Bardo_Thodol wrote on 12.11.2003 at 09:45:48:V čem lahko taka oseba inspirira milijone ljudi? Kakšne izkušnje na to temo?
realizirana oseba lahko inspirira ostale naj se tudi oni podajo na pot samo-realizacije.
tko kot nekdo, ki je zasvojen z drogo pocasi izgubi obcutek za "zdravo" zivljenje, tko smo mi (pogojeni) zgubili obcutek kaj je resnica in kaj se le zdi, da je resnica. narkoman se bo podal na pot zdravljenja le ce bo inspiriran za to, ko bo videl nekoga zdravega in spoznal, da je tisto zivljenje prijetnejse. inspiracija od te osebe mu bo v nujno pomoc tudi med zdravljenjem. na podobn nacin, ce mi pridemo v kontakt z osebo, za katerega verjamemo (zaupamo), da ima prijetnejsi nacin zivljenja kot trenutno mi, bomo inspirirani, da sledimo po njegovih stopinjah. takrat sprejmemo proces, ki ga je tudi on sledil, da je prisel do tja kjer je. vsak od nas ima prakticne izkusnje s tem, da je sledil nekomu, kadar je smatral, da je to vredno. razlika je le do "kam", oz. kako "dalec" proti miru in hkratni ekstaticni izpolnitvi (oboje si namrec hkrati zelimo) nas lahko nekdo vodi in tudi pripelje.
Quote:Vseeno mislim, da je lažje prakticirat strpnost do drugačnih, kot se it "večno realizacijo". Temu v prid govori tudi dejstvo, da je med nami najbrž bistveno več strpnih, kot realiziranih.Ne morem si pa predstavljati ene realizirane osebe, ki ni prej postala strpna.
jz mislim, da gresta realizacija in strpnost istocasno z roko v roki, ne da je eno prej in drugo kasnej. tako kot ne mors razdruzit sladkorja in sladkobe, tko ne mors razdruzit realizacije (resnice) in strpnosti. ce je Resnica vseprezemajoca (nic ne more bit izven nje), potem moras istocasno tudi vidit vse in vsakogar v odnosu do te Resnice, in le takrat si lahko avtomatsko (spontano) strpen in spostljiv glede na njegovo pozicijo (in vlogo).