Quote:ce prav razumem, si mislil s tvojim privoljenjem, a ne?
Pooblastilo razumem kot izvajanje neke dejavnosti namesto mene/v mojem imenu. Politik tko izvaja neko dejavnost, ki bi jo lahko tud jest, pa nimam časa/volje/znanja. Privoljenje pa bi jest razlgal raš tko, da se nad mano izvaja nekaj, do česar jest nimam dostopa, ker mi je nedostopno zarad svoje 'vzvišenosti', ki jo jest (še) ne zmorem dojet tud če bi imel zdej cajt/voljo/znanje. Če sem po tej definiciji dosleden, pol karizmatični politik kot moj duhovni vodja mora imet tako moje pooblastilo kot moje privoljenje.
Quote:lej, vsaka individualna dusa ima svobodno voljo in se lahko po mili volji odloca. to ji je vecno dana pravica od Boga in On se v njo sploh noce vpletat, drugi se pa ne smejo, niti se v koncni fazi ne morjo sploh.
Politiki se v tako od boga dano parvico zelo radi vpletajo. Da bi od mene dobl tako privoljenje pa se skicujejo ne na moja, pač pa od boga dana pooblastila.
Quote:zakaj se Bog in njegovi avtenticni pooblascenci/poznavalci sploh nocejo vpletat v svobodno voljo individualnih dus? ker bi s tem onemogocl kakrsnokoli ljubezen, za kar pa smo bli v osnovi "ustvarjeni", oz. za kar v vecnosti obstajamo. vsi vemo, da je ljubezen bazirana na prostovoljnosti in ne pozna prisile.
Avtentičenega pooblaščence od boga politika pol sploh ne more zanimat, ker politik je moj pooblaščenec in ne božji!
Quote:je pa res, da nas lahko kdo s svojo ljubeznijo tako "zaslepi", da si ne mormo pomagat, da ga ne bi ljubili nazaj. to je tudi ena izmed bistvenih lastnosti ljubezni, da ne uposteva nobenih zakonov in pravil in deluje po svoji mili volji. Ko/ce se Bog po svoji mili Vrhovni in sladki volji odloci in s svojo Absolutno ljubeznijo posije na nas preko svojih avtenticnih poslancev, si pac ne mormo kej dost pomagat. ceprav se lahko upiramo, se scasoma zavemo, da je to v bistvu za naso vecno dobrobit in se mu kasneje popolnoma in prostovoljno predamo.
Se strinjam v celot in to je samo razlog več, da ljubezen v politiki nima kaj počet.