Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 ... 7
(Read 20057 times)
vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Re: Aktualni dogodki
Reply #30 - 20.11.2003 at 08:42:37

stoychi wrote on 19.11.2003 at 16:36:59:
Smiley
Bilo je nekaj zanimivih razpravljalcev, nihče pa ni omenil  da je resnica najvišja vrednota in blef nevrednota, kar bi poudaril sam, če bi bil tam Wink

???  ???  ???
Stojchi, nisem bila tam, a sem v TV odmevih zasledila da je dr. Ivan Štuhec kot predstavnik katoliške cerkve omenjal RESNICO kot najvišjo vrednoto...  Wink
Back to top

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #31 - 20.11.2003 at 08:55:12

t wrote on 19.11.2003 at 16:46:22:
na tak kozmični zakon se poščijem
uživajte!

Scanje je zelo zdrava reč...

uživej tud ti!
Back to top

PA BOHLONEJ, K' STE TOLE BRAL...

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #32 - 20.11.2003 at 09:02:55

Bardo_Thodol wrote on 19.11.2003 at 16:18:43:
Znanstveniki ne razvijajo intelekta, ampak ga uporabljajo pri spoznavanju narave in družbe.

Vem za veliko primerov, ko so po skoraj življenskem delu znanstveniki priznali, da so zašli v slepo ulico, kar so jim drugi pokazali.  

Meni se zdijo veliko bolj trmasti razni ideologi in verski voditelji. Ti ne bi priznali svoje zmote ni za živo glavo.

Kako pa lahko uporabljaš nerazvit intelekt?

Veliki znanstveniki so bili veliki zato, ker so vedeli, da ne vedo ničesar in se je pri njihovem delu to čutilo.

V mislih sem imel razno razne manj velike znanstveničke in intelektualčke, ki se z znanjem poistovetijo; iz njega naredijo kvazi vrednoto.

Kar se pa tiče duhovnikov vseh religij, so pa poleg politikov najbolj nevarni prav oni. Uporabljajo iste vzvode manipulacij: moč nad posameznikom. Politiki svojo moč črpajo iz socialne sfere (človekova potreba po združevanju v skupine je naravna), duhovniki pa iz religioznega področja (človek v sebi nosi tudi transcedentalno naravo).

Bogataši se držijo bolj zase, denar skrivajo, znanstveniki so vedno v službi: ali politike ali kapitala, duhovniki in politiki pa so tisti, ki imajo izvršilno moč nad človekom.
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #33 - 20.11.2003 at 09:05:41

Jakob_Ostrjan wrote on 19.11.2003 at 15:23:15:
Lej: en od osnovnih kozmičnih zakonov pravi, da lahko spreminjaš samo samega sebe, natančneje povedano svoj odnos to nečesa. Pomeni isto kot to, kar smo pisali v eni drugi temi: drugačno zaznavanje je ključ do spremembe.

Ko že toliko govorimo o spreminjanju samega sebe in posledično o ODNOSU, me zanima kako spreminjate odnos do politike  ???
a z ignoranco volitev  ???
al da ne poslušate novic  ???
al kako  ...
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #34 - 20.11.2003 at 09:08:23

vida wrote on 20.11.2003 at 09:05:41:
Ko že toliko govorimo o spreminjanju samega sebe in posledično o ODNOSU, me zanima kako spreminjate odnos do politike  ???
al kako  ...

In kako ga ti??
Back to top

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #35 - 20.11.2003 at 09:17:05

vida wrote on 20.11.2003 at 09:05:41:
me zanima kako spreminjate odnos do politike  ???

Točno tako!

Potrebno se je odtrgati od namere politikov, da bi manipulirali in imeli moč nad posameznikom.

Ravno tako kot se je potrebno odtrgati od namere Wojtyle et comp., da bi manipulirali in imeli moč nad posameznikom.

Ravno tako kot se je potrebno odtrgati od namere Gatesa, Jankoviča in ostalih ciganov, da bi manipulirali in imeli moč nad posameznikom.

Ravno tako kot se je potrebno odtrgati od namere žensk, da bi manipulirale in imele moč nad moškimi...

Hehe...

