Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 11324 times)
aryan
Ex Member

Re: Osvoboditev, Osvobajanje
Reply #45 - 12.02.2004 at 11:53:16

t wrote on 12.02.2004 at 11:44:05:
iz središča

aja, sej res. Smiley
Back to top

IP Logged

marjan
Guest

Reply #46 - 12.02.2004 at 12:03:13

Lilith wrote on 12.02.2004 at 11:50:53:
A potem čutiš tesnobo? Bi zase rekel, da si v življenju pretežno nesrečen? Če si pogledaš svoje odnose s pomembnimi drugimi- a mogoče tukaj kaj škripa?
Ker pogosto je vir našega nezadovoljstva ravno na medosebni ravni. Mogoče pa si osamljen.
Glej , praktično nič ne vem o tebi, zato je težko kar na pamet špekulirati. Ti sam se dobro poznaš. Vzemi svoje življenje pod lupo. Katera področja te osrečujejo ali ti je fajn. Kje je vse v badu. Pol si že mal bolj konkretiziral zadevo in boš vsaj vedel, kje se je lotit.

ja, tukaj se moram strinjati. ampak poskusil sem ze vse. od odnosov z osebami, ki so se kasneje izkazale za napacne do popolne samote. ne eno ne drugo me ni osrecevalo. kje so tiste prave osebe s katerimi bi lahko navezal odnos in ki bi me osrecevale in hkrati dopuscale svobodo? najbrz jih ni. ampak tudi to mi ne da miru. ker ce jih zares ni, potem zivljenje nima smisla in je boljs da ga kr koncam.

Quote:
Kar se pa tiče mene - meni je life fajn. Res pa vedno bolj delam na tem, da sem v stiku s svojimi čustvi in potrebami. Tako da če se že česa osvobajam, se osvobajam tistih ljudi, ki mi hočejo nasilno ali manipulativno preprečevati, da bi bila, kar sem. Grin
Da bi se osvobajala sebe, mi pa na kraj pameti ne pade.

torej se tudi ti osvobajas tako, da se izogibas napacnih oseb. sem ze poskusil in na koncu ostal sam. a si potem ti sama ali imas prave osebe ob sebi? in tudi kako ves da so prave? kaj bo cez cas se ne vemo. vse je brez veze.
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #47 - 12.02.2004 at 12:11:26

Quote:
ja, tukaj se moram strinjati. ampak poskusil sem ze vse. od odnosov z osebami, ki so se kasneje izkazale za napacne do popolne samote. ne eno ne drugo me ni osrecevalo. kje so tiste prave osebe s katerimi bi lahko navezal odnos in ki bi me osrecevale in hkrati dopuscale svobodo? najbrz jih ni. ampak tudi to mi ne da miru. ker ce jih zares ni, potem zivljenje nima smisla in je boljs da ga kr koncam.

torej se tudi ti osvobajas tako, da se izogibas napacnih oseb. sem ze poskusil in na koncu ostal sam. a si potem ti sama ali imas prave osebe ob sebi? in tudi kako ves da so prave? kaj bo cez cas se ne vemo. vse je brez veze.

Marjan, sploh ni vse tako črno, poleg tega si na dobri poti, res.  SmileyTi bom takoj pojasnila.
Mislim da bolj ali manj vsi delimo tvojo izkušnjo, da ni fajn biti sam. ampak greva to graditi naprej. Gotovo pa je boljše biti sam, kot z napačno osebo. Tudi do sem se verjetno strinjava. Samo da ti še ne veš, kar jaz že nekaj časa vem, da je biti sam lahko KRASNO. A najboljše šele pride... Samo počasi.
Ko človek sprejme samoto, se uči imeti rad sebe. Bodi sam, delaj stvari, ki te osrečujejo, razvajaj se, cartaj se, poslušaj svoja čustva. Ker veš, če se boš silil v odnose itak ne bodo uspešni. Ko pa se boš naučil biti sam in to tako, da bi zmogel do konca svojega življenja magari preživeti sam - potem se bodo pričeli dogajati čudeži. V tvoje življenje bodo kar same pričele prihajati prave osebe...

