Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 6775 times)
stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Re: Agape
Reply #15 - 18.02.2004 at 16:53:50

Smiley
to boš vedel ko boš, prej ne Wink
Back to top

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley

IP Logged

arelena
5

Reply #16 - 18.02.2004 at 22:55:33

Roll Eyesresničen pomeni da si iskren na vseh nivojih,v mislih,besedah,čustvih,dejanjih,prepričanjh..da nisi pogojen z vzorci,ki ti jih narekujejo,vzgoja,vera,mati,oče ipd. da veš kdo si  ali da si vsaj upaš biti to kar čutiš.  če bi govorila o realizaciji ....to pa je res nekaj drugega. o tem se težko govori ,ker tega z besedami ne moreš opisati.in tudi stopnje realizacije so različne. eni to imenjujejo spj z BOGOM,drugi mistično doživetje,tretji kenšo ali samadhi preveč je izrazov da bi se jih naštevalo.ni važen naziv tega,takrat veš ,da je to to ...
Back to top

če poznaš samega sebe se lahko tudi v peklu smeješ

IP Logged

en_bk
5

Reply #17 - 19.02.2004 at 09:42:32

Se opravičujem zaradi svoje neukosti in nevednosti ampak tole o resničnosti in realiziranosti mi še vedno ni prebilo moje trde in zelene lubenice.
Definicijo resničnosti sem, mislim si tako, dojel kar nekako, me pa bega realiziranost. V enem postu je to kao isto kot resničnost, v drugem pa kao čisto nekaj drugega, neopisljivega, ki pa ima kar nekaj imen, spet en post pa pravi, da bom že vedel, ko bom.
Mislm....če bi se dalo vseeno nekako opisati to stanje na nek način...pa z upoštevanjem, da ne vem, bi bil prijetno hvaležen.

le en bk
Smiley
Back to top

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #18 - 19.02.2004 at 11:23:14

Smiley
zakaj pa ne bi raje hvaležno probal kar sam? Wink Kiss Kiss Kiss
Back to top

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley

IP Logged

arelena
5

Reply #19 - 24.02.2004 at 20:44:01

Roll Eyesstrinjam se da ljudje težko razumejo ,kar se v bistvu ne da ali pa težko pove z besedami..poznam to iz lastnih izkušenj..delala sem na sebi z določeno tehniko pod vodstvom mojstra in ko sem dala vse ,vso sebe sem ne nekaj zvedala,temveč direktno doživela to ,na kar sem delala.če je bil to BOG sem direktno doživela BOGA.ne zameri mi ker ti tega res ne morem opisati ,to sem poiskušala povedati na tisoč in en način ,a to o čemer govorim se izmika vsakemu opisu in se ne da opisati z besedami.je pa edino za kar je vredno živeti...resnično mi lahko verjameš..to je edino .kar je in je RESNICA. sedaj vem da tudi modreci niso mogli drugače ,ker tega opisa ni so mogli dati...besede so premalo...ne prodajam megle .stojči ima prav.če res želiš in če seboš potrudil ti bo uspelo...iz srca ti želim da dosežeš to stanje....potem se vse spremeni in nikoli ne boš več isti....
Back to top

IP Logged

indigo
4

Brez ljubezni resnica
je le senca Resnice
 SouthCroatia
Reply #20 - 25.02.2004 at 13:36:40

Draga Arelena, vznemirljivo/ exciting Smiley Smiley Smiley

mene največ zanima, (če moreš to dati ven Roll Eyes ) kaj se konkretno v tvojem življenju spremenilo

ali si prej bila vernik, ateist ...
koliko veš o kristijanim in Novoj zavezi,  (malo...dosti)
kaj pomeni za te zdaj eden kristijan ki trpi zarad drugega?
kaj je konkretno zate brezpogojna ljubezen?

Kako gre v praksi, eno izkušenje morda?  

če je preveč vprašanj more počasi Smiley , en del zdaj
bo meni zelo dobrodošel dokler sem tu  /pauza sledi/

thanks Smiley Smiley
Back to top

Resnica, resnica, Resnica, resnica... bolje resnica kot nič.&&Res Zavest ali pripomočki ??

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #21 - 25.02.2004 at 13:53:28

indigo wrote on 25.02.2004 at 13:36:40:
Draga Arelena, vznemirljivo/ exciting Smiley Smiley Smiley

mene največ zanima, (če moreš to dati ven Roll Eyes ) kaj se konkretno v tvojem življenju spremenilo

Sem tud tega mnenja. Wink. Sliši se kot eno razsvetljenje. Jaz recimo predstave o razsvetljenju nimam, potem niti to verjetno ne bi moglo biti. Si pa res res resnično želim, da bi enkrat za vselej vedela, da je ob meni prijatelj......., da bi ga našla v srcu. Preostane mi le, da to verjamem Cry, čeprav včasih zgleda kot da ga ni.

Arelena, a misliš, da je možno doživet tako neposredno resnico tudi brez mojstrov vodnikov? Bi recimo vedela, da je to to, četud ne bi recimo pri kom tega nekako videla zaznala? Ali je do tja neka pot zavedanja, ki je neobhodna in polna manjših razsvetljenj?

Back to top

IP Logged

arelena
5

Reply #22 - 25.02.2004 at 16:35:26

Roll Eyeszdravo,sedaj bom bolj na brzino odgovorila,ker sem v službi ,podrobneje pa v soboto...ne rabimo posrednika na poti do resnice in vsak jo lahko doživi ...ni rezervirana le za super ljudi.že velikokrat smo to doživeli ,le spomnimo se ne.več  o tem pa še sledi lep pozdravček obema
Back to top

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #23 - 25.02.2004 at 16:50:22

Smiley
bravo arelena,  Kiss Kiss Kiss
zelo lepo napisano,
ja božanski valovi se rolajo
v notranjem oceanu ljubezni,
človek jih sicer zaznava,
a jim ne daje nobene pozornosti
in nobenega pomena
tako je ena gospa,
ko je ponovno to doživela rekla:

"Nisem vedela,
da je to to,
ampak sem mislila,
da je čisto nekaj drugega,
ja mislila,
tu se začnejo vsi problemi,
poenostavit se to res ni lahko,
zakomplicirati vse, pa še kako.  Kiss Kiss Kiss
Back to top

IP Logged

arelena
5

Reply #24 - 25.02.2004 at 18:47:13

Roll Eyesstojči ...pssst....
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #25 - 26.02.2004 at 15:28:18

Včeraj sem imela en čudovit večer, poln "naključnih" srečanj s prijatelji. Hvaležna sem, da je uspela tako jasna želja iz mene prit, še bolj pa, da se mi je dejansko uresničila za nekaj večnih trenutkov, ki bom jih čuvala.
Hvala angelom, ki me slišite in vsem, ki ste.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2