Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 9 10 11 12 13 ... 15
(Read 47748 times)
vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Re: Zakon o "izbrisanih"
Reply #150 - 05.12.2003 at 13:03:02

...in ker ta država (beri oblast) ni prava mama ampak bolj mačeha, je morda njen namen pri vsej tej zgodbi bolje poskrbet za tiste (beri posvojence), od katerih pričakuje vzajemno pomoč (na primer potrebni glasovi na skorajšnjih volitvah)  Undecided
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #151 - 05.12.2003 at 13:07:56

titud wrote on 05.12.2003 at 12:35:48:
Pred tako mojo in politikovo pohlepnostjo me mora ščitit ustava pa zakon, prek njih pa  sodna veja oblasti. Ta s političnim skrbništvom nad mano ne smela  imet nobene veze, čeprav je to seveda samo pobožna želja, na katero vsi kao  si prisegamo, ko gre za naše interese pa seveda držimo figo v žepu.    

Želje in ponovno želje!
Vprašanje, kaj vse bi morala država za mene narediti se dejansko pogosto zastavlja.

Zavedati pa se je treba, da država ni tukaj za to, da bi kot ena dobra vila lahko izpolnjevala naše želje.
Država je samostojen organizem, ki je skozi dolgo evolucijo nastal ravno tako, kot so nastali naši organizmi in ki tudi in predvsem skozi naše potrebe skrbi zgolj za svoj lastni obstoj. Dokaz za to, da posamezniki nimamo države pod kontrolo, kot si sicer radi domišljamo, ampak, da je ravno obratno, so stotine milijonov pobitih, ki so v samoohranitvenem boju držav(e) že bile položene in še bodo položene na njene krvave žrtvene oltarje.

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #152 - 05.12.2003 at 13:39:24

vida wrote on 05.12.2003 at 12:43:48:
vse je odvisno od tega, kako mama te obveznosti  obvladuje ...
če ima ta že kopico svojih nenahranjenih otrok in že tem nima več kaj dat (si sposoja drugje), kako bo potem ravnala s posvojenci  ???

Potem ni prav pametno, da je sploh kogarkoli posvojila. Tiste rejence, ki niso hoteli biti posvojeni ali niso mogli tega povedat, pa zato ni bilo treba vrect na cesto.

bp
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #153 - 05.12.2003 at 13:52:17

Bardo_Thodol wrote on 05.12.2003 at 13:07:56:
Zavedati pa se je treba, da država ni tukaj za to, da bi kot ena dobra vila lahko izpolnjevala naše želje.
Država je samostojen organizem, ki je skozi dolgo evolucijo nastal ravno tako ...

Nacionalna drzava je zgodovinska institucija, ki je  nastala, da lahko bolje zasciti in uveljavi skupne interese ljudi, ki zivijo na nekem ozemlju in so se o teh interesih sposobni pogovarjat (fevdalcem pri tem  ni bilo zmeri za zaupat).

Lahko gremo razpravljat, kaj je to narod in kaj je nacija, ampak so to reci, ki po mojem mnenju pocasi (zelo pocasi, ampak vendarle z vsakim ekonomskim imigrantom en koscek) izgubljajo smisel.

bp
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #154 - 05.12.2003 at 14:04:40

lola wrote on 05.12.2003 at 12:26:35:
Moje stališče "tako to gre" je pragmatično in ne načelno.  Če govorimo načelno, lahko pridemo tudi do tega, kdo je sploh postavil meje, nam omejil svobodo gibanja s tem, da moramo imeti potni list, vizo, katere pravice naj se vežejo na status, katere so univerzalne, in tako naprej. In seveda, mnenja bodo vedno različna.

Jest sem imel pri stirih ali petih letih, ko smo sli s starsi v Italijo v soping, precejsenj problem razumet, kaj je to drzavna meja in zakaj pa jest tja kar ne smem it. In to, da ima nekdo, ki nima nicesar z mano, za mene pravico odlocat, kaj jest smem in kaj ne. Od takrat naprej se sicer tudim, ampak nisem cisto miren glede tega, me nekaj noter se vedno vcasih vscipne. Pol pa slovenski carinik na Kolpi hoce od mene racun za pivo Union, ali pa naj placam carino, ko sem ga povprasal, kaj bo se on pocel z mojim potnim listom, ki ga je ravnokar natancno pregledal policaj.

bp
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #155 - 05.12.2003 at 14:16:28

Quote:
Potem ni prav pametno, da je sploh kogarkoli posvojila. Tiste rejence, ki niso hoteli biti posvojeni ali niso mogli tega povedat, pa zato ni bilo treba vrect na cesto.

