Bardo_Thodol wrote on 13.01.2004 at 13:30:02:Zakaj bi si pa izmišljali nove pojme, če pa lahko tudi stari dovolj dobro poslužijo namenu. Hkrati pa tako izkažemo priznanje vsem tistim predhodnikom, ki so že davno tega, kot pionirji s primitivnimi sredstvi utirali pot novim spoznanjem.
Stari pojmi so nekoč imeli simbolni naboj, s katerim so so stari korespondirali s svetom neizrekljivega. Danes te besede niso več simboli, ampak samo še kao znaki za medsebojno komunikacijo in poimenovanje stvari. Obnašamo se do njih, kot da jih popoploma obvadujemo in da so zgolj tehnična pomagala, dokler npr. beseda kaos ne zaiživi v vsej pradavni grozoti v živo pred nami, če je vzamemo iz njegovega običjnega komunikacijskega konteksta.
To je po moje naredu grabar, ko je besedo nered navezov na biblično pojmovanje kaosa, in poroti takemu učinku besede nate se ne moreš zoperstvit z leporečenjem o besedi kaos kot znaku za uporabo v tehniki oz, znaosti. Če te beseda 'zadane' je po moje treba najt 'protiurok', zato sem ga jest šel iskat v druge kulture, kjer je beseda kaos ljudi 'zadevala' drgač, po moje bolj milostno, a še zmerom usodno.
Bi se clo strinjal s t-jem in bi ga probov clo nadljevat v smsilu, da če besedam ne prizamo njihove moči, se nam to lahko maščuje preko produktov, ki jih z njihovo (po)močjo skreiramo. Tko npr. v cepljenje jedra kot igra s kaosom nikol ni imela kreativnega naboja ampak je že od samega začetka imela namen rezultirat v kreiranju zastrašujoče moči kaosa - jedereske bombe. V civilizaciji, ki s kaosom ni obremenjena tko negativno kot krščanska, po moje kljub visokemu napredku znanosti ne bi moglo prit sploh do pomisli, da je atomska bomba lahko sredstvo za vzpostvaljanje reda, kar se je seveda prav kmalu pokazalo za absurdno.