Quote:Posted by: miriam Posted on: May 11th, 2003, 8:24pm
Mene pa sploh ne zanima kaj si kdo misli o meni.
Ne verjamem.
Quote:Posted by: Harry Posted on: May 11th, 2003, 11:11pm
Mene tudi ne. Mi je ravno.
LP Harry
Ha, ha, ha...
Ne verjamem.
Quote:Posted by: Harry Posted on: May 11th, 2003, 11:13pm
Oziroma moram drugače povedat. Lepo, če kdo dobro misli o meni, mi je ravno, če nekdo slabo misli o meni.
LP Harry
Pa to tudi ne.

Če dobro premisliš, kolikokrat ti je v resnici vseeno, kaj kdo (dobro ali slabo) misli o tebi. Če bi ti bilo res vseeno, ne bi niti ločeval na dobro in slabo.
Quote:Tako me danes niti malo ne zanima več, kaj si drugi mislijo o meni
Quote:Sem sem prišel brez posebnega razloga, če pa pomislim malo bolje, pa so razlogi naslednji:
- spoznavanje novih osebnosti in raziskovanje novih ogledal, kjer imam možnost delat na sebi in sproti tudi pomagat drugim;
- včasih le za kratek čas, sprostitev in malo smeha;
- nabiranje ega ob trdih™ osebkih;
A se tole ne izključuje ?
Quote:Ljudem ne sodim in jih ne obtožujem, dokler nisem žrtev tega sam
Ne moreš biti žrtev, če ti je vseeno, kaj drugi mislijo o tebi.
Quote:saj me niti 1% toliko ne poznajo, kot se poznam jaz sam.
Verjamem, da te ne poznajo, vendar po tvojih nasprotujočih si izjavah izgleda, da tudi sam sebe zelo slabo poznaš.
Quote:In še replika na to, kolk se mamo radi. Radi se imamo le toliko, kolikor izkažemo spoštovanja in iskrenosti do posameznika. Kdor tega ne izpolnjuje, nima pravice trditi, da ima nekoga rad, ker je spet le utvara/laž.
Takšnega človeka ni, ki ne bi imel nekoga rad.
Zakaj nima pravice trditi ?
Verjetno ima nekoga rad, vendar ima rad na drugačen način, kot si ti to predstavljaš.
Pač ne zna imeti rad bolj po tvojih predstavah, ker je živel v drugačnem okolju, kot ti.
Quote:Ko imamo kaj za lažno je to ponavadi zato, ker sami nismo v stiku s samim seboj in ne s kom drugim.
Lažno se nam zdi zato, ker neka razlaga čustev ni v skladu z našo interpretacijo nekih čustev.
In to ne pomeni, da nismo v stiku s samim seboj.
Vsak izmed nas je verjetno že šel skozi to izkušnjo, ko si rečeš, "joj, kako sem lahko samemu sebi lagal".
Vendar ni šlo za laganje samemu sebi, saj si ne moreš lagati. Neko situacijo sem si razlagal zato, tako, ker se je skladala s takratnimi prepričanji, ki smo jih imeli takrat v tisti situaciji.
S časom, ko sebe spoznamo še z drugačnih plati, si šele rečemo, da smo lagali samemu sebi, vendar to takrat ni več dejansko stanje, saj je bila takrat drugačna resničnost.
Quote:on May 13th, 2003, 3:37pm, LittleStar wrote: Si pa res vase prepričan. Bi lahko rekel, da veš, kdo si?
V kakšnem pomenu? Sem človek... če pa hočeš kaj drugega slišat, pa bolj detaljno vprašaj.
In ja, poznam se precej dobro, že celo življenje živim s sabo.
Če bi res toliko vedel o sebi, se ne bi spraševal v kakšnem pomenu. To pomeni, da iščeš le neko razlago in želiš odgovor prilagoditi nečemu, kar ima nekdo v mislih. To pa zato, da bi imel pravi odgovor in na podlagi tega potem sklepaš, da zelo dobro poznaš sebe.
Vendar je to le igranje s teorijo.
Če bi se zavedal, koliko nezavednih in zakoreninjenih stvari je v tebi, bi rekel, da se zelo slabo poznaš.
V prvih letih življenja, nezavedno in brez tvoje odločitve sprejmeš toliko vzorcev in prepričanj in niti ne veš, da so v tebi, vendar zelo močno vplivajo na tvoje življenje.
Če bi se res zelo dobro poznal, ne bi imel v življenju nobenih težav in ne bolezni. Saj bi lahko vse vzorce in prepričanja, zavestno odstranil ali spremenil.
Če veš za sebe, kako boš v dolčeni situacji reagiral, še ni dobro poznavanjje sebe.
Dobro poznavanje sebe in to kdo si, pomeni to, da veš odkod in zakaj neka reakcija in občutki in kakšne reakcije in poslkedice bo ta reakcija pustila na tebi, kot osebmnosti n na tvojerm telesu.
Verjamem, da nihče izmed nas ne želi v sebi imeti nekih slabih občutkov. Ti, Himi, kot si omenil, pa jih imaš in če bi dobro poznal sebe, že zdavnaj več, v tistih situacijah ne bi imel nekih slabih ali negativnih občutkov.
Saj bi lahko s tem, ko poznaš sebe, vzorce, ki ti slabe občutke povzročajo, odstranil.
Quote:da bom iskrenost vedno znal izraziti in ne bom le tiho
Znal ?
Torej vidiš, da se slabo poznaš.

Saj, če se izražaš iskreno, potem ni potrebe po nobenem znanju.
Quote:Gape, če bi me poznal, ne bi tega citata sedaj tukaj prilimal.
Jest vem, da temu ni tako. Bolje reči kar misliš, kot pa biti tiho in pustiti drugemu, da ugiba po sebi. Sem prišel do teh ugotovitev po dolgih letih, zato me en tak citat, ki temelji na puhlicah, spisan v pet minutah, ne bo prepričal v nasprotno.
Torej je tebi, Himi zelo pomembno, kar drugi mislijo o tebi.
Vendar , če bi se res dobro poznal, bi ti bilo vseeno, kar si drugi mislijo. Bi bil le tiho in se smejal, ker bi enostavno VEDEL.

Robi in N.