Quote:...vegetarijanska prehrana, posteno sluzenje denarja, le primerni spolni odnosi...
cigateri, alkohol, kava, intoksikanti vse te stvari odpadejo ker povzrocajo nemir/neizpolnjenost to pa pol vodi v jezo in ta v nasilje tak ali drugacen.
Lepo.

Moje mnenje pa je, da so zunanji vplivi (hrana, pijača itd...) le sekundarnega pomena.
Vege/laktovege prehrana ne dosti pomaga, če človek nima zdravega čustvenega življena (se pravi, če tlači in zanika svoje lastne občutke oz. jih niti prepozna ne)
in če je zakačen v enih in istih vzorcih obnašanja (kar se kaže kot periodično ponavljanje istih težav).
Poznam zares veliko ljudi, ki se gredo vege sceno (in duhovnost, seveda), pa niso niti približno izpolnjeni in srečni...
Hmm.
No, da se vrnem na temo v tem threadu.
Iskanje vzrokov za nasilje zunaj nas samih je, iz mojega vidika, malce kratkovidno.
Nasilje nad nami samimi (iz naše strani, ne od zunaj), bi bil tak dober naslov te teme, IMHO.
Človek se do drugih obnaša enostavno tako, kot se do sebe in svojih čustev, misli, telesa...
To pa ni odvisno (le) od pijače in jedače in drugih zunanjih vplivov...
Nasilje v šolah je izredno široka in kompleksna tema, po mojem mnenju.
Škoda, da ne govorimo raje o nasilju nad svojimi lastnimi čustvi, svojim telesom in o zanikanju problemov v naših vsakdanjih življenjih...
Aja, sej to vendar ni omenjeno v svetih spisih...
Silly me.
LOL