Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 11349 times)
aryan
Ex Member

Re: Osvoboditev, Osvobajanje
Reply #30 - 04.02.2004 at 11:30:35

sinjeoka wrote on 04.02.2004 at 11:11:07:
situacija je taka, da res ni črno-bela..kar je po eni strani dobro..., po drugi strani zaradi tega v svojem zasebnem življenju plačujem full hudo ceno...

in katera trenutno prevaga, slaba al dobra stran?

mene tvoj primer mal spominja na to, k se zenske u nulo rihtajo preden grejo kam ven in pol ce jo kdo slucajno mal bl pogleda je valda takoj vse narobe. zakaj? ker ona se ne rihta za njega, ampak za "tapravga" (izbranega) oz. zase v nekaterih ekstremnih primerih. ampak to je bl na grobem nivoju. pol kasnej majo zenske hude sole, pa hude sluzbe, pa kariere, pa hud intelekt in tipe neki od tega ali onega notr potegne. sam valda vse to spet ni za njih, ampak za "tapravga" (izbranga).

vsi/vse bi radi pozornost, ampak od taprave osebe in na taprav nacin in pac to ni tok lahko dobit kokr zgleda, ceprav zelje po tem ne mormo nikol zanikat/odmislt. prvi korak pr razresitvi je iskrena ugotovitev/zavedanje, da ni tolk problem v "drugih" da nas niso sposobni zadovoljit, ampak v nas, da to izpolnitev iscemo na napacnem koncu oz. pr napacni osebi in na napacn nacin. dokler ne dosezemo tega prvega koraka iskrenosti je tezko karkol razresit, oz. it naprej proti zeljenemu cilju. en in isti vzorc se pol stalno ponavlja v raznoraznih preoblekah v nedogled.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #31 - 04.02.2004 at 11:45:44

Quote:
in katera trenutno prevaga, slaba al dobra stran?

mene tvoj primer mal spominja na to, k se zenske u nulo rihtajo preden grejo kam ven in pol ce jo kdo slucajno mal bl pogleda je valda takoj vse narobe. zakaj? ker ona se ne rihta za njega, ampak za "tapravga" (izbranega) oz. zase v nekaterih ekstremnih primerih. ampak to je bl na grobem nivoju. pol kasnej majo zenske hude sole, pa hude sluzbe, pa kariere, pa hud intelekt in tipe neki od tega ali onega notr potegne. sam valda vse to spet ni za njih, ampak za "tapravga" (izbranga).

vsi/vse bi radi pozornost, ampak od taprave osebe in na taprav nacin in pac to ni tok lahko dobit kokr zgleda, ceprav zelje po tem ne mormo nikol zanikat/odmislt. prvi korak pr razresitvi je iskrena ugotovitev/zavedanje, da ni tolk problem v "drugih" da nas niso sposobni zadovoljit, ampak v nas, da to izpolnitev iscemo na napacnem koncu oz. pr napacni osebi in na napacn nacin. dokler ne dosezemo tega prvega koraka iskrenosti je tezko karkol razresit, oz. it naprej proti zeljenemu cilju. en in isti vzorc se pol stalno ponavlja v raznoraznih preoblekah v nedogled.

če bi bilo to res bi napisala, da imam probleme s pozornostjo napačnih moških ....
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #32 - 04.02.2004 at 11:55:34

sinjeoka wrote on 04.02.2004 at 11:11:07:
situacija je taka, da res ni črno-bela..kar je po eni strani dobro..., po drugi strani zaradi tega v svojem zasebnem življenju plačujem full hudo ceno...

"Men who lie to women don't deserve to have wives!"
"Men who don't lie to women don't have wives!"

Tongue

bp
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #33 - 04.02.2004 at 12:07:18

sinjeoka wrote on 04.02.2004 at 11:45:44:
če bi bilo to res bi napisala, da imam probleme s pozornostjo napačnih moških ....

se prav je oseba/moski "taprav", sam pozornost ni taprava, vsaj kvantitativno ne kokr si se prej izrazla. in tega bi se rada osvobodila. sicer se ne bi rada osvobodila njega, ampak le te pretirane pozornosti.

sladkor in sladkost sta nerazdruzljiva. torej sta po eni strani eno, po drugi razlicno. al je tip napacn al pa je njegova pozornost napacna je v koncni fazi isto. problem je se zmeri tm. in tist kar sem ti zgori napisu se zmeri vela. dokler bos v drugih iskala napake za svoje nezadovoljstvo/bolecino se bos vrtela v zacaranem krogu istega vzorca v drgacnih preoblekah (glede tega se mi zdi mas ze kr dost izkusenj). nekje v tebi tici en problem. probi ga najdet s pomocjo iskrenosti... in to je prvi korak pr razresitvi, osvoboditvi.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #34 - 04.02.2004 at 12:09:09

Quote:
"Men who lie to women don't deserve to have wives!"
"Men who don't lie to women don't have wives!"