Ampak najprej je potrebno naučiti se biti sam. Sprejeti to. Biti sposoben biti sam. To je vsa čarovnija.

Saj ne vem, kolk me zdaj štekaš. Lahk še kaj vprašaš. Ampak vse kar sem ti napisala je iz osebnih izkušenj. To je čarovnija naših življenj. Magija. Čudež.
In greh bi bil zavreči kaj tako lepega. Smiley Smiley Smiley

Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #48 - 12.02.2004 at 12:13:01

Quote:
ampak poskusil sem ze vse.

ni brez veze..to, da nisi bil sam, ko si bil z napačnimi ljudmi ni res...bil si sam, toda zaradi prisotnosti ljudi ti je uspela samoprevara, da nisi sam...toda daj vprašaj se...ali res takrat nisi bil sam

sem šla čez podobno obdobje...in zadeva je laufala tako..ko so me drugi rabil sem dajala, ko sem jaz kaj rabila so mi obrnili hrbet (kar je bilo še najmanj)..v nekem momentu sem v svojem dajanju in razdajanju pregorela...bilo bi bolje da bi to kar sem dajala drugim dajala sebi..in točno to zdaj delam...ljudi je res manj okoli mene...ampak ti ki so so precej boljši od one svojati, ki me je obkrožala prej...

...in zanimivo, tisti ki so me zavrgli ..nekoč, se danes poskušajo vračat...poudarek na poskušajo...

zakaj...
nekdo me je pripravil do tega, da sem razmišljala o podiranju mostov...toda v teh primerih nisem bila jaz tista, ki sem rušila mostove, ampak ti ljudje so bili tisti, ki so podrli most in bila je njihova odločitev, da se odnos prekine...jaz to odločitev spoštujem zelo dosledno...in jo spoštujem tudi takrat, ko oni skušajo popraviti ruševine...
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #49 - 12.02.2004 at 12:14:19

Lilith wrote on 12.02.2004 at 12:11:26:
Marjan, sploh ni vse tako črno, poleg tega si na dobri poti, res.  SmileyTi bom takoj pojasnila.
Mislim da bolj ali manj vsi delimo tvojo izkušnjo, da ni fajn biti sam. ampak greva to graditi naprej. Gotovo pa je boljše biti sam, kot z napačno osebo. Tudi do sem se verjetno strinjava. Samo da ti še ne veš, kar jaz že nekaj časa vem, da je biti sam lahko KRASNO. A najboljše šele pride... Samo počasi.
Ko človek sprejme samoto, se uči imeti rad sebe. Bodi sam, delaj stvari, ki te osrečujejo, razvajaj se, cartaj se, poslušaj svoja čustva. Ker veš, če se boš silil v odnose itak ne bodo uspešni. Ko pa se boš naučil biti sam in to tako, da bi zmogel do konca svojega življenja magari preživeti sam - potem se bodo pričeli dogajati čudeži. V tvoje življenje bodo kar same pričele prihajati prave osebe...

Ampak najprej je potrebno naučiti se biti sam. Sprejeti to. Biti sposoben biti sam. To je vsa čarovnija.

Saj ne vem, kolk me zdaj štekaš. Lahk še kaj vprašaš. Ampak vse kar sem ti napisala je iz osebnih izkušenj. To je čarovnija naših življenj. Magija. Čudež.
In greh bi bil zavreči kaj tako lepega. Smiley Smiley Smiley

YES YES YES  8)
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #50 - 12.02.2004 at 12:17:31

sinjeoka wrote on 12.02.2004 at 12:13:01:
...in zanimivo, tisti ki so me zavrgli ..nekoč, se danes poskušajo vračat...poudarek na poskušajo...