Težko je obsojati mater, ki je lačnim otrokom, ki so se kar sami pojavili na njenih vratih, dala kruha. Bolj zanimivo bi se bilo vprašati, zakaj jim ni mogla dati kruha njihova prava mati. Ali so mogoče ugotovili, da jim je dajala premalo?

Na cesto ravno niso bili zmetani, saj jim je ponudila isto kot svojim otrokom, zato bi v zahvalo lahko od njih pričakovala vsaj malo hvaležnosti in spoštovanja. Od njih ni zahtevala, da bi jo morali klicati mati, pričakuje pa vsaj spoštovanje njenega hišnega reda.

Zgleda pa, da nekateri njeni otroci poskušajo z glasnim zavzemanjem za pravice pri  materi doseči večjo priljubljenost. Pri tem so postali celo tako zagnani, da so pripravljeni pod streho pripeljati tudi trop sosedovih  gaunarjev, ki jim sploh nikoli ni bilo nič hudega. Pri tem jih nič ne briga koliko bo to stalo, saj jim je malo mar, tudi če mati od garanja crkne.

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #156 - 05.12.2003 at 14:26:28

Bardo_Thodol wrote on 05.12.2003 at 14:16:28:
Težko je obsojati mater, ki je lačnim otrokom, ki so se kar sami pojavili na njenih vratih, dala kruha. Bolj zanimivo bi se bilo vprašati, zakaj jim ni mogla dati kruha njihova prava mati. Ali so mogoče ugotovili, da jim je dajala premalo?

Catch je ravno v tem, da se niso pojavili na vratih, ampak so ze leta ziveli z njo v isti sobi in v istem stanovanju, da jih je do sedaj redila in vzdrzevala, vzgajala in kaznovala, skratka imela v reji.

bp
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #157 - 05.12.2003 at 14:33:47

Quote:
Catch je ravno v tem, da se niso pojavili na vratih, ampak so ze leta ziveli z njo v isti sobi in v istem stanovanju, da jih je do sedaj redila in vzdrzevala, vzgajala in kaznovala, skratka imela v reji.

Seveda so se pojavili na vratih, saj bi sicer bili njeni otroci in ne otroci drugih mater. Sama jih tudi ni hodila iskati naokoli ali v sirotišnice. Tu je šlo zgolj za dejanja njene dobre volje. Ko so že prišli, jih ni odgnala.
Ali morda misliš, da bi bilo bolje, če bi jih takrat, ko so prišli, odgnala?

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #158 - 05.12.2003 at 14:33:51

vida wrote on 05.12.2003 at 13:03:02:
...in ker ta država (beri oblast) ni prava mama ampak bolj mačeha, je morda njen namen pri vsej tej zgodbi bolje poskrbet za tiste (beri posvojence), od katerih pričakuje vzajemno pomoč (na primer potrebni glasovi na skorajšnjih volitvah)  Undecided

Državna/oblast sem s svojo sebičnostjo  vred tud jest, zato sem udeleženpri slabi vzgoji/skrbnišitvu, ker mene tud bolj skrbi za tiste, od katerih pričakujem vzajemno pomoč.  V tem smsilu se nimam za nč boljšega od politikov, od sodnikov pa prićakujem, da bodo skrbel za za pravičen fajt in da ne bodo na strani močnejših, tko da me bodo ti zgazal le  svojo močjo in ne s  pomočjo njim prirejenim pravil igre (kot agentje v matrici). V primeru izbrisnih je zakonodajna (politika) veja oblasti skupaj z izvršno (vlada uparava) prikrojila pravila igre seb v prid tako, da se en določen sloj folka sploh ni mogu udležit fajta, ker so bli zgaženi že v štartu. To so so seveda mokre sanje vsakega  politika, zato imamo pa tle ustavo, da se nanjo lahko opremo, ko se znajdemo kot nemočen objekt znotraj  takih sanj.
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #159 - 05.12.2003 at 14:35:55

Saj  je vseeno, ali so prišli na vrata ali so že od prej tu, dejstvo je, da so v reji in naj spoštujejo hišni red, tako kot smo to dolžni tudi tisti, ki nismo v reji.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #160 - 05.12.2003 at 14:40:08

