Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4
(Read 11318 times)
aryan
Ex Member

Osvoboditev, Osvobajanje
03.02.2004 at 11:48:55

tukile na forumu dostkrat berem, da se velik pise (z razlicnimi pojmi) o osvoboditvi, oz. osvobajanju od tega ali onega, osvobajanje od odnosov, osvobajanje od sebe, osvobajanje od norm, osvobajanje od morale, osvobajanje od institucij, od starsev, od odvisnosti itd. itd.

vsi bi radi svobodno letel in bli kot "metuljcki"...

to temo odpiram zato, ker bi rad zbral cimvec informacij od cesa bi se radi drugi osvobodil oz. osvobajal in na kaksen nacin, da bo to ucinkovito in tudi v koncni fazi koristno.

jaz sam se npr. hocem osvobodit/osvobajat navezanosti/odvisnosti od zmotnega-ega (zmotnih poistovecanj v obliki grobega in subtilnega materialnega telesa) tako, da s pomocjo dolocene oblike meditacije zaznavam in sprejemam pravi-jaz in posledicno njegove "prave/naravne" aktivnosti.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Re: Osvoboditev, Osvobajanje
Reply #1 - 03.02.2004 at 11:54:02

Quote:
tukile na forumu zaznavam, da se vecinoma govori (z razlicnimi pojmi) o osvoboditvi, oz. osvobajanju od tega ali onega, osvobajanje od odnosov, osvobajanje od sebe, osvobajanje od norm, osvobajanje od morale, osvobajanje od institucij, od starsev, od odvisnosti itd. itd.

to temo odpiram zato, ker bi rad zbral cimvec informacij od cesa bi se radi drugi osvobodil oz. osvobajal in na kaksen nacin, da bo to ucinkovito in tudi v koncni fazi koristno.

jaz sam se npr. hocem osvobodit/osvobajat navezanosti/odvisnosti od zmotnega-ega (zmotnih poistovecanj v obliki grobega in subtilnega materialnega telesa) tako, da s pomocjo dolocene oblike meditacije zaznavam in sprejemam pravi-jaz in posledicno njegove "prave/naravne" aktivnosti.

materialno telo je najlepši in najpopolnejši stroj kar jih je kdorkoli ustvaril...uporabi ga na vse načine, pleši, skači, dirkaj, sexaj, smej se, beri, poslušaj glasbo, meditiraj, ljubi...zakaj bi se želel od nečesa tako lepega ločit...
..ali ti ne bi bilo lažje ugotoviti kako enkratno je tvoje telo??
tvoje telo je božji dar...

...od česa se želim jaz osvoboditi..od bolečine, ki mi jo povzročajo moški s posvečanjem pretirane pozornosti
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #2 - 03.02.2004 at 12:08:38

sinjeoka wrote on 03.02.2004 at 11:54:02:
materialno telo je najlepši in najpopolnejši stroj kar jih je kdorkoli ustvaril...uporabi ga na vse načine, pleši, skači, dirkaj, sexaj, smej se, beri, poslušaj glasbo, meditiraj, ljubi...zakaj bi se želel od nečesa tako lepega ločit...

ja, res je popoln stroj. ustvarjen je od Boga in mi dan v zacasno uporabo. ampak problem pride ko/ce ga narobe uporabljam.

ce sem zaposlen v firmi in dobim sluzben avto, ni dobr ce ga uporabljat za sebicne namene niti ni dobr ce ga ne uporabljam. dobr je ce ga uporabljam le za interese firme in posledicno je kle notr tud moja dobrobit.

in ker sm jz tud vecno zaposlen v firmi "Bozja/Absolutna sluzba" pol morm pazt kaj pocnem s stvarmi, ki so mi dane.

ko sem zgori pisu, da se hocem odvezat/osvobodit od zmotnega-ega sem s tem mislil od zmotnih/nekoristnih/nepotrebnih aktivnosti, ki so povezane s tem egom. tko kot sladkor nikol ne more obstajat brez sladkosti, tko sta tud ego in aktivnost vedno nerazdruzljiva.

Quote:
..ali ti ne bi bilo lažje ugotoviti kako enkratno je tvoje telo??
tvoje telo je božji dar...

ja Bozji dar. ce das otroku v roke noz se lahko ornk poreze ali celo ubije ali pa si bo z njim pomagal odrezati kruh. ena in ista stvar, ampak razlicno uporabljena. vcasih je dobr pogledat v "navodila/priporocila za uporabo". se najboljs je, ce ga preberemo od originalnega proizvajalca in ne kr od kogarkoli.  

Quote:
...od česa se želim jaz osvoboditi..od bolečine, ki mi jo povzročajo moški s posvečanjem pretirane pozornosti

na kaksen nacin?
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #3 - 03.02.2004 at 12:16:02

Quote:
tukile na forumu dostkrat berem, da se velik pise (z razlicnimi pojmi) o osvoboditvi, oz. osvobajanju od tega ali onega, osvobajanje od odnosov, osvobajanje od sebe, osvobajanje od norm, osvobajanje od morale, osvobajanje od institucij, od starsev, od odvisnosti itd. itd.

