ampak jih razbliniti, izničiti, se jih osvoboditi. Ali je to spreminjanje vzorcev, ne vem, vem pa, da je potem življenje lepše, lahkotnejše, bolj prijetno, radoživo in polno. In potem lahko občutiš veličino in moč čustvovanja, pa naj bo skozi smeh ali pa jok. Prenehaš biti zombi, ki samo je, pa ne živi. Kako pa to doseči, je vprašanje najbrž. Bi rekel, da najprej s poštenim odnosom do sebe, z ljubeznijo do sebe, z oproščanjem najprej sebi, z blagostjo do sebe, z razkrivanjem sebe...pa..kaj vem...potem vse to drugim, pa s pomočjo terapevtov, z učenjem, z odprtostjo, ponižnostjo, z meditacijo, poglabljanjem vase, regresijo...odvisno od stvari, ki jih moram ozavestiti, spremeniti, izboljšati, prerasti, pozabiti, ovrednotiti.
Ali je to lahko to, ali vsaj kaj takega? bp?
en bk