Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Ko odkriješ, kdo v resnici si, se reče, da si našel stik s svojo resnično naravo, s svojo Dušo.
Kako se to naredi?
Eh, če bi bil človek vedež, ne bi bil revež...
Ne vem, zase lahko rečem, da sem na nek način k temu naravnan, čeprav še premalo zavestno; ego se zna dobro upirati, ker je zvit in z vsemi žavbami namazan.
Poskušam se držati naslednih iztočnic: - spoznaj samega sebe. V bistvu na tem nivoju, na tej ravni zavesti spoznavaš svoj ego, njegove stvaritve (ki se manifestirajo v obliki prepričanj in želja). Po rezultatih spoznavam, kaj je zame dobro in kaj ne. Če ugotovim, da nekaj zame ni dobro, poskušam najdi načine, kako to aktivnost opraviti. Ponavadi mi ob strani stojijo Višje sile, vsaj vedno bolj se mi to dogaja, in zadostuje, če za nekaj iskreno spoznam, da sem se motil, potem mi tistega ni težko opustiti. Oziroma, iskreno povedano, to lahko počnem za stvari, ki za ego niso tako zelo pomembne, za tiste, ki so pa za ego življenskega pomena, jih pa niti v celoti ne prepoznavam. - treniraj svoj um: samodisciplina je prva stopnja na poti preobrazbe. Prepuščaj se samo tistim mislim, ki so pozitivne, s slabimi se ne kregaj, pusti, da odplavajo tako, kot si prišle, oziroma jih daruj Višji sili, ona je močnejša od vsake negativnosti. Izogibaj se vsemu, kaj ti osredotočenost uma moti. To pomeni, da se precej oddaljiš od splošnega načina življenja. Ponočevanje, žuriranje, gledanje tv, glasna glasba, posebej če so jo ustvarili ljudje z motenimi umi, večina stvari na internetu ne pridejo v poštev za človeka, ki se trudi discipnirati svoj um. Dolgočasno, kaj? Za ego zagotovo, on rabi stalno nove dražljaje, za Dušo je pa to nujnost. Posebej pa se je treba izogibati oziroma se znati obraniti pred t.i. mentalno kužnimi ljudmi: odvisniki vseh vrst, primitivci, omejenci, sploh večino "običajnih" ljudi; posebej nevarni so politiki in duhovniki vseh vrst. Z njimi ni nič narobe, samo dokler ne znaš svoje duše zaščititi pred vplivom njihovih bolnih egov, se ti bo tvoj ego samo razraščal, ne pa manjšal, oziroma ga ne boš imel pod kontrolo. - vse, ampak čisto vse, je namenjeno dobremu in mu služi. V lepih stvareh ni težko tega videti, zelo se je pa treba potruditi, da ugotoviš, kakšen Višji smisel tiči za recimo dogajanjem v Afriki, kjer osemletni otroci koljejo, sekajo, posiljujejo in jedo druge ljudi. - svet je ustvarjen preprosto: če se s tem ne strinjaš, pomeni, da si kompliciran ti, beri ego. - tvoja reakcija v odnosih s soljudmi naj bo vedno sočutje. Še prej se pa moraš naučiti sočutje razlikovati od usmiljenja oziroma pomilovanja, ki pa dejansko ni pozitivna naravnanost, pač pa perverznost.
|