Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 
(Read 16497 times)
lola
5

Maribor
Re: Nasilje v šolah
Reply #60 - 09.02.2004 at 14:55:13

Sinjeoka, pogumna si, ker si poslušala notranji občutek, se izpostavila in nisi špekulirala, kaj bo, če se izpostavim.

Nasilje v šoli je problem, ker so mu izpstavljeni tisti, ki se sami ne morejo zaščititi in smo zato dolžni odrasli, starši, učitelji in družba reagirati na nasilje. Problem je tudi zato, ker iz majhega nasilneža zraste veliki, ki ima izkušnjo, da je ustrahovanje uspešna metoda in jo zato seveda še naprej veselo uporablja.

En del krivde za nasilje bi jaz zvalila na trend v današnji družbi, da pretirano poudarja pravice  na račun odgovornosti. Vsak ti že maha pred nosom s kakšno konvencijo o pravicah in misli, da se svet vrti okrog njegovih pravic, ki so mu jih vsi v njegovem življenju dolžni servirati. Starši pa vzgajajo razvajenčke, ki jim pišejo opravičila, zagovarjajo njihove razvade in nesramnosti in se niti slučajo ne udeležujejo roditeljiskih sestankov, kaj šele delavnic za starše.
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #61 - 09.02.2004 at 14:55:46

sinjeoka wrote on 09.02.2004 at 14:45:20:
glede na topik, ki se odvija spodaj ne vem zakaj noben ne predlaga vpelčjave vegeterjanske prehrane...baje je to full povezano  Tongue

Prisegam na vegetarijansko prehrano, pomirja garant.

Kadar papcam orehe, melono, pršut, sir ali pa blitvo, krompir v kosih, polnjene lignje s pršutom, orado na žaru, zraven pa pupcam teran iz Šepulj, sem miren kot bubica. Nenasilen fest.
Kiss
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #62 - 09.02.2004 at 14:55:48

sinjeoka wrote on 09.02.2004 at 14:45:20:
glede na topik, ki se odvija spodaj ne vem zakaj noben ne predlaga vpelčjave vegeterjanske prehrane...baje je to full povezano  Tongue

Premočni mesno predelovalni lobiji ?? Tongue

Sam način prehrane ni tako kritično povezan z nasilniškim obnašanjem, kot je to odnos do drugih bitij.

Sicer pa je tudi bik vegerarijanec, pa se mu vseeno ne bi upal postaviti na pot ... je preveč nasilen!

Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #63 - 09.02.2004 at 14:58:43

Quote:
... le primerni spolni odnosi...

??? primerni? kaj pa je to?  ???
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #64 - 09.02.2004 at 15:02:45

lola wrote on 09.02.2004 at 14:58:43:

ženska spodaj moški zgoraj  Wink

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #65 - 09.02.2004 at 15:11:20

lola wrote on 09.02.2004 at 14:58:43:

po moje bi te zamoril, ce bi ti povedu vse detajle.

na kratk... samo za prokreacijo in ne za "rekreacijo".
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #66 - 09.02.2004 at 15:16:09

Quote:

na kratk... samo za prokreacijo in ne za "rekreacijo".

Grin  Grin  Grin  Grin  Grin

zdajle sem pa skoraj dol s stola padla, pa še šef je uletu not, ker je hotel vedet čemu se režim

daj aryan to bi pa res rada slišala...zakaj sex ne sme bit rekreacija?
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #67 - 09.02.2004 at 15:40:12

en_bk wrote on 09.02.2004 at 14:55:46:
Prisegam na vegetarijansko prehrano, pomirja garant.

Kadar papcam orehe, melono, pršut, sir ali pa blitvo, krompir v kosih, polnjene lignje s pršutom, orado na žaru, zraven pa pupcam teran iz Šepulj, sem miren kot bubica. Nenasilen fest.
Kiss

Pršut?  Grin A pol maš ti od rib najraje svinjsko ribico? Wink
Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #68 - 09.02.2004 at 16:14:48

Quote:
...vegetarijanska prehrana, posteno sluzenje denarja, le primerni spolni odnosi...

cigateri, alkohol, kava, intoksikanti vse te stvari odpadejo ker povzrocajo nemir/neizpolnjenost to pa pol vodi v jezo in ta v nasilje tak ali drugacen.

Lepo. Smiley

Moje mnenje pa je, da so zunanji vplivi (hrana, pijača itd...) le sekundarnega pomena.

Vege/laktovege prehrana ne dosti pomaga, če človek nima zdravega čustvenega življena (se pravi, če tlači in zanika svoje lastne občutke oz. jih niti prepozna ne)
in če je zakačen v enih in istih vzorcih obnašanja (kar se kaže kot periodično ponavljanje istih težav).

Poznam zares veliko ljudi, ki se gredo vege sceno (in duhovnost, seveda), pa niso niti približno izpolnjeni in srečni...
Hmm.

No, da se vrnem na temo v tem threadu.
Iskanje vzrokov za nasilje zunaj nas samih je, iz mojega vidika, malce kratkovidno.

