Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 ... 6
(Read 21482 times)
Andres
5

Re: Resnica o D. in L.
Reply #15 - 31.01.2004 at 22:36:03

Tu v tem primeru vidim Lilith kot eno izigrano dušo, ki je v nekem danem trenutku zaradi dobrosrčnih nagibov ali nezmožnosti reči NE, podlegla slabi izkušnji.  
Verjetno je zgodba še veliko daljša, nam pa je dano vpogled le del tega, ker vse skupaj je privatna stvar med D in L.
Sicer pa, take stvari si je vredno zapomniti, ker jutri lahko kogar koli od nas čaka simboličen primer.

Andres
Back to top

IP Logged

Lance
Ex Member

Reply #16 - 31.01.2004 at 22:40:17

Andres:  ...
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #17 - 01.02.2004 at 01:24:40

L. in D. mislim da vem kje lahko najdeta rešitev.

Kot se meni zdi, tale thread od L. samo kaže, da ji ni
vseeno za D. in da ga ima rada. Samo se je na tak
način izrazila.

D., če ji poveš da jo imaš rad bo veliko pomenilo.

Wink

P.S. Meni sta oba pri srcu. Smiley Wink Smiley
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Guest

Reply #18 - 01.02.2004 at 12:14:00

Jaz pa mislim, da je D. neki izgubljeni hašišar, ki izkoristi vsako priliko in niso mu važne prijatelske vezi in spoštovanje druge osebe, samo da zapolni svoj ego in se ga zapuha ali zafiksa.
Taka oseba je pokvarjena do skrajnosti.
Nikoli, ponavljam, nikoli v življenju nebi naredil kaj takega, kajti bil sem baraba in mogoče sem še, svašta sem ušpičil, da bi pa take stavri delal, svojim prijateljicam, prijateljom, ne, niti na misel mi ni prišlo in mi ne pride.

Če bi pa bil jaz na mestu L. nikoli nebi dal ključa od avta zdrogirancu, ki je pohabljen v svojem umu, niti, da se za trenutek vsede v moj avto in potem še koristi avto, ki ni njegova last za odpadke kot so neki sumljivi zavojčki.

Proti takšni osebi bi nemudoma podal kazensko ovadbo in odnesel zavojček na policijo.

Pa še nekaj L. kakšen ti je to prijatelj, da te takole izkoristi in koristi tvoj avto za transport sumljivih paketov in na koncu ker si mu ponudila počitek v avtu ves zdrogiran in nor niti ne pomaga iskati tvojih ključev katere je v vsej svoji zafiksanosti izgubil.

Vprašaj se L.

In na daleč se ogni takšnih zafiksancov, so same zgube in full pokvarljivo blago.

Tu se vidi, kako so nekateri pravi prijatelji.

Ampak L, lahko bi vedela da od zadetneža ne moraš pričakovati neko prijateljstvo.

Fikser je fikser in to bo ostal.
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Guest

Reply #19 - 01.02.2004 at 12:19:55

Terrania wrote on 30.01.2004 at 17:44:49:
Tudi to nekaj pove.
Tudi javno objavljanje stvari ki se vseh razen vaju nic ne ticejo nekaj pove.
Mogoce ce bi tisti, ki ti placo dajejo to prebrali bi jim blo se manj vsec kot nedovoljene substance v tvojem avtu. Hmm ever heard of the word trust? Al pa mogoce kaj je to etika? Mislim da bi sodni izvedenci mogli locit kaj je za 4oči, kaj pa za javnost.   Undecided
Z vsem kar postas dajes statment o sebi.

A si ti tudi mamilarka, da braniš mamilarja ???

Dobro je da se pove in da se ve kakšen je kdo.

Lilith, hvala za to, da si napisala tukaj gori, naj se ve kakšni so mamilarčki in prodajalci drog.

Vse premalo se govori o tem, zato pa je tako kot je.
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #20 - 01.02.2004 at 23:19:19

Petra. wrote on 30.01.2004 at 20:35:18:
Jao...a nisi ravno ti Lilith poudarjala, da se privat zadev naj ne bi razčiščevalo na forumu?

Je treba razlikovat od primera do primera. Takrat ko sem se jest javno cudil, kako se Lilith javno pritozuje nad nesramnostjo hkrati pa bi si njeno zasebno sporocilo prav lahko interpretiral kot nesramno, je bila zadeva, kar se mene tice, zelo na robu ali cez rob sprejemljivega, kljub temu, da sem izpustil vsebino. Cez rob je bilo zato, ker je Lilith ze pred tem rekla, da se ji ne zdi primerno za javno debato (pa jest ji tega itak nisem vzel kot nesramnost).

Po mojem ima cisto pravico, da opise dogodek, ki se je zgodil, saj ni slo za prav nic privatno rec, itak je bilo se cel kup drugih ljudi prisotnih niti ni bila naprosena, naj zadevo obdrzi zase, tako da ni izdala zaupanja.