Aryan, jaz sem "šele" na stopnji, ko se hočem osvoboditi iz predstave drugih, kakšna naj bi jaz bila, kakšno  me drugi "potrebujejo". Mi še kar uspeva, ampak gre počasi. Enim nam gre itak počasi!  Wink

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #4 - 03.02.2004 at 12:19:45

Želim se osvobiditi nekaterih skrbi in strahov.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #5 - 03.02.2004 at 12:27:32

valentina, lola... na kaksen nacin to pocneta? kako to zgleda v praksi?
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #6 - 03.02.2004 at 12:46:09

Težko, včasih uspešno, včasih (še) ne.

Glede ene skrbi, ki sem si jo naložila in me je obremenjevala, zaradi nje nisem mogla sprejeti drugih pomembnih odločitev, se mi je na primer zgodilo tako. Ko sem premislila vse možne posledice, če se ta "skrb uresniči", in sprejela, ja, to se mi lahko zgodi, pa še ta varianta je možna, in lahko s tem živim, mi je bilo lažje. Takrat sem tudi lahko sprejela druge odločitve, vezane na to "skrb" z vsemi možnimi posledicami. Kaj pa je bil tisti odločilni moment, da sem lahko sprejela vse posledice, ne vem. Vem le, da ko sem to sprejela, mi je bilo lažje. To žal še ne pomeni, da sedaj znam z vsako skrbjo tako ravnati. Še vedno se z vsako posebej trudim. Morda se preveč trudim?
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #7 - 03.02.2004 at 12:51:52

lola wrote on 03.02.2004 at 12:46:09:
Kaj pa je bil tisti odločilni moment, da sem lahko sprejela vse posledice, ne vem. Vem le, da ko sem to sprejela, mi je bilo lažje.

no to je tist k je treba raziskat. vemo, da "neki" je blo in kaksen je bil rezultat ampak ne vemo pa ciz tocn kaj je zares "tist" blo in kako se "tisto" vedno in kjerkoli lahko doseze/dosega.

ce nekaj ne vemo, ali to nakazuje, da smo v nadrejenem/neodvisnem al podrejenem/odvisnem polozaju?
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #8 - 03.02.2004 at 12:59:47

Quote:
no to je tist k je treba raziskat. vemo, da "neki" je blo in kaksen je bil rezultat ampak ne vemo pa ciz tocn kaj je zares "tist" blo in kako se "tisto" vedno in kjerkoli lahko doseze/dosega.

ce nekaj ne vemo, ali to nakazuje, da smo v nadrejenem/neodvisnem al podrejenem/odvisnem polozaju?

Mislim, da vsega ne moremo vedeti, da so stvari, ki so izven dometa razuma, zato se mi zdi nesmiselno z razumskimi sredstvi raziskovati področja, kot so intuicija, čustva.

Če nekaj ne vem, od česa/koga bi naj bila (če sem) podrejena/odvisna?
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #9 - 03.02.2004 at 13:06:15

lola wrote on 03.02.2004 at 12:59:47:
Mislim, da vsega ne moremo vedeti, da so stvari, ki so izven dometa razuma, zato se mi zdi nesmiselno z razumskimi sredstvi raziskovati področja, kot so intuicija, čustva.

s cim jih pa pol lahko raziskujes?

Quote:
Če nekaj ne vem, od česa/koga bi naj bila (če sem) podrejena/odvisna?

odvisna si od znanja, ki ga zelis imeti in ki ga zdaj trenutno nimas.
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

Reply #10 - 03.02.2004 at 13:37:21

Valentinaa wrote on 03.02.2004 at 12:16:02:
Aryan, jaz sem "šele" na stopnji, ko se hočem osvoboditi iz predstave drugih, kakšna naj bi jaz bila, kakšno  me drugi "potrebujejo". Mi še kar uspeva, ampak gre počasi. Enim nam gre itak počasi!  Wink

Quote:
valentina, lola... na kaksen nacin to pocneta? kako to zgleda v praksi?

Jaz sem drugim postavila meje, do katerih oni lahko vplivajo na moje ravnanje. Pa svojih ravnanj ne pojasnjujem več, ampak samo rečem, da sem nekaj naredila zato, ker jaz tako hočem.
Seveda gre predvsem za situacije v moji družini. Mami je itak oseba, namenjena izboljšanju življenja drugih družinskih članov, pa tudi širše družine. Seveda, jaz to z veseljem počnem, ampak obstaja pa meja, do kod to lahko seže.

Pa ne me probat zdej v ene globoke filozofske debate potegniti, Aryan.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #11 - 03.02.2004 at 13:41:12

Valentinaa wrote on 03.02.2004 at 13:37:21:
Jaz sem drugim postavila meje, do katerih oni lahko vplivajo na moje ravnanje. Pa svojih ravnanj ne pojasnjujem več, ampak samo rečem, da sem nekaj naredila zato, ker jaz tako hočem.

pa je zdej kej boljs?
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

Reply #12 - 03.02.2004 at 14:05:55

Quote:
pa je zdej kej boljs?

A ti to resno sprašuješ, a provociraš? Jaz ti resno govorim!

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #13 - 03.02.2004 at 14:34:31

Valentinaa wrote on 03.02.2004 at 14:05:55:
A ti to resno sprašuješ, a provociraš? Jaz ti resno govorim!

obojga mal.

no torej?
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

Reply #14 - 03.02.2004 at 14:45:28

Quote:
obojga mal.

no torej?

Če bom hotela, da očistiš  mojo dušo, se ti bom z veseljem javila.

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4