Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 3314 times)
Me&MySelf
Guest

vprašanje za exorcista...
27.02.2004 at 21:05:38

Kot vidim si krščanski vernik, kako se opredeliš ne vem (samo krščan,rimokatolik,evangelist) to bolj ti veš. Nekoč me je nek krščan zastavil zelo dobro vprašanje:
"Če bi danes umrl in prišel pred boga in ta bi te vprašal, prepričaj me zakaj naj te spustim v svoja nebesa?".

Kaj bi ti bogu v tem primeru odgovoril?
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Re: vprašanje za exorcista...
Reply #1 - 27.02.2004 at 22:04:32

Quote:
Kot vidim si krščanski vernik, kako se opredeliš ne vem (samo krščan,rimokatolik,evangelist) to bolj ti veš. Nekoč me je nek krščan zastavil zelo dobro vprašanje:
"Če bi danes umrl in prišel pred boga in ta bi te vprašal, prepričaj me zakaj naj te spustim v svoja nebesa?".

Rekel bi mu, da si ne zaslužim in da nisem vreden, da me sprejme v "božje kraljestvo", ker nisem bil vzoren kristjan, ampak da pa sem se kljub temu trudil po svoji moči, da sem storil kar sem lahko, da sem koliko toliko poslušal vest, da sem se trudil, da bi postal boljši človek, čepav je bilo zraven ogromno stranpota in spodrsljajev, in da nisem bil najboljši učenec, ker sem nemalokrat kršil 10 božjih zapovedi.
Back to top

IP Logged

N.
4

Reply #2 - 27.02.2004 at 22:05:04

Quote:

Če bi mene kdo to vprašal,  to ne bi bil Bog.

"In Bog je rekel: ... in mu sporoči, da sem mu vse njegove grehe odpustil."

Boga ni potrebno prepričati, da te bo spustil v nebesa.

Back to top

IP Logged

Me&MySelf
Guest

Reply #3 - 27.02.2004 at 22:20:51

N. wrote on 27.02.2004 at 22:05:04:
Če bi mene kdo to vprašal,  to ne bi bil Bog.

"In Bog je rekel: ... in mu sporoči, da sem mu vse njegove grehe odpustil."

Boga ni potrebno prepričati, da te bo spustil v nebesa.

Bog tega verjetno ne bo vprašal in če si vernik verjetno moraš biti prepričan da si odrešen, vprašanje bi se lahko glasilo tudi kako veš da te bo bog spustil v nebesa.
Veliko ljudi namreč misli, da bodo šli v nebesa, ker so dobri ljudje, dobrohotniki vendar tu je vprašanje kje je tista črta ko prestopiš iz slabega v dobro ali obratno...
Pa tudi zapisano je da zaradi dobrih del še nihče ni bil odrešen...
Back to top

IP Logged

arelena
5

Reply #4 - 28.02.2004 at 09:17:28

Smileyrekla bi dober dan oče -mati,prišla sem končno domov.... Kiss
Back to top

če poznaš samega sebe se lahko tudi v peklu smeješ

IP Logged

N.
4

Reply #5 - 28.02.2004 at 15:17:50

Quote:
vendar tu je vprašanje kje je tista črta ko prestopiš iz slabega v dobro ali obratno...
Pa tudi zapisano je da zaradi dobrih del še nihče ni bil odrešen...

Jaz se nekako oziram na bolečino. Če nekomu z nečim povzročim bolečino, potem bi mogoče bilo potrebno ubrati drug način.

To je za mene nek pokazatelj.
Back to top

IP Logged

N.
4

Reply #6 - 28.02.2004 at 15:20:27

Sicer pa Me&MySelf, prav lepo te vabim, da se registriraš. Imam tak občutek, da bi se s tabo dalo še kakšno prav pozornosti vredno debato naredit.

Back to top

IP Logged

Me&MySelf
Guest

Reply #7 - 28.02.2004 at 16:54:26

arelena wrote on 28.02.2004 at 09:17:28:
Smileyrekla bi dober dan oče -mati,prišla sem končno domov.... Kiss

Komu so pa potem namenjene besede :"pojdite od mene grešniki, ne poznam vas" (ne vem točen citat ker se mi ne da iskat, vendar omenja tudi:" v tvojem imenu smo odganjali zle duhove...")
Veliko ljudi je namreč prepričanih da so na pravi poti, vendar je sv. pismu nekaj primerov kako so nekateri hoteli priti v b. kraljestvo skozi druga vrata. Kako veš da to nisi ti (ali pa jaz, ali pa on)
Pri taki stvari se verjetno ne moreš zanašati na neke notranje občutke, ker ti znajo zelo varati...Jaz četudi sem krščan sem verjetno najslabši primerek tega in se mnogokrat vprašam le zakaj bi pa mene bog sprejel medse.

