stoychi wrote on 26.03.2004 at 11:48:23: 
glej exo ti kar precej iščeš negativne plati vsega,
zakaj ne bi poizkusil v vsem poiskati pozitivne plati.
Človeku so dana čutila preko katerih lahko dojame tudi globino svoje duše.
Ljubezen ne more biti negativno čustvo,
prav tako ne notranji mir.
Išči ju in ju boš našel, ali pa bosta onadva našla tebe.
Ne vem, jaz tako obcutim vero na sebi, kot delno agresijo, da te z necim nasopajo, potem pa se tako odzivas, v skladu z merili, kot od tebe pricakujejo, ceprav ne izhajam iz nevemkako religiozne familije, ali ipak se mi zdi, da vera, filozofija in prepricanje mojih starsev ni moja vera, prej nasprotno, to mi celo skoduje, kot da bi butkal z glavo ob zid, oziroma sem jo, ker me je odvrnila. Zdi se mi, da ti je vera ze v plenickah vcepljena, odvisno kje se narodis, pri kakih starsih, kaj te caka v zivljenju, tako se tudi potem obnasas.
In ravno v tem je celotna storija, da sem recimo dojel bistvo krscanstva, katerega bistvo, izvorno/primarno idejo, pa prakticno prakticira zelo malo ljudi ali pa nic. Skozi cas se je celotna Kristusova filozofija transformirala v nekaj povsem drugega, tako kot se izrodi vsaka ideologija.... Ne vidim smisla v tem, ne v nobeni drugi veri, ker so v bistvu vse iste, imas samo razlicne odtenke, razlicice, pa naj si bo to budizem ali islam, ali krsanstvo, ali new-age...... So le veje, ki striljo iz istega debla, izvor je isti..... Ne vidim smilsa v nicem....