Al pa tud' ne, n'kol se ne ve...
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #36 - 20.11.2003 at 09:22:11

kdo pa mora potem imeti moc na posameznikom, da bo dobr zanj?
Back to top

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #37 - 20.11.2003 at 09:26:25

Samo Višja sila.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #38 - 20.11.2003 at 09:31:21

Jakob_Ostrjan wrote on 20.11.2003 at 09:26:25:
Samo Višja sila.

kaj pa ce so politiki, kvazi-duhovniki, skorumpirani biznismeni & co. tudi samo instrumenti v rokah Visje sile, da kaznujejo posameznike, ko/ce se ne obnasajo v skladu z naravnimi pravili.

sej Visja sila upravlja nad vsem in vsakomur, a ne? zakaj bi se ji drgac rekl "Visja" sila.

mi smo tisti, ki si delamo skodo z napacnim misljenjem in delovanjem, ostali so lahko le instrumenti "poravnave".
Back to top
« Last Edit: 20.11.2003 at 10:40:33 by aryan »  

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #39 - 20.11.2003 at 10:34:46

aryan, poprav
če SE NE OBNAŠAJO V SKLADU Z NARAVNIMI PRAVILI
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #40 - 20.11.2003 at 10:39:11

vida wrote on 20.11.2003 at 10:34:46:
aryan, poprav
če SE NE OBNAŠAJO V SKLADU Z NARAVNIMI PRAVILI

sem. hvala.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #41 - 20.11.2003 at 12:05:22

Quote:
kaj pa ce so politiki, kvazi-duhovniki, skorumpirani biznismeni & co. tudi samo instrumenti v rokah Visje sile, da kaznujejo posameznike, ko/ce se ne obnasajo v skladu z naravnimi pravili.

sej Visja sila upravlja nad vsem in vsakomur, a ne? zakaj bi se ji drgac rekl "Visja" sila.

mi smo tisti, ki si delamo skodo z napacnim misljenjem in delovanjem, ostali so lahko le instrumenti "poravnave".

Vsak, ki skuša  pri izvajajat  oblast nad mano v imenu višje sile, lahko to počne samo z mojim pooblastilom. Demokratični sistemi to  pooblastilo daje po principu volje večine, pri čemer pa sodoobna politična kultura  pooblastila za uveljaljanja višje sile nad posmeznikom  na religioznem področju ne podeljuje nikomor ne glede na večinski staus. Po moje je velika pridobitu zahodne civilizacije, da stausa nezmotljivega  posrednika višje  resnice ne da uturit  nikomur, ki mu sam nepsoredno ne da tega pooblastila. Tako neposredno pooblastilo bi si želel tud vsak politik in ga s svojo karizmo lahko konc koncev tud v veliki meri čist legitimno izvaja kot 'oče naroda', 'veliki vodja' ipd, samo  formalno se tega njegovega neformalnega stusa ne noben način ne sme  ustoličit. Zgodovina pozna tudpolitične in duhovne voditelje v eni osebi, ampak ti so takoj končal kot tirani, če so podlegki skušnjavi  svojo duhovno veličino skušal zavarovat z zakoni, vojsko in drugimi zlorabami pooblastila, ki ga je  dobu od folka za urejanje  njihovih posvetnih zadev.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #42 - 20.11.2003 at 12:16:13

titud wrote on 20.11.2003 at 12:05:22:
Vsak, ki skuša  pri izvajajat  oblast nad mano v imenu višje sile, lahko to počne samo z mojim pooblastilom.

ce prav razumem, si mislil s tvojim privoljenjem, a ne?

