Bardo_Thodol wrote on 03.12.2003 at 12:10:02:O ustavnem sodišču raje ne bi izgubljal besed, saj zamuja skoraj deset let, tako da je postalo celo vprašljivo, če ni celo že potekel rok za možnost pritožbe.
Če ni tožnika, ni sodnika.
Quote:Pravičneje bi bilo, da se za vsak primer posebej ugotovi, ali je šlo dejansko za diskriminacijo in nezakonit odvzem pravic ali ne, kajti v vseh primerih zagotovo ni bilo tako, kot se skuša prikazati.
Tehnični zakon ni dober, ker je polovičarski in nepravičen, status bi povrnil vsem, tudi tistim, ki do njega niso upravičeni, saj so Slovenijo prostovoljno zapustili, višino odškodnine pa prepušča kasnejši sodni obravnavi.
Lahko da zakon ni dober, ker noben zakon ne more bit za vse dober, ker če bila lahko bil, pol ga ne bi blo blo treba, ker tistga, kar je za vse dobr, se itak vsi držijo in ne zato, ker bi jih zakon k temu silu.

Ustava za svoje uresničevnje ne rab zakonov razen za tista področja, ki jih sama prepušča zakonski ureditvi. Zakonska ureditev na splošno pa preprečuje posamično samovoljo razumevanje/izvanja ustave s tem da eno (večinsko) obliko volje eksplicitno izrazi in s tem sploh omogoči vskakomur, ki ga zakon obvezuje oz. ga za kaj prikrajšuje, da lahko zahteva ugotavlajnje njegovo podrejensot/skladnost z ustavo. Pa ne samo zakon, vsako odločo ali sklep z oblastno veljavo, tud če se ta ne sklicuje direktno na kakšnega od zakonov. Jest sem tako sam spisal vlogo za presojo ustavnosti enga čist navadnega sklepa občinskih svetnikov, katerim so ustanavljal eno novo glasilo v občinski lasti in s tem po mojem menju z državnim monopolom ogrožal mojo ustavno pravico do svodnega podjetništva (kot lastnika lokalnega časopisa) in pravico do obveščenosti (kot bralca). Da je zakon lahko zlo relativna zdeva, ko gre za tvoje ustavne pravice in svoboščine, dokazujeta tud šefa borze, ki sta po ugotovitvah agencije za borzni nadzor očitno kršla zakon in se tega tud zavedata, zato njuna obramba pred sankcijo države ne temelji na zagovoru nedolžnosti pred zakonom temveč na tem, da je zakon prestrog in sta zato vložila zahtevo za preverjanje ustavnosti zakona, ki jo je ustavno sodišče odobrilo, izrečene sankcije (odvezem borzne licence) pa do svoje presoje 'zamrznilo'.