bardo:
Quote: Na poti služenja (njemu ?) bi se ti mogoče res pridružil, če mi lahko tega Očeta vsaj pokažeš in če se mi bo kot Oče tudi sam predstavil in izrazil željo po služenju njemu.
Boga lahko vidiš, vendar si Ga moreš tudi želet videti
če/ko si Ga boš dovolj močno in iskreno želel videti, se ti bo On po svoji volji razodel
ljubezen ne pozna prisile, zato tud Bog nikogar ne sili
kakšne želje pa ima Bog, pa lahko izveš v Bhagavad giti ali drugih avtoritativnih svetih zapisih ki so ti na prosto razpolago, če je v tebi seveda dovolj močna in iskrena želja po tem, da bi Ga videl in zadovoiljil, podobno kot verjetno obstaja v tebi in tvoji ženi obojetstranska iskrena želja po zadovoljitvi eden drugega, kar vama omogoča ljubezen
ljubezen je vedno služenje drugemu in od Sri Caitanye ali drugih svetih oseb oz. zapisov lahko izvemo, kako Mu lahko služimo in kaj Njega zadovoljuje
v Vedah lahko prebereš, da če boš poslušal in iskreno deloval po Njegovih navodilh, se bo v tebi postopoma prebudila ljubezen, ki je čas nikoli ne bo mogel prekiniti
bardo:
Quote:Zakaj pa ravno kot Oče in ne kot Mati ali Brat ali Sestra ali pa Stric??
kakor ti je ljubše
beseda Oče pač dodatno ponazarja da smo mi Njegovi sinovi, čeprav je On lahko tud Mati, Brat, Sestra ali Stric prav tako pa so tud vloge lahko zamenjane