Nasilje nad nami samimi (iz naše strani, ne od zunaj), bi bil tak dober naslov te teme, IMHO.
Človek se do drugih obnaša enostavno tako, kot se do sebe in svojih čustev, misli, telesa...
To pa ni odvisno (le) od pijače in jedače in drugih zunanjih vplivov...

Nasilje v šolah je izredno široka in kompleksna tema, po mojem mnenju.
Škoda, da ne govorimo raje o nasilju nad svojimi lastnimi čustvi, svojim telesom in o zanikanju problemov v naših vsakdanjih življenjih...

Aja, sej to vendar ni omenjeno v svetih spisih...
Silly me.
LOL

Smiley
Back to top

Raziskovanje človeških potencialov in različnih poti doseganja sreče in izpolnjenjosti:&& LIFE Forum, prijazno mesto za vse &&http://www.icforums.net/lifeforum/
WWW WWW  
IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #69 - 09.02.2004 at 16:17:30

Neumnost je neomejena, zato se, zares hitro širi !  Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #70 - 09.02.2004 at 16:22:48

Quote:

Aryan,
ti res ni treba odgovorit na moje vprašanje, veš,
ampak zanima me pa vseeno:

zakaj se greš te skrivalnice glede svoje poti, bhakti yoge?

Vse tako po ovinkih posredno pripoveduješ (zelo korektno in v skladu z izročilom, btw), o pravem izvoru, pa o vrhunskem znanju, pa o okušanju spoznanja etc...

Ne vem, se ti ne zdi, da bi delal Nityanandi in Krsni (in sebi) večjo in boljšo službo če bi o Njemu
odkrito in neposredno govoril?

Ljudje niso/nismo tolk zaprti, da te ne bi razumeli in tudi iskrenost je vedno dobrodošla...
IMHO

Prosim razumi, da me to le tako zanima in da ne rabiš
odgovoriti na to vprašanje...

hvala ti.

Smiley
Back to top

Raziskovanje človeških potencialov in različnih poti doseganja sreče in izpolnjenjosti:&& LIFE Forum, prijazno mesto za vse &&http://www.icforums.net/lifeforum/
WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #71 - 10.02.2004 at 08:35:49

sinjeoka wrote on 09.02.2004 at 15:16:09:
daj aryan to bi pa res rada slišala...zakaj sex ne sme bit rekreacija?

lahko je, ce se kdo tko odloci.

vse kar sem hotu rect je to, da seks za rekreacijo vodi v notranje vznemirjenje, ta vodi v jezo in ta vodi v nasilje, nasilje pa vodi v neprijetnost tko za nasilneza kot za ostale.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #72 - 10.02.2004 at 08:42:26

e. wrote on 09.02.2004 at 16:14:48:
Moje mnenje pa je, da so zunanji vplivi (hrana, pijača itd...) le sekundarnega pomena.

tud jaz se s tem strinjam... ampak nekje je dobro zaceti.

Quote:
Vege/laktovege prehrana ne dosti pomaga, če človek nima zdravega čustvenega življena (se pravi, če tlači in zanika svoje lastne občutke oz. jih niti prepozna ne)
in če je zakačen v enih in istih vzorcih obnašanja (kar se kaže kot periodično ponavljanje istih težav).

tud s tem se strinjam.

Quote:
Poznam zares veliko ljudi, ki se gredo vege sceno (in duhovnost, seveda), pa niso niti približno izpolnjeni in srečni...

seveda, ker to ni edini pogoj. sluzi pa za boljso predispozicijo oz. primerno podlago iz katere se izvaja meditacija oz. spiritualno praksa. ta pa postopoma pelje v izpolnitev.

Quote:
Škoda, da ne govorimo raje o nasilju nad svojimi lastnimi čustvi, svojim telesom in o zanikanju problemov v naših vsakdanjih življenjih...

ti kr zacni razpravo...

Quote:
Aja, sej to vendar ni omenjeno v svetih spisih...
Silly me.
LOL

mogoce res ni, ali pa je, pa ti nisi dovolj pozorno bral. ampak sej to niti nima tolk veze, ti kr iz izkusenj govor.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #73 - 10.02.2004 at 08:46:21

e. wrote on 09.02.2004 at 16:22:48:
Aryan,
ti res ni treba odgovorit na moje vprašanje, veš,
ampak zanima me pa vseeno:

zakaj se greš te skrivalnice glede svoje poti, bhakti yoge?

zarad mojga osebnega nacina prezentacije.

Quote:
Ne vem, se ti ne zdi, da bi delal Nityanandi in Krsni (in sebi) večjo in boljšo službo če bi o Njemu
odkrito in neposredno govoril?

mogoce res.

Quote:
Ljudje niso/nismo tolk zaprti, da te ne bi razumeli in tudi iskrenost je vedno dobrodošla...
IMHO

se strinjam.
Back to top

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #74 - 10.02.2004 at 10:56:17

Quote:
zarad mojga osebnega nacina prezentacije.

I can respect that.
Smiley

lp
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6