Quote:Ce ima mogoce kdo kak nasvet kako naj se lotiva zadeve, bi vama bila zelo hvalezna.
Pozdravljena saska,

primer komunikacije v partnerskem odnosu, ki si ga opisala, je res zlo pogost. In seveda ne pelje daleč.
Moj nasvet:
1. Izražaj sebe, svoje občutke in misli.Kaj to pomeni?
To, da izbruhneš, ko ti začne fant soliti pamet, no, to ni NI izražanje sebe, ampak obramba.
V takem primeru bi bilo zelo dobro razumeti svojga partnerja, da izraža svoja mnenja, ne pa ukaze, recimo. In tudi, če bi ti že ukazoval, to še zdaleč ne pomeni, da jih bi ti morala izpolniti. Ukaze, mislim. Saj nisi suženj, a ne.
Izražaj sebe, torej.
Kar neverjetno je, kako ljudje cenijo in upoštevajo iskreno izražanje.
Poskusi sama. Namesto, da stopiš v njegov ring, ostani kar se le da objektivna do njega in izrazi svoje občutke, mirno in njemu v oči.
Ne vem, recimo: "no, jaz sem se tako odločila, in te razumem, da ti misliš drugače, vendar moje odločitve ne nameravam spremeniti. In pa, hudo mi je in čutim se ogrožena, kadar me tako napadaš, veš..."
To mu izrazi, če res tako misliš in čutiš, seveda. Drugače izražanje nima učinka...
Izrazi sebe in potem vztrajaj dokler te partner ne razume. To vzpostavljanje razumevanja zna trajati 5 sekund ali pa 5 ur. Pri nekaterih ljudeh (takih, bolj zaprtih) pa tudi 5 dni ali 5 mesecev. Vztrajaj.
Ljudje pač živimo v svojih svetovih in mislimo, da je tisti naš svet edini pravilen.
No, ko smo že pri tem, vsekakor je kvaliteta komunikacije odvisna od tebe in popolnoma tvoja odgovornost, saska.
Če si zadovoljna s svojo (ne vajino) komunikacijo, potem je pač to to.. Če pa nisi, pa poglej pri sebi, kaj te dela tako, da partner očitno misli, da ti lahko pamet soli...
Tema komunikacije je zelo zelo obširna, toliko na kratko.
prav lep pozdrav, saska