Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 6109 times)
Bardo_Thodol
5

Re: Zakon o "izbrisanih" II.
Reply #15 - 08.12.2003 at 13:33:36

Quote:
V kaksni povezavi sta po tvojem karma in pravo?

Pravo ima s karmo  ravno toliko skupnega kot naprimer naravne nesreče - tu so in vplivajo na naša življenja?

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #16 - 08.12.2003 at 14:46:32

Bardo_Thodol wrote on 08.12.2003 at 13:33:36:
Pravo ima s karmo  ravno toliko skupnega kot naprimer naravne nesreče - tu so in vplivajo na naša življenja?

Pravo in karma kot pravo in naravne nesrece (npr. visja sila in podobne opredelitve)

ali

pravo in karma kot karma in naravne nesrece?

???

bp

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #17 - 08.12.2003 at 14:50:26

Bardo_Thodol wrote on 08.12.2003 at 12:53:44:
Kaj pa, če imajo tisti, ki so izviseli, pač tako karmo?

Jebiga, tako je življenje in nisem prepričan, da so zdajle ravno izbrisani naš največji problem, saj je nenazadnje tudi med našimi sorodniki in širše med rojaki moč najti na tisoče takih, ki so tudi izviseli na tak ali drugačen način in ki se komaj prebijajo iz dneva v dan.

Ali se potem sploh smemo mi tukaj nekaj vmešavat z javnim razkazovanjem svojega kao neizmernega čuta za pravičnost, hkrati pa preko  "kolektivne odgovornosti"  posegati tudi v žepe tistih, ki niso imeli pri tem nič zraven?  

Saj hočem ves cajt do dopovovedat, da izbrisni niso moj problem. Ustavno sodišče je ugotovilo, da zaradi neskladnosti zakonov z ustavo morajo bit  po vseh  zakonih  še naprej obravnavani tko kot so bli do takrat, preden so jih po razveljalvjenih členih zakona zbrisal. To se mene čist nč ne tiče in nočem, da se me tiče, ker  to je svar države pa njih in ne mene in njih. Ta državna regulativa je od zdaj naprej neke vrste karma, ki deluje name ne da bi jest mogu in smel nanjo vplivat, ker če bi mogel in smel, pol smo spet vsi nazaj v džungli, ne pa v  razumno  urejeni civilizaciji.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #18 - 08.12.2003 at 14:58:56

Quote:
Pravo in karma kot pravo in naravne nesrece (npr. visja sila in podobne opredelitve)

ali

pravo in karma kot karma in naravne nesrece?

Pravo lahko  primerjamo z naravnimi pojavi, kamor sodijo tudi naravne nesreče. Čeprav je pojem nesreče bolj naša subjektivna ocena.

Karma pa deluje po načelu vzroka in posledice ali povedano v ljudskem jeziku; kar sejemo, to žanjemo.

Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #19 - 08.12.2003 at 15:00:15

Bardo_Thodol wrote on 08.12.2003 at 14:58:56:
Pravo lahko  primerjamo z naravnimi pojavi, kamor sodijo tudi naravne nesreče. Čeprav je pojem nesreče bolj naša subjektivna ocena.

lepo povedano  8)
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2