Sinjeoka, kaj si ti moj alter ego? Grin Al kak je to možno, da nama iste stvari dogajajo?
Back to top

IP Logged

marjan
Guest

Reply #51 - 12.02.2004 at 12:23:20

sem ze bil sam pa mi ni ugajalo. ze sama misel na samoto mi je shrljiva. prav tako misel na odnos z napacnimi osebami.
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #52 - 12.02.2004 at 12:28:04

Quote:
sem ze bil sam pa mi ni ugajalo. ze sama misel na samoto mi je shrljiva. prav tako misel na odnos z napacnimi osebami.

Vem, Marjan. Meni tudi ni ugajalo bi ti sama - najprej. Ker sprva sem bila neprostovoljno sama. Nisem si tega želela. Želela sem si biti z napačno osebo.
In hvala bogu, da ni šlo.
Ker počasi, postopoma, sem sprejela samoto. To se ne zgodi čez noč. Nikakor ne. Vse pa se začne pri ljubezni do sebe.

A lahko rečeš, da se imaš rad, Marjan?
Back to top

IP Logged

marjan
Guest

Reply #53 - 12.02.2004 at 12:36:02

Lilith wrote on 12.02.2004 at 12:28:04:
A lahko rečeš, da se imaš rad, Marjan?

ne morem. ker sploh ne vem kdo sem in zakaj sem. in so mi tudi ze rekli, da to sploh ni pomembno, samo da se imam fajn. ampak kaj ko se tudi to nimam.
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #54 - 12.02.2004 at 12:40:41

Quote:

Marjan, pozdravljen.

Veš, tistim, katerim pravimo napačni ljudje so naši najboljši učitelji, zapomni si to  Wink

Pa samota ni srhljiva, če si notranje kolker tolko izpolnjen.
Vedi, okoli sebe imaš lahko ducat tebi dragih ljudi, pa boš notranje še vedno " samoten "   Wink

Predvsem pa, pusti času čas in potegni iz vsake življenske situacije najboljše zase, v pozitivnem smislu.

Marjan  Wink
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #55 - 12.02.2004 at 12:45:31

Quote:
kje so tiste prave osebe s katerimi bi lahko navezal odnos in ki bi me osrecevale in hkrati dopuscale svobodo?

če misliš na slabe stvari, ti vedno nekaj manjka
če si hvaležen za dobre, potem imaš vedno dovolj in preveč
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #56 - 12.02.2004 at 12:52:01

Lilith wrote on 12.02.2004 at 12:17:31:
Sinjeoka, kaj si ti moj alter ego? Grin Al kak je to možno, da nama iste stvari dogajajo?

Wink Ne nisem tvoj alterego, samo odkrivava eno življenjsko zakonitost, da bolj ko vlagaš v druge bolj sebe zatiraš. Ljude pa nismo nagnjeni k hvaležnosti. Bolj ko vase investiraš, bolj rasteš, bolj ljudje iščejo...ne bom rekla tvoje družbe, ampak nekoga, ki bi ga radi parazitirali.

Ne velja za vse...tisti, ki znajo vlagat vase ne bodo nikoli rabili zraven nikogar, ki ga bodo parazitiral, niti nikogar, da bi mu pomagali..taki ljudje preprosto so..zadosti odprti za dajanje in zadosti sebični, da znajo ta pravi čas reči ne...preprosto so... 8)
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #57 - 12.02.2004 at 12:59:37

Quote:
ne morem. ker sploh ne vem kdo sem in zakaj sem. in so mi tudi ze rekli, da to sploh ni pomembno, samo da se imam fajn. ampak kaj ko se tudi to nimam.

Dovoli mi, da spet malo špekuliram.
Če želi človek vedeti, kdo je, mora čutiti. Nekateri ljudje pa si ne dovolijo čutiti, ker niso sposobni prenašati bolečine. Torej je nečutenje - beg pred bolečino.
Vsako pravo življenje pa tudi zelo boli. Zato se nekateri življenja bojijo. Ne sme nas biti strah bolečine. Nikjer ne piše, da smo vsi že vnaprej opremljeni z vsem, kar v življenju potrebujemo oz. da smo vsi apriori vsega sposobni. V nekaterih stvareh se je potrebno dnevno trenirati- predvsem v negativnih počutjih oz. stanjih kot so bolečina, osamljenost...