Bardo_Thodol wrote on 05.12.2003 at 13:07:56:

To zavedanje je velik privilegij, ki  ga je  lahko deležen le  le tisti, ki mu je sploh pripuščeno bit  državljan. Če nisi, ne moreš imet niti pobožne želje, da bo država poskrbela zate.  
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #161 - 05.12.2003 at 14:44:13

titud wrote on 05.12.2003 at 14:33:51:
V primeru izbrisnih je zakonodajna (politika) veja oblasti skupaj z izvršno (vlada uparava) prikrojila pravila igre seb v prid tako, da se en določen sloj folka sploh ni mogu udležit fajta, ker so bli zgaženi že v štartu.  

Kako to misliš, da so prikrojili sebi v prid?
Kakšno korist pa naj bi kdo od tega imel, če se je nekaj "neobveščenih" spremenilo v ilegalce?

V tako bizarno teorijo zarote res ne morem verjeti.
Bolj verjetna se mi zdi tale, da gre sedaj na račun izbrisanih za nabiranje predvolilnih točk, čeprav so ti, ki si zdaj točke najbolj na glas nabirajo, bili ravno tako vedno pri vsem zraven (ali pa še celo bolj).

Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #162 - 05.12.2003 at 14:46:45

titud wrote on 05.12.2003 at 14:40:08:
To zavedanje je velik privilegij, ki  ga je  lahko deležen le  le tisti, ki mu je sploh pripuščeno bit  državljan. Če nisi, ne moreš imet niti pobožne želje, da bo država poskrbela zate.  

Državljanstvo si vsak izbira sam in kdor si je izbral državljanstvo določene države, ima vso pravico izražati  svoje pobožne želje predvsem v svoji izbrani državi.

Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #163 - 05.12.2003 at 14:50:06

titud wrote on 05.12.2003 at 14:40:08:

A hočeš rečt, da komu ni "pripuščeno" bit državljan  ???
A poznaš koga  ???
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #164 - 05.12.2003 at 16:38:25

Bardo_Thodol wrote on 05.12.2003 at 14:33:47:
Seveda so se pojavili na vratih, saj bi sicer bili njeni otroci in ne otroci drugih mater. Sama jih tudi ni hodila iskati naokoli ali v sirotišnice. Tu je šlo zgolj za dejanja njene dobre volje. Ko so že prišli, jih ni odgnala.
Ali morda misliš, da bi bilo bolje, če bi jih takrat, ko so prišli, odgnala?

Mah zdaj se pa res ze malo prevec sprenevedas. Ti ljudje so ziveli v SR Sloveniji ze prej preden je razglasila svojo neodvisnost. Nekateri tudi vec 10 let. S prijavljenim stalnim prebivaliscem, z vsemi pravicami, ki so iz tega takrat izhajale, vkljucno z volilno pravico, tudi v lokalne in republiske institucije.

Predvidevam, da so se odrekli volilni pravici, s tem ko niso zaprosili za slovensko drzavljanstvo. Vendar pa se s tem niso odrekli svojemu domu in stalnemu prebivaliscu. To je bila arbitrarna in na nicemer utemeljena odlocitev slovenske birokracije, zaradi cesar bi moral kdo tudi odgovarjat Tedaj je bilo mogoce sprejeti en cel kupcek razlicnih reakcij na problematiko nezazelenih tujcev. Od tega tudi veliko stevilo ustavnih in zakonitih. Izbris je bil neustaven in nezakonit. To je potrdilo ustavno sodisce. Namesto da bi se zdaj jezili na g. Stera, g. Debeljaka in njune podrepnike in pa morda se g. Jelincica in se kakega drugega botra, ki se v nekaterih pisarnah MNZ pocuti skoraj kot doma, ki so poceli neumnosti in nezakonitosti, je na tapeti Krivic in Ustavno sodisce, ki je ugotovilo, da je bilo ravnanje nezakonito. Vse to po logiki tega, da je kriv tisti, ki je nepravilnost odkril in ne tisti, ki jo je zagresil.

Jest recimo predlagam, da se sprejme zakon, da vsi tisti izbrisani, ki so vmes prostovoljno zapustili Slovenijo za daljsi cas (ne vem, recimo za vec kot 3 mesece) niso upraviceni do odskodnine.

bp
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 9 10 11 12 13 ... 15