N. wrote on 28.02.2004 at 15:20:27:
Sicer pa Me&MySelf, prav lepo te vabim, da se registriraš. Imam tak občutek, da bi se s tabo dalo še kakšno prav pozornosti vredno debato naredit.

Hvala za prijazno povabilo, vendar se zaenkrat še nebi registriral, kot prvo moram ugotoviti ali je ta forum sploh prava stvar zame (ali pa če sem ja pravi za ta forum). Sicer pa kaj je tako narobe če pišem kot guest?
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #8 - 28.02.2004 at 18:41:41

Quote:
Komu so pa potem namenjene besede :"pojdite od mene grešniki, ne poznam vas" (ne vem točen citat ker se mi ne da iskat, vendar omenja tudi:" v tvojem imenu smo odganjali zle duhove...")
Veliko ljudi je namreč prepričanih da so na pravi poti, vendar je sv. pismu nekaj primerov kako so nekateri hoteli priti v b. kraljestvo skozi druga vrata. Kako veš da to nisi ti (ali pa jaz, ali pa on)
Pri taki stvari se verjetno ne moreš zanašati na neke notranje občutke, ker ti znajo zelo varati...Jaz četudi sem krščan sem verjetno najslabši primerek tega in se mnogokrat vprašam le zakaj bi pa mene bog sprejel medse.

Hvala za prijazno povabilo, vendar se zaenkrat še nebi registriral, kot prvo moram ugotoviti ali je ta forum sploh prava stvar zame (ali pa če sem ja pravi za ta forum). Sicer pa kaj je tako narobe če pišem kot guest?

Se strinjam s tabo Me&MySelf, da se ne moremo nanašat na neke varljive notranje občutke in intuicijo, potrebna so dobra dela, saj je vera brez del mrtva, da če se nekdo razglaša za "svetnika", pa da ga drugi ljudje častijo in hvalijo, in da se poveličuje kot "prah", še ne pomeni, da je "biser", ker Bog ne gleda s človeškimi očmi, ampak veljavo daje le zatiranim, ki so ponižni, ko pravi, da kdor se poveličuje, bo ponižan in kdor bo prvi, bo zadnji - in najmanjši v "božjem kraljestvu":

Dragulj, ki pade v blato, ne izgubi svoje vrednosti, prah, ki pa se dvigne v nebo, pa ostane prah!

Ampak po drugi to še ne pomeni, da tisti, ki je kristjan, da postane prevzeten in se ima za nekaj boljšega od drugih, ki niso kristjani, kajti v Svetem psimu je en odlomek, ki govori, da prej pridejo v "nebeško kraljestvo" prešuštniki, lažnivci in drugi grešniki, kot pa vi, se pravi kristjani. To pomeni, da imamo vsi enake možnosti, potencial, da se zveličamo, da so imamo vse opcije odprte, odvisno je od nas kaj bomo iz sebe in svojih talentov naredili, če jih bomo sploh izkoristili, nič ni dorečenega in dokončnega, da se zveličamo, neglede na to kaj in kdo smo, budisti, ali kristjani, ali ateisti, ali muslimani itd. Bog gleda le na srce, sojeni pa smo po vesti.

Kiss
Back to top

IP Logged

N.
4

Reply #9 - 29.02.2004 at 08:34:51

Quote:

Mogoče pa je s prvim citatom mišljeno, da naj prvo "poiščejo" sebe, kot da bi morali pred vstopom prvo vedeti (grešniki in drugi) kdo sploh so, in razlog za to bi mogoče bil tuditi v tem:
Quote:

Mogoče prav zaradi tega, ker nekdo, ki recimo ne pozna sebe in sebe kot kristjana oz. ne ve, oz. še bolje, ne vidi vrat, vstopa v božje kraljestvo. (Uh, kak sem zdaj to napisla  Smiley ).
Potem bi bilo logično, da bi jim bilo rečene, naj pojdejo in prej spoznajo sebe, razmislijo o sebi in o tem, kaj bi Bog bil oz. kakšno podobo ima.... in potem bodo sposobni videti vrata v Božje kraljestvo. V smislu, da Bog jih ne bo odganjal, kvečjemu opozarjal, da ne morejo v Božje kraljestvo zaradii tega, ker ga ne vidijo (in ne zato, ker ne bi smeli.).

Mogoče.
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #10 - 29.02.2004 at 08:57:05

Vse poti vodijo na cilj, samo, ene so krajše, druge daljše.  Grin
Back to top

IP Logged

Me&MySelf
Guest

Reply #11 - 29.02.2004 at 09:29:42

Če veš kaj je cilj oz. kako zgleda in da si prepričan da je ta cilj 100% to kar misliš da je, potem boš verjetno ubral tudi tako pot da boš po 100m rekel jebemti tole je pa zajebano ampak boš vseeno šel naprej...
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1