Quote:
Po moje je velika pridobitu zahodne civilizacije, da stausa nezmotljivega  posrednika višje  resnice ne da uturit  nikomur, ki mu sam nepsoredno ne da tega pooblastila.

lej, vsaka individualna dusa ima svobodno voljo in se lahko po mili volji odloca. to ji je vecno dana pravica od Boga in On se v njo sploh noce vpletat, drugi se pa ne smejo, niti se v koncni fazi ne morjo sploh.

zakaj se Bog in njegovi avtenticni pooblascenci/poznavalci sploh nocejo vpletat v svobodno voljo individualnih dus? ker bi s tem onemogocl kakrsnokoli ljubezen, za kar pa smo bli v osnovi "ustvarjeni", oz. za kar v vecnosti obstajamo. vsi vemo, da je ljubezen bazirana na prostovoljnosti in ne pozna prisile.

je pa res, da nas lahko kdo s svojo ljubeznijo tako "zaslepi", da si ne mormo pomagat, da ga ne bi ljubili nazaj. to je tudi ena izmed bistvenih lastnosti ljubezni, da ne uposteva nobenih zakonov in pravil in deluje po svoji mili volji. Ko/ce se Bog po svoji mili Vrhovni in sladki volji odloci in s svojo Absolutno ljubeznijo posije na nas preko svojih avtenticnih poslancev, si pac ne mormo kej dost pomagat. ceprav se lahko upiramo, se scasoma zavemo, da je to v bistvu za naso vecno dobrobit in se mu kasneje popolnoma in prostovoljno predamo.

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #43 - 20.11.2003 at 12:52:30

Quote:
ce prav razumem, si mislil s tvojim privoljenjem, a ne?

Pooblastilo razumem kot izvajanje neke dejavnosti   namesto mene/v mojem imenu. Politik tko izvaja neko dejavnost, ki bi jo  lahko tud jest, pa nimam časa/volje/znanja. Privoljenje pa bi jest razlgal raš tko, da se nad mano izvaja nekaj, do česar jest nimam dostopa, ker mi je  nedostopno zarad svoje 'vzvišenosti', ki jo jest (še)  ne zmorem dojet tud če  bi imel zdej cajt/voljo/znanje. Če sem po tej definiciji dosleden, pol  karizmatični politik kot moj  duhovni vodja mora imet tako moje pooblastilo kot moje privoljenje.

Quote:
lej, vsaka individualna dusa ima svobodno voljo in se lahko po mili volji odloca. to ji je vecno dana pravica od Boga in On se v njo sploh noce vpletat, drugi se pa ne smejo, niti se v koncni fazi ne morjo sploh.

Politiki se v tako od boga dano parvico zelo radi vpletajo. Da bi od mene dobl tako privoljenje pa se skicujejo ne na moja, pač pa od boga dana pooblastila.  

Quote:
zakaj se Bog in njegovi avtenticni pooblascenci/poznavalci sploh nocejo vpletat v svobodno voljo individualnih dus? ker bi s tem onemogocl kakrsnokoli ljubezen, za kar pa smo bli v osnovi "ustvarjeni", oz. za kar v vecnosti obstajamo. vsi vemo, da je ljubezen bazirana na prostovoljnosti in ne pozna prisile.

Avtentičenega pooblaščence od boga politika pol  sploh ne more  zanimat, ker politik  je moj pooblaščenec in ne božji!  

Quote:
je pa res, da nas lahko kdo s svojo ljubeznijo tako "zaslepi", da si ne mormo pomagat, da ga ne bi ljubili nazaj. to je tudi ena izmed bistvenih lastnosti ljubezni, da ne uposteva nobenih zakonov in pravil in deluje po svoji mili volji. Ko/ce se Bog po svoji mili Vrhovni in sladki volji odloci in s svojo Absolutno ljubeznijo posije na nas preko svojih avtenticnih poslancev, si pac ne mormo kej dost pomagat. ceprav se lahko upiramo, se scasoma zavemo, da je to v bistvu za naso vecno dobrobit in se mu kasneje popolnoma in prostovoljno predamo.

Se strinjam v celot  in to je samo  razlog več, da ljubezen v politiki nima kaj počet.
Back to top

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #44 - 20.11.2003 at 13:02:19

Smiley
v glavnem smo vsi tu pišoči preveč v oblakih in premalo na zemlji in ravno take rabijo vsi politiki in politikanti.

Meni je zanimivo dejstvo, da je tiste znance, ki so bili včasih goreči privrženci LDS, zdaj celo sram, da so glasovali za njih, skratka niti enega od njih ni, ki bi bil še navdušen nad LDS,
zato me zanima koliko od vas je še navdušenih nad LDS in ZL in zakaj? Smiley
Back to top

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 ... 7