Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 11
(Read 67236 times)
Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Re: Kakšni smo Slovenci?
Reply #45 - 08.01.2004 at 15:37:38

sinjeoka wrote on 08.01.2004 at 13:57:08:
ima pa izpad srbskega nacionalizma v obliki četniške čepice nekaj opraviti z večinskim prebivalstvom...kako daleč smo to pripravljeni tolerirat. Dokler so to bolj posamični primeri se ne bo noben sekiral...kaj pa če bi se vsi pojavili z njimi??

Bom še enkrat napisala, kar je meni bistveno: več pozornost pa več pomembnosti jim damo, večjo moč in vpliv jim damo.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

1723
3

zemlja
Reply #46 - 08.01.2004 at 15:38:02

sinjeoka wrote on 08.01.2004 at 15:19:22:
potem se začnejo pa bunit

Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin

po principu, da tujci odžirajo kruh domačemu prebivalstvu (ali pa Kitajci s poceni delovno silo)

po moje si ti mal zašla, al pa sam jest ne razumem najbol kako si iz mojga prvega posta pršla do tega.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #47 - 08.01.2004 at 16:15:11

1723 wrote on 08.01.2004 at 15:38:02:
po moje si ti mal zašla, al pa sam jest ne razumem najbol kako si iz mojga prvega posta pršla do tega.

Če hočeš videti, moraš gledati s srcem....
Grin Grin Grin

(sicer me ne vprašat isto, ampak pri tej volji zdele, mi je pasal tole napisat, pa nima veze...)
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #48 - 08.01.2004 at 16:36:26

Da ne govorimo, da je v tem računalniku kjer tipkam zdele malo morje komponent iz mogoče tud vseh celin...  

Wink
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #49 - 08.01.2004 at 16:42:27

sinjeoka wrote on 08.01.2004 at 13:57:08:
če bi Valentini vrtiček nenadoma posrtal nepldna puščava in bi njena življenska eksistenca bila odvisna od Mickine dobre volje, da jo gleda na svojem vrtičku, bi prekleto dobro peremislila, če bi po TV povedala, da je Micka ksenofobinja.

Taka situacija bi bila pa itak naravna (ali umetna) katastrofa, in bi itak vsi skupaj crknili, pa tudi ni važno, kaj si kdo o kom misli.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

1723
3

zemlja
Reply #50 - 08.01.2004 at 19:38:02

Quote:
Bistvo je ne-obremenjenost na pojme. Sej ni nič slabga, če te nekdo vpraša kaj si po narodnosti, pa poveš:"Slovenc." to samo na hitro pojasni kak jezik govoriš, kje živiš in podobne zadeve. Tko pač delujemo. Sem poleti doživel eno tako izkušnjo-lepo, ko mi je v Makarski guma počila in sem iskal mojstre za porihtat.
In pridem k optiku in prvo, kar mi je reku je blo:"Ej, Slovenac, šta čemo mi sada sa ovim morem da napravimo."
Ker stric ni vidu moje registracije sem ga vprašu, od kod me je koj za slovenca proglasu, mi je odgovoru, da mam tak Intelektualni izgled... ha ha ha... sem reku, ok, men je kar se morja tiče to mal smešno, in da itak ne poznam situacjie v jedro, tko da ne vem če se bova kej zmenla, in da me bolj zanima zdele, kako se bova glede mojega avta.... no stric se je zasmeju in naslednje pol ure je blo veselo, lepo in debatno, ker stric je bil en velikan svetovnega veslanja, in mi je potem v delavnici razkazoval pokale, medalje, diplome in me spraševal po Bledu, Bohinju in življenju pri nas, toplo svetovljansko. In razšla sva se kot prijatelja.

