Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6
(Read 16458 times)
t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Re: Nasilje v šolah
Reply #30 - 09.02.2004 at 12:13:34

Lilith, se strinjam

vendar pa je tu govora o nasilju ne o nedisciplini v razredu

problem je v tem, da je nasilja v (osnovnih) šolah vedno več in tu jaz vidim razlog v preveliki toleranci do nasilnežev, ki jo trenutno goji sistem

tu sem s Sinjeoko, ki pravi, da bi do nasilja morala veljati nična toleranca, za nasilneže pa obstajati primerna palica

dokler pa se bo iskalo rešitve za nasilje s pogovori in iskanje nekih "globjih" razlogov, bo tako kot je in še slabše, saj se tu nasilje opravičuje, namesto da bi se ga najstrožje obsodilo in dosledno izkoreninilo

uživaj!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #31 - 09.02.2004 at 12:28:38

e. wrote on 09.02.2004 at 12:10:18:
Hmm.
Saj ne da bi dvomil v tvoje znanje in poznavanje vzhodnjaške filozofije, aryan, vseeno me pa zanima kako veš, da je ravno
tvoje znanje tisto ta pravo?
Da imaš ti razčišene pojme, sinjeoka recimo (al pa kdor koli drug) pa kao da ne?

to vem, ker se ne gre za "moje" (ali "vzhodnjasko") znanje, ampak za znanje, ki prihaja od izvora vsega znanja. kar je "mojega" tuki zraven je samo moja prezentacija in moja osebna "vrzel" med teorijo/idejo in prakso/realizacijo.

jaz ne vem, ce ima sinjeoka (ali kdo drug) razsciscene te pojme ali ne (v skladu s tem kar jaz vem in kar jaz verjamem) zato pa sem jo najprej vprasal za njen stav. iz tega pa bi se pol lahko poiskal skupne tocke in razhajanja in nekam bi se ze prslo.  
Back to top

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #32 - 09.02.2004 at 12:36:58

Quote:
to vem, ker se ne gre za "moje" (ali "vzhodnjasko") znanje, ampak za znanje, ki prihaja od izvora vsega znanja. kar je "mojega" tuki zraven je samo moja prezentacija in moja osebna "vrzel" med teorijo/idejo in prakso/realizacijo.

Znanje, ki prihaja iz izvora vsega znanja?

Back to top

Raziskovanje človeških potencialov in različnih poti doseganja sreče in izpolnjenjosti:&& LIFE Forum, prijazno mesto za vse &&http://www.icforums.net/lifeforum/
WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #33 - 09.02.2004 at 12:40:10

e. wrote on 09.02.2004 at 12:36:58:
Znanje, ki prihaja iz izvora vsega znanja?

ja.
Back to top

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #34 - 09.02.2004 at 12:45:10

Quote:
ja.

Ok,
hvala za odgovor.

lep pozdrav
Smiley
Back to top

Raziskovanje človeških potencialov in različnih poti doseganja sreče in izpolnjenjosti:&& LIFE Forum, prijazno mesto za vse &&http://www.icforums.net/lifeforum/
WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #35 - 09.02.2004 at 12:47:59

e. wrote on 09.02.2004 at 12:45:10:
Ok,
hvala za odgovor.

prosim.

od kje pa ti crpas/pridobivas znanje po katerem delujes v vsakdanjem zivljenju?
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #36 - 09.02.2004 at 12:54:06

Ma ne morem si kaj, da ne bi... Smiley

Quote:
to vem, ker se ne gre za "moje" (ali "vzhodnjasko") znanje, ampak za znanje, ki prihaja od izvora vsega znanja.   

Shocked

Kje pa je izvor vsega znanja? A si lahko malo bolj natančen? Ali pa da te tako vprašam, če bi jaz hotela s tem znanjem v stik priti - kaj bi morala narediti /brati....?
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #37 - 09.02.2004 at 12:57:47

Lilith wrote on 09.02.2004 at 12:54:06:
Ma ne morem si kaj, da ne bi... Smiley

Shocked

Kje pa je izvor vsega znanja? A si lahko malo bolj natančen? Ali pa da te tako vprašam, če bi jaz hotela s tem znanjem v stik priti - kaj bi morala narediti /brati....?

Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin

joj Lilith a še nisi slišala za kamen modrosti?

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #38 - 09.02.2004 at 13:00:20

Lilith wrote on 09.02.2004 at 12:54:06:
Kje pa je izvor vsega znanja? A si lahko malo bolj natančen?

to Znanje je vseprisotno, pa vendar ga nikjer ni.

Quote:
Ali pa da te tako vprašam, če bi jaz hotela s tem znanjem v stik priti - kaj bi morala narediti /brati....?

najprej bi morala skozi lastne izkusnje spoznati/priznati, da je to Znanje tebi trenutno nedostopno, torej "nadrejeno", ceprav ves/cutis, da obstaja in da imas zeljo/potrebo po njem.

ce je nekdo/nekaj nadrejeno tebi potem ce od njega nekaj potrebujes lahko po "zdravi pameti" ali pa po izkusnjah zakljucis/spoznas da to ne bo slo na zahtevo ali prisilo (ker bi s tem indirektno zanikala nadrejenost) ampak le skozi iskreno prosnjo. v tem stanju iskrene poniznosti/prosnje se po svoji neodvisni volji Znanje postopoma razodeva.  
Back to top

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #39 - 09.02.2004 at 13:01:27

sinjeoka wrote on 09.02.2004 at 12:57:47:

joj Lilith a še nisi slišala za kamen modrosti?

LOL
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #40 - 09.02.2004 at 13:04:13

Quote:

najprej bi morala skozi lastne izkusnje spoznati/priznati, da je to Znanje tebi trenutno nedostopno, torej "nadrejeno", ceprav ves/cutis, da obstaja in da imas zeljo/potrebo po njem.

ce je nekdo/nekaj nadrejeno tebi potem ce od njega nekaj potrebujes lahko po "zdravi pameti" ali pa po izkusnjah zakljucis/spoznas da to ne bo slo na zahtevo ali prisilo (ker bi s tem indirektno zanikala nadrejenost) ampak le skozi iskreno prosnjo. v tem stanju iskrene poniznosti/prosnje se po svoji neodvisni volji Znanje postopoma razodeva.  

po tej interpretaciji zanstvenikov, knjig in ostale šare sploh ne rabimo!
Back to top

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #41 - 09.02.2004 at 13:06:18

Quote:

Ali pa, če stvar malce poenostavimo in de-mistificiramo, kupi si Bhagawad Gito in ostale klasike iz Vedske kulture...

Smiley
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #42 - 09.02.2004 at 13:09:05

Quote:
od kje pa ti crpas/pridobivas znanje po katerem delujes v vsakdanjem zivljenju?

Iz izkušenj.

Smiley
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #43 - 09.02.2004 at 13:10:25

e. wrote on 09.02.2004 at 13:09:05:
Iz izkušenj.

ja, te v koncni fazi najvec stejejo.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #44 - 09.02.2004 at 13:13:01

e. wrote on 09.02.2004 at 13:06:18:
Ali pa, če stvar malce poenostavimo in de-mistificiramo, kupi si Bhagawad Gito in ostale klasike iz Vedske kulture...

ja, ta literatura absolutno pomaga, inspirira... ampak vseeno je treba v skladu s temi informacijami tudi prakticno ziveti. to pa ni tolk lahko kokr se sprva zdi, zato je potrebna vsa tista kvalifikacija napisana ze prej. potrebna je iskrena vdanost, ne le "akademsko studiranje".
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6