Sprejemanje negativnega je predpogoj, da lahko kdaj začutimo tudi radost, veselje, ljubezen...
Brez grdih stvari tudi lepih nismo sposobni doživeti.

Zato sem v osnovi nekoliko omalovažujoče pisala o osvobajanju, ker se mi zdi to eno tako bluzenje, ki je posledica strahu pred življenjem. Končni rezultat je pa ena medlost, nesposobnost intenzivnega čutenja.
Še enkrat ti ponavljam, Marjan. Brez belega ni črnega. Brez da bi občutil bolečino ne boš nikoli občutil radosti.

(((((((marjan))))))) Kiss

PS:
Prosim, nikar mi ne zameri, da ti še to povem, ampak pri svojem delu se pogosto srečujem z ljudmi, ki razmišljajo podobno kot ti. In ponavadi gre za mlade ljudi, ki se zadevajo, drogirajo. Droga jim služi kot beg pred čutenjem. Beg pred bolečino. Beg pred življenjem.

LP,Lilith
Back to top

IP Logged

marjan
Guest

Reply #58 - 12.02.2004 at 13:07:53

hvala.
Back to top

IP Logged

maxtor
3

Reply #59 - 13.02.2004 at 21:28:47

Da se jaz nekaj dodam. Najvecja sreca, je ko ves da si naredil nekaj koristnega zase, za druge. Se vecja sreca je ce pri tem prides do spoznanja, da lahko naredi se nekaj vec. In to kasneje tudi naredis. Nic ni nemogocega. Vse se da, le ovire v glavi je treba premagati. Pa se te je lahko. Predstavljaj si da so ovire misel. In misel je majhna, majcena stvarca v tvoji glavi. In zunaj je svet, ki caka nate da ga bos spremenil. TEBE. Ti si tisti, ki drzi kjuc od Usode sveta. TI in se tisoc drugih. Vendar si ti tukaj, da ti ostali sluzijo. TI. Vendar dobra dela vracaj. In tako bo vsak on NJIH tukaj, da jim ostali sluzijo. In tako so vsi TUKAJ, da so sluzeni le vracati morajo. PROSI lepo in ti bo uslisano. Naredi NEKAJ in nekaj to bo narejeno. DELAJ. NE BEZI. Stopi naproti. Ti si VELIKAN, ki lahko premaga GORO. Mogoce ne naenkrat a kamen na kamen= palaca. In NI vedno uspeh viden V MATERIALU, ki si ga spravil "skupaj". Uspeh, je da ti tvoje delo, da zatocisce in tvoj uma se ima nekam umakniti. Vse kar moras negovati je tvoj UM.  V tojem UMU je vse in vse je tvoj um. Glava prenasa sporocila duhu in duh ukazuje glavi. Tvoja naloga je poslusati, uprasati, se pogovarjati, sklepati sporazume in duh te bo vodil. Sprva pocasi, kasneje pa bo postal tvoja zvezda Severnica, ki ti bo kazal smer VISJE in VISJE.

Zakljucek: Ne se osvobajati. Vecjo korist boste imeli ce se boste soocili, preucili in uporabili svoje sposobnosti.
Primer: Zakaj bi se matematicni genij, ki zgleda kot "piflar" hotel znebiti svojega dara in postati frajer pac zaradi tega, ker si zeli punce? A ni bolje, da bostane Bankir, Inzenir,.. si naredi svojo hiso, ter najde dekle, ki bo v njem videla najbolje, kajti ta ga bo sprejela taksnega, kot je in ta ga bo cenila, spodbujala,....

Lp
Back to top

Glava nacrtuje a srce vodi in razum se sprasuje a um(visji jaz) ima odgovore

IP Logged

Pages: 1 2 3 4