Medtem, ko sem enkrat v kampu gledal tv v bifeju in tekmo v košarki med CRO in Jugo, ko so hrvati v zadnji sekundi zgubli tekmo. Pa sem vidu nacionalno pripadnost nafurano u temo. Je nekaj hrvatov dobesedno začelo gledat po lokalu, kje bi se koga lotili in izsilili nek ravs... in podobne zadeve sem doživu še v časih ko sem se več po lokalih muval, kjer sem se čudil modelom pripadnim Laškemu ali Union pivu, ki niso trčili z menoj če sem slučajno drug pir imel v steklenici. Bolano smešno Grin Grin Grin

Tko da pripadnost nekemu ali nečemu običajno ne prinese veliko radosti...

evo točno to sm jest napisu u teoriji!  Smiley
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #51 - 08.01.2004 at 22:07:57

Valentinaa wrote on 08.01.2004 at 13:24:27:
Majhen si, če se majhnega počutiš, jaz se definitivno ne.

Wink
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #52 - 09.01.2004 at 11:00:59

1723 wrote on 08.01.2004 at 19:38:02:
evo točno to sm jest napisu u teoriji!  Smiley

Ja glih tko. No mediji so nagnjeni dobesedno k podžigavanju teh pojavov.
Tle pop24ur:
http://24ur.com/naslovnica/slovenija/20040106_2034248.php?Nrf=2i9

in seveda odgovor je tud precej tko, tko... Tud ne vem kako to nestrpnost računajo, da smo z Madžari tko u temi.... Grin Grin Grin. Jest glih nimam tega občutka.

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #53 - 25.09.2009 at 12:50:53

Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #54 - 23.04.2011 at 22:52:27

Danes sem šel mimo DDT-ja (Delav.dom.Trb.) in vidim pred vhodom mize in plakate O.S.A. (organizirana skupnost anarhistov). Začnem jih prebirat in mi reče iza mize (v resnici je bil sodoben kotel) fant: "Imamo zelenjavno juho, a boste probali" in rečem "kaj imate??"; "zelenjavno juho smo skuhali": "no, pa daj"
Usedem se za mizo, mi dekle prinese juho, kruh in me vpraša kaj bom pil. Ko tako jem juho-bila je okusna, jih vprašam, kako to, da delijo juho mimoidočim, brez vsake propagande in nekih govorov ter prepričevanj. Dekle mi odgovori: "tako, za dobro voljo"

Tudi to smo Slovenci.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #55 - 23.04.2011 at 23:45:57

slava jim  Smiley Smiley
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #56 - 24.04.2011 at 09:36:34

Na njihovi strani piše, da je to del akcije proti uporabi orožja:
Quote:
Sedaj že tradicionalna akcija deljenja brezplačnih vegetarijanskih toplih obrokov vsem mimoidočim - "Hrana, ne orožje!" bo to soboto potekala pred Delavskim domom Trbovlje. Pričetek akcije je okrog 8 ure zjutraj, trajala pa bo do 13ih oziroma dokler ne razdelimo vse hrane.

Tokratna akcija je namenjena mednarodnemu dnevu solidarnosti, ki poteka to soboto ter proti masakru nad libijskim ljudstvom, ki ga izvajata tako Gaddafi kot zveza NATO, katere del je tudi slovenska vojska!

VABLJENI na topel obrok in spontane diskusije!
Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #57 - 24.04.2011 at 12:52:51

Veš trbovle so posebn konc. Poznam neki zena od tam, majke mi glava obrnjena kontra k vse babe v tej drzav.

Sploh tastare matere so drgac ceplene.

Edin kura cje da nimajo dol nic gospodarstva revezi do konc ahodjo delat drugam, akr je blo je slo v kurac tam dol.

Je ap lepa narava ce je en bodo z cementrno zjebal.

Lp.

Back to top

IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #58 - 11.07.2011 at 10:24:44

Moji ljubi državljani in državljanke in ostala malenkost, to, kar imamo, je superca napram temu kar nas še čaka. Vesna V. Godina je včeraj v Intervjuju na Slo1 lepo razložila.
Back to top

Sreče ne more dati človeku ne država, ne partija, ne religija, samo ljudje imamo to moč.

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #59 - 11.07.2011 at 15:38:46

res je lepo povedala
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 11