Quote:Komu so pa potem namenjene besede :"pojdite od mene grešniki, ne poznam vas" (ne vem točen citat ker se mi ne da iskat, vendar omenja tudi:" v tvojem imenu smo odganjali zle duhove...")
Veliko ljudi je namreč prepričanih da so na pravi poti, vendar je sv. pismu nekaj primerov kako so nekateri hoteli priti v b. kraljestvo skozi druga vrata. Kako veš da to nisi ti (ali pa jaz, ali pa on)
Pri taki stvari se verjetno ne moreš zanašati na neke notranje občutke, ker ti znajo zelo varati...Jaz četudi sem krščan sem verjetno najslabši primerek tega in se mnogokrat vprašam le zakaj bi pa mene bog sprejel medse.
Hvala za prijazno povabilo, vendar se zaenkrat še nebi registriral, kot prvo moram ugotoviti ali je ta forum sploh prava stvar zame (ali pa če sem ja pravi za ta forum). Sicer pa kaj je tako narobe če pišem kot guest?
Se strinjam s tabo Me&MySelf, da se ne moremo nanašat na neke varljive notranje občutke in intuicijo,
potrebna so dobra dela, saj je vera brez del mrtva, da če se nekdo razglaša za "svetnika", pa da ga drugi ljudje častijo in hvalijo, in da se poveličuje kot "prah", še ne pomeni, da je "biser", ker Bog ne gleda s človeškimi očmi, ampak veljavo daje le zatiranim, ki so
ponižni, ko pravi, da kdor se poveličuje, bo ponižan in kdor bo prvi, bo zadnji - in najmanjši v "božjem kraljestvu":
Dragulj, ki pade v blato, ne izgubi svoje vrednosti, prah, ki pa se dvigne v nebo, pa ostane prah!Ampak po drugi to še ne pomeni, da tisti, ki je kristjan, da postane prevzeten in se ima za nekaj boljšega od drugih, ki niso kristjani, kajti v Svetem psimu je en odlomek, ki govori, da prej pridejo v "nebeško kraljestvo" prešuštniki, lažnivci in drugi grešniki, kot pa vi, se pravi kristjani. To pomeni, da imamo
vsi enake možnosti, potencial, da se zveličamo, da so imamo vse opcije odprte, odvisno je od nas kaj bomo iz sebe in svojih talentov naredili, če jih bomo sploh izkoristili, nič ni dorečenega in dokončnega, da se zveličamo, neglede na to kaj in kdo smo, budisti, ali kristjani, ali ateisti, ali muslimani itd. Bog gleda le na srce, sojeni pa smo po vesti.