Za vse, ki mislite, da se vas to prav nic ne tice, pa predlagam, da tega ne berete (saj imate to izbiro).

bp
Back to top

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #21 - 02.02.2004 at 07:31:25

Mislim, da si L. želi od D. v tej situaciji le primerno opravičilo ter odnos primeren njunemu dogodku, ne pa reagiranja, kot je opisano.
Za vse nas pomeni beseda prijateljstvo bolj ali manj nekaj drugega. V primeru, kot ga opisuje L., pomeni zame  zlorabo - pa četudi mogoče povsem nehote. Glavna sestavina prijateljstva je zame  odgovornost. Noben moj dober prijatelj ne bo prišel do mene s predlogom, da zastavim mojo hišo ( hipoteko) za nakup njegovega  avtomobila  .
Vsak dober prijatelj mora v svojih "načrtih" z menoj najprej misliti na mene. Jaz mu pa po svoje pri tem lahko tudi pomagam - s tem, da v sebi odkrijem, ali je ta človek tega sploh sposoben .  Zveni mogoče malo kruto, je pa zdravo in realno - to je moja odgovornost do mene samega.
D. jaz verjamem, da si sposoben pravega opravičila ,kakor tudi verjamem, da ti bo L. pri tem dejanju pomagala.
Back to top

Svašta.

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #22 - 03.02.2004 at 09:05:51

Petra. wrote on 30.01.2004 at 20:35:18:
Jao...a nisi ravno ti Lilith poudarjala, da se privat zadev naj ne bi razčiščevalo na forumu? Wink Grin Lips Sealed

Mah ja + tega, da ful ni lepo od tebe vse to. Mislim, to je mila beseda.  Jaz ne vem, kaj študiraš, ampak, da bi meni kaj sodno izvedla - nein danke  8)
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #23 - 03.02.2004 at 09:18:40

Quote:
Mah ja + tega, da ful ni lepo od tebe vse to. Mislim, to je mila beseda.  Jaz ne vem, kaj študiraš, ampak, da bi meni kaj sodno izvedla - nein danke  8)

Pa smo spet tam...
Gostitelj je baraba.
Naj živi pijanec!!!
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #24 - 03.02.2004 at 09:27:39

Lilith wrote on 03.02.2004 at 09:18:40:
Pa smo spet tam...
Gostitelj je baraba.
Naj živi pijanec!!!

Exactly my point. Pač o tej temi, kolk ste prijazni, pa oni ne cenijo. Ampak ti se verjetno ne boš hotla spomnit.  Undecided
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #25 - 03.02.2004 at 09:30:59

Quote:
Exactly my point. Pač o tej temi, kolk ste prijazni, pa oni ne cenijo. Ampak ti se verjetno ne boš hotla spomnit.  Undecided

Predlagaš, da začnem tujo lastnino zgubljat, pa folku drogo podtikat? Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #26 - 03.02.2004 at 09:34:24

Lilith wrote on 03.02.2004 at 09:30:59:
Predlagaš, da začnem tujo lastnino zgubljat, pa folku drogo podtikat? Grin Grin Grin

Veš kaj ti predlagam? Da mal prebereš svoje prejšnje poste, pa zgražanje, kolk si osebno že prizadeta, ker nekateri tolk v tvojo intimo posegajo - no, pol si pa še preberi, ko nekaj obsodiš, pa sama nardiš. Ok, pa ne nardiš ravno tolko, da bi si lahko odpustila. Ne!! Ti  ONO - podn. Nekoga greš enostavno pohodit. In to tako osebno in tako javno in tako neodpustljivo, da... maš srečo, da nekaj pišem...

Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #27 - 03.02.2004 at 09:34:37

Tudi to je ena od značilnosti plenilca. Ob tem, da je silno spreten v manipulaciji, so njegova pričakovanja  brezmejna - od tega, da mu delaš usluge, do tega, da si v svojem vedenju vedno pošten, da spoštuješ njegovo zasebnost, njegove meje in predvsem, da ga ja ne razkriješ.  Pa vendar naleti plenilec kdaj na osebo, ki želi izstopiti iz tega kroga odnosov in ga celo razkrije. In ima vso pravico, da to naredi in zaščiti sebe.

Reakcije na to dejanje so pač različne, odvisno od tega, ali gledaš s stališča plenilca ali druge osebe.
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #28 - 03.02.2004 at 09:35:51

lola wrote on 03.02.2004 at 09:34:37:
Tudi to je ena od značilnosti plenilca. Ob tem, da je silno spreten v manipulaciji, so njegova pričakovanja  brezmejna - od tega, da mu delaš usluge, do tega, da si v svojem vedenju vedno pošten, da spoštuješ njegovo zasebnost, njegove meje in predvsem, da ga ja ne razkriješ.  Pa vendar naleti plenilec kdaj na osebo, ki želi izstopiti iz tega kroga odnosov in ga celo razkrije. In ima vso pravico, da to naredi in zaščiti sebe.

Reakcije na to dejanje so pač različne, odvisno od tega, ali gledaš s stališča plenilca ali druge osebe.

Ja, plenilci.... In David bi se celo naj opravičil nekomu, ki ga že s prve vidi kot plenilca. GET REAL!
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #29 - 03.02.2004 at 09:57:10

gape je nekoč rekel, da je stopnja zavesti tule na forumu višja kot drugje...

ja valda, da ne bo kaj res...ne da bi vas kadajkoli v lajfu srečala lahko po cca 2-3 mesecih forumiranja tule,lahko prav uganem kdo s kom drži, vaše male zamere, podjebavanja in še kaj....

nobene razlike ni med vami in kom drugim...
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 ... 6