Devi
5 p

ravno prav
Dolenjska
Anatomija ljudske destruktivnosti ili Fromm & Freud inc. Goran Đoreski
(Treći ožujka) Nabavio sam dobru knjigu. Napisao ju je neki Fromm. Čista intelektualno - psihološka brijačina. Takve stvari čitaju samo cool face. Uskoro ću i ja moći pred društvom raspravljati o mudrim stvarima. Tko zna, možda smotam i nekog komada s Filozofskog.
(Četvrti ožujka) Počeo sam čitati. Neke stvari mi nisu baš jasne. Fabula nije baš bistra. Taj tip, Fromm, piše o mnogim stvarima koje se tiču zašto ljudi gnjave jedni druge, zašto im se sviđa biti nekome šef pa ga ugnjetavati, te još puno sličnih stvari. Mislim, koga briga. Osim toga, tu je pak i neki Freud kojeg spominje. Freud je rekao ovo, freud je rekao ono... Mislim, zašto onda taj Freud nije napisao svoju knjigu?
(Peti ožujka) Stvari kreću nabolje. Fabula je još uvijek glupa, ali se čini da će biti seksa. Spominju se neke sado-mazo stvari. Osim toga, spominju se Hitler i Himmler. Znači, vrijeme radnje: drugi svjetski rat. E, sad još da ulete partizani... čini se da se taj Fromm drži prokušanog recepta: ako ne znaš o čemu bi pisao, ubaci malo seksa i akcije, stvar će se odmah dobro prodavati.
(Šesti ožujka) Totalno čudna brija. Sad više nema ni seksa, ni akcije, ali govori se o nekakvom analno-zgrtačkom karakteru. Raspalio o tome, pa strana za stranom. Sve se bojim zamisliti što bi to trebalo značiti. Mislim, analno pa zgrtanje. Pobogu, zgrće se rukama, zgrću se novci, ali analno... Valjda nisu neke pederske provale?
(Sedmi ožujka) Kaže se da taj analno, jel zgrtački pokazuje pretjerane sklonosti ka urednosti. Opak neki tip. Kao, on nije normalan, voli maltretirat druge. Radi još svakakve druge odvratne stvari. Čini se da fabula knjige prerasta u horror.
(Osmi ožujka) Malo sam zabrinut. Danas sam se uhvatio kako prstima skupljam dlačice s fotelje. I slažem ih. Jednu do druge. Mislim da to ipak nije pretjerana urednost.
(Deveti ožujka) Ovaj tip, Fromm, kaže da analno zgrtački tip postaješ ako nisi imao seksualne afinitete prema svojoj majci. U stvari, to kaže Freud, ali je, kao, to Fromm napisao. Oni su sigurno neki pajtosi. Danas sam se pokušao sjetiti da li sam kad imao seksualnih afinitete prema svojoj majci. Toliko sam se zanio u misli da sam za to vrijeme smotao sve čarape u loptice i zatim ih složio u malu piramidu. Ne, mislim da nisam nikad želio imati snošaj sa svojom majkom. Ne bih htio prejudicirati, ali čini mi se da sam psihiški poremećen. Misli, to, analno i tako to.
(Deseti ožujka) Knjiga kaže da su ekstremni slučajevi analno-zgrtačkog karaktera nekrofilni karakteri. Oni vole kad netko umre. I trulež i smrad. I sad ne znam što da činim. Stalno osjećam smrad. Kao ono, znoj, kiselo i to. I ne znam da se perem ili ne. Ako se ne operem, ispast će da volim smrad, čisti simptom nekrofilnog karaktera. Ako se operem, možda je onda to prečesto pranje. A prečesto pranje je stopostotni simptom analno-zgrtačkog karaktera. Danas sam razapeo konopac u hodniku i složio tegle s cvijećem "pod špagu".
(Jedanaesti ožujka) Kaže da tko sanja pokvarene zube, on je nekrofilni karakter. Kao, pokvareni zubi, trulež i to. Zvao sam mamu telefonom. Kaže da je nikad nisam pokušao napastvovati. Čini mi se da sam ozbiljno bolestan.
(Dvanaesti ožujka) Užas!!! Pokvario mi se zub!!! Kad sam danas, po treći put, prao ogledalo ustanovio sam da imam jedan pokvareni zub. Obični slučajevi nekrofilnog karaktera sanjaju pokvarene zube, a ja sam već dobio jedan. Kod mene je sigurno psihološki poremećaj već debelo poodmakao. Moram dobro paziti da me ne otkriju, inače, u ludnicu do kraja života.
(Trinaesti ožujka) Grozomorno. Čitao sam o tome kako se nekrofilni tipovi zapošljavaju u pogrebnim zavodima i onda po noći, kad nikog nema, spolno opće sa tijelima mladih, zgodnih djevojaka. Jedan je čak gurnuo crijevo kroz mokraćni kanal jedne, skroz do mjehura, i popio mokraću. Hvata me jeza. I kod sebe nalazim slične želje. Recimo, sjećam se kako sam uživao potezati kad smo prošle godine na crijevo pretakali vino iz bačve u bačvu.
(Četrnaesti ožujka) Moj susjed, pogrebnik, dao je oglas da traži pomoćnog radnika. Aaaaarrrghh...
(Petnaesti ožujka) Dva sata sam gledao sliku svoje mame i pokušavao pronaći nešto seksualno uzbudljivo. Ništa.
(Šesnaesti ožujka) Definitivno sam lud. Pročitao sam da, s obzirom na sklonost ka neživim tvarima, nekrofilni tipovi pokazuju zanimanje ka tehnici. A ja sam na Elektrotehničkom fakultetu. Isto tako, tvrdi se dao oni pokazuju želju za zamjenom stvarnog svijeta i ljudi tehničkim napravama. A ja se IRCam. Pokazuju sklonost za destrukcijom. A ja sam završio Duke Nukema. Puko sam skroz. Moram se dobro prikriti. Da me ne uhvate. Bacit ću kompjuter u smeće. I usisavač. Svaki dan ću trenirati s maminom slikom, dok me ne privuče. Ispisat ću se sa fakulteta. I najesen upisati psihologiju. Tko zna, možda naučim kako se izlječiti, prije nego što me uhvate.
|