Petra. wrote on 06.01.2004 at 08:42:50:Uh, men se je pa ravno Norvežan najbolj prikupil, saj je edini, ki se je naučil slovenščine.
In niso se usajal sam zarad džamije, je anglež lepo povedal, da so fizično obračunali z njegovimi frendi, ki so indijci po narodnosti, klele v Ljubljani, ker so jih zamenjali za naše bivše brate.

Pa men je zanimivo slišat folk iz tujine, kakšno se jim zdi pri nas življenje in kaj si mislijo o nas, da ne bomo lih tolk polni samih sebe skos, kot ponavadi smo.

Stane, prva liga! 8)
Sem v svojem lajfu kar precej prepotovala, pa tudi mnogo kolegov s celega sveta sem že gostila in so izkušnje (moje in njihove) v glavnem take, da je Ljubljana, Slovenija pa sploh, eden najvarnejših kotičkov sveta.
Saj ne rečem, kdaj koga tudi okradejo, očitno celo pretepejo...ama roko na srce tega je pri nas precej manj kod kjerkoli drugje. Zato, če so jih eni indijci tule fasal, pač ne bi zaključla, da smo pa v Sloveniji ksenofobi. (pa ne me razumet, da nasilje odobravam)
In po tvojem pojmovanju so vsi Angleži lopovi, ker so me nekoč okradli sredi Londona?
Kaj bi potem en moj sošolec rekel po srečanju s pestmi mladcev maroškega porekla z belgijskim državljanstvom sredi Bruslja? Da so vsi Belgijci pretepači?
To, da smo Slovenci polnih sami sebe je pa en shit...tolk nacionalizma kot sem ga srečala v kakšni Angliji, Nemčiji, Italiji, Flamskem, Izraelu in še posebej na Madžarskem tu pri nas niti pri ekstremističnih skupinah ne vidim.
Poleg tega pa..kaj pa je narobe s tem, da smo polni sami sebe, ali morda pričakuješ, da bo kdo drug poln nas???
Kdo in kaj smo Slovenci sem se naučila v času svojega bivanja zunaj...prej itak nisem imela pojma...v čem je Slovenstvo različno od česar koli drugega. Ker druge izkušnje za primerjavo nisem imela.
Danes na primer mi je zelo smešna krilatica, da smo Slovenci zavistni...v primerjavi s kakim Flamcem se nam sploh ne sanja kaj je to zavist