sinjeoka wrote on 11.12.2003 at 09:34:03:Anders,
včasih imam občutek, da za tvojim pisanjem stoji ena grenka izkušnja.
In ti dam tudi čisto prav ženske iščejo bogate tipe, samo ali si ziher, da so to karieristke? Jaz imam namreč to izkušnjo, da karieristke za finančno plat poskrbijo same in se ne zanašajo na srečo pri ulovu.
(da ne rečem, da živijo v krogih takih finih loaded samcev, pa nekako vidim/jo kakšna porkamizerija od moških so.
Če dajem prednost otrokom, jaz zadevo postavljam drugače...otroci ne bodo nikoli edina okupacija v mojem življenju, bom pa morda nekoč, če mi bo sreča mila pri iskanju kolikor tolikor uredu moškega, imela to srečo, da bom lahko svoj ritem življenja prilagajala potrebam in ritmu moje družine. Nikoli pa ne bom pristala na vlogo vseodpovedujoče in odpoščujoče cankarjanske matere in žene.
Aja pa ko smo že pri zakonih...zakoni v Sloveniji so sicer dobro napisani samo slabo izvrševani. Kar 2/3 strašev (ne samo očetov, čeprav ste v večini), s katerimi otroci ne živijo NE PLAČUJEJO preživnine. Rubež...tisti ki zajo in hočejo se temu tudi izognejo.
No, si kar uganila. Imam zelo veliko izkušenj. Več kot si kdo lahko misli. Te izkušnje so raznolike, dobre, slabe, srednje, boli mene.
Ampak nisem nikjer napisal niti rekel, da karieristke iščejo bogate moške. Napisal sem, da se ženske ne znajo samoorganizirat in potem iščejo bogate moške.
Veš kaj ti predlagam Sinjeoka. Vseeno pristani na kot si se sama izrazila, vlogo vseodpovedujoče in odpoščujoče cankarjanske matere in žene. Daj no, boš videla da boš imela potem otroke bolje vzgojena kot je to današnja mestna otročad, torej bolje kot so mlade mamine riti, ki že v najstniških letih kadijo, ne le cigarete, tudi droge.
V trenutku ko boš pristala na vlogo cankarjanske matere in žene boš videla, da si v prednosti, saj ta je neponovljiva. Takšne matere niso imele pralnega stroja, niso imele plenic za enkratno uporabo, niso imele pomivalnega stroja, po vodo so k reki hodile zato je bila ta omejena. Imele so vrtove ki jih je bilo treba obdelat in tudi niso imele laka za nohte in potrebe po karieri, ker nekako so bile povezano s tisto svojo spolno naravnanostjo, biti ženska.
Danes žensk skoraj ni več. So le še moški in po večini ženske moški. Trohici neizgubljenim ženskam ženskam želim veliko lepega v življenju, veliko otrok in tako družino ki jim pripada.
Andres