Tongue

bp

..da nadaljujem...

men who have wives, actually have prison guards only they allow thesmelves to be lied  Tongue
Back to top

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #35 - 04.02.2004 at 12:41:22

Smiley
skratka igre brez meja,

le kako se jim da  Grin

ampak dolgčas,

jim pa v laganju res ni Grin
Back to top

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley

IP Logged

marjan
Guest

Reply #36 - 12.02.2004 at 11:01:33

jaz bi se rad osvobodil od vsega, samo ne vem s cim ali s kom sem pogojen in zakaj?

ali ima kdo ze kaksne izkusnje glede tega?
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #37 - 12.02.2004 at 11:18:59

Quote:
jaz bi se rad osvobodil od vsega, samo ne vem s cim ali s kom sem pogojen in zakaj?

ali ima kdo ze kaksne izkusnje glede tega?

Odgovor na svoje vprašanje boš našel, ko se boš v sebi natančno opredelil, od česa se želiš osvoboditi. To bo hkrati tudi odgovor, kaj te pogojuje oz. veže.

Sicer pa jaz gotovo nisem pravi naslov, da bi ti tukaj delila nauke, saj mi je kljub dandanašnji modi tole osvobajanje precej tuja zadeva.

Mogoče poglej še sem:
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=1...
Tukaj se bojda osvobajajo od sebe.
Back to top

IP Logged

marjan
Guest

Reply #38 - 12.02.2004 at 11:24:24

Lilith wrote on 12.02.2004 at 11:18:59:
Odgovor na svoje vprašanje boš našel, ko se boš v sebi natančno opredelil, od česa se želiš osvoboditi. To bo hkrati tudi odgovor, kaj te pogojuje oz. veže.

saj ravno to sem spraseval. ce pa je odgovor ze v meni kot pises, zakaj potem nimam dostopa do tega odgovora? kaj me pri tem omejuje, pogojuje?
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #39 - 12.02.2004 at 11:29:24

Quote:
saj ravno to sem spraseval. ce pa je odgovor ze v meni kot pises, zakaj potem nimam dostopa do tega odgovora? kaj me pri tem omejuje, pogojuje?

ok, pa se greva....
Ti bi se torej rad od vsega osvobodil.
Ja zakaj pa?
Saj ti očitno nič ne manjka, saj se imaš tolk fajn, da sploh ne veš, kaj bi bilo narobe oz. kaj te utesnjuje.
Mogoče si pa tudi ti podlegel tej novi modi osvobajanja. Samo ne se silit v to. Naj se osvobajajo oni, ki to rabijo.
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #40 - 12.02.2004 at 11:33:39

delo...

...osvobaja

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

marjan
Guest

Reply #41 - 12.02.2004 at 11:37:11

Lilith wrote on 12.02.2004 at 11:29:24:
Ti bi se torej rad od vsega osvobodil.
Ja zakaj pa?

ker bi bil rad svoboden. cutim, da me nekaj utesnjuje zaradi cesar ne morem biti svoboden, srecen.

Quote:
Saj ti očitno nič ne manjka, saj se imaš tolk fajn, da sploh ne veš, kaj bi bilo narobe oz. kaj te utesnjuje.

ja, res ne vem. zato pa sprasujem.

Quote:
Mogoče si pa tudi ti podlegel tej novi modi osvobajanja. Samo ne se silit v to. Naj se osvobajajo oni, ki to rabijo.

ja, tudi jaz bi bil rad svoboden. a ti ne? ali pa si ze?
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #42 - 12.02.2004 at 11:38:34

t wrote on 12.02.2004 at 11:33:39:
delo...
...osvobaja

a ti to iz teorije ali iz prakse govoris?
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #43 - 12.02.2004 at 11:44:05

Quote:
a ti to iz teorije ali iz prakse govoris?

iz središča

uživaj!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #44 - 12.02.2004 at 11:50:53

Quote:
ker bi bil rad svoboden. cutim, da me nekaj utesnjuje zaradi cesar ne morem biti svoboden, srecen.

ja, tudi jaz bi bil rad svoboden. a ti ne? ali pa si ze?

A potem čutiš tesnobo? Bi zase rekel, da si v življenju pretežno nesrečen? Če si pogledaš svoje odnose s pomembnimi drugimi- a mogoče tukaj kaj škripa?
Ker pogosto je vir našega nezadovoljstva ravno na medosebni ravni. Mogoče pa si osamljen.
Glej , praktično nič ne vem o tebi, zato je težko kar na pamet špekulirati. Ti sam se dobro poznaš. Vzemi svoje življenje pod lupo. Katera področja te osrečujejo ali ti je fajn. Kje je vse v badu. Pol si že mal bolj konkretiziral zadevo in boš vsaj vedel, kje se je lotit.

Kar se pa tiče mene - meni je life fajn. Res pa vedno bolj delam na tem, da sem v stiku s svojimi čustvi in potrebami. Tako da če se že česa osvobajam, se osvobajam tistih ljudi, ki mi hočejo nasilno ali manipulativno preprečevati, da bi bila, kar sem. Grin
Da bi se osvobajala sebe, mi pa na kraj pameti ne pade.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4