Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 ... 7
(Read 25531 times)
titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: Hare Krishna
Reply #30 - 05.11.2003 at 15:21:30

Quote:
se zmeri ti predlagam, da sprobas proces in nehas ugibat ali je voda reke mrzla ali topla med tem ko stojis na njeni obali. s tem pocetjem se lahko za marsikaj prikrajsujes, torej vznemirjas.

Goura Hari bol.

Hočeš rečt, da izven diskurza, ki ga vzpostvljajo vedske avtoritete in praktikanti hare krišne, na tem topiku nimaš namena debatirat? Da naj  se jest neham matrat v svojmu diskurzu in s tem neham bit  vir tvojga zadovoljstva?  Angry Undecided Smiley
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #31 - 06.11.2003 at 08:30:15

titud wrote on 05.11.2003 at 15:21:30:
Hočeš rečt, da izven diskurza, ki ga vzpostvljajo vedske avtoritete in praktikanti hare krišne, na tem topiku nimaš namena debatirat?

do neke mere se da debatirat, razlabljat, filozofirat, spekulirat itd. od nekje naprej pa se zacnejo filingi, ti pa pridejo kot rezultat prakse, ce je ta izvajana pravilno. zato sem ti tudi predlagal, da ce hoces zares spoznat, obcutit "vecno zadovoljstvo" o katerem govorijo realizirani svetniki in vedska literatura bo potrebno vlozit tud nekaj vec prakticnega truda kot le povrsinsko spoznavanje s pomocjo spekuliranja.

a lahko se kako drugac ugotovis kaksnega okusa je tekocina v kozarcu pred teboj, razen tako, da jo probas?  
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #32 - 06.11.2003 at 09:09:40

Quote:
a lahko se kako drugac ugotovis kaksnega okusa je tekocina v kozarcu pred teboj, razen tako, da jo probas?  

Seveda  8)
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #33 - 06.11.2003 at 11:11:57

Quote:
do neke mere se da debatirat, razlabljat, filozofirat, spekulirat itd. od nekje naprej pa se zacnejo filingi, ti pa pridejo kot rezultat prakse, ce je ta izvajana pravilno. zato sem ti tudi predlagal, da ce hoces zares spoznat, obcutit "vecno zadovoljstvo" o katerem govorijo realizirani svetniki in vedska literatura bo potrebno vlozit tud nekaj vec prakticnega truda kot le povrsinsko spoznavanje s pomocjo spekuliranja.

Dejva se omejit na hare krišna pa filinge, ki jih jest kao berz izkustvenga  prakticiranja ne morem občutit. Pri tem gre za vprašanje, a mam jest te filinge že v seb, a mi jih mora prakticiranje šele skreirat? Jest si  upam trdit, da je občutje ugodja že meni inherentno, da mi zanjga  ni treba absolutno nč  nardit in da je prakticirinje po vedskih navodil le skoz določeno kulturo prisvojena sposobnost/znanje, da  si filinge ozavestim   in jih tak način  nekam  'lociram' zato, da si jih  kadarkoli vpokličem oziroma da si jih trajno vzdržujem. Gre  za čist podoben proces kot obstaja v t.i. produkciji materialnih dobrin, ki  jih po določenih kulturno pogojenih zavestnih postopkih skreiraš zato, da bi ti z uporabo bo na vpoklic vzbujala  ene občutke ogodja, po možnosti trajno (kar pa res ni možno, ker gre za vzbujanje ugodja preko čutil oz. receptorjev, ki jih ni možno trajno zadovoljit, ker delujejo na pricipu razlike v 'napetosti').  

Da pa sem brez izkustvenega prakticiranja občutenjsko tkorekoč kastriran,  me ne  bo noben praktikant česarkoli nikol prepričal.  Angry Smiley      
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #34 - 06.11.2003 at 11:32:00

titud, valda da je feeling (npr. ljubezni) že v tebi, saj je sama tvoja/naša narava (duše) takšna

ampak, res me zanima kako lahko ti občutiš (okusiš)/izkusiš sladkost tekočine v kozarcu, brez da stegneš roko in si vliješ tekočino v usta  ???

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #35 - 06.11.2003 at 11:38:29

titud wrote on 06.11.2003 at 11:11:57:
Dejva se omejit na hare krišna pa filinge, ki jih jest kao berz izkustvenga  prakticiranja ne morem občutit. Pri tem gre za vprašanje, a mam jest te filinge že v seb, a mi jih mora prakticiranje šele skreirat?

potencial vecnega zadovoljstva mas ze v seb (kot vsaka individualna dusa), ampak ga brez pravilne prakse ne mors v vecnosti dozivljat.

Quote:
Jest si  upam trdit, da je občutje ugodja že meni inherentno, da mi zanjga  ni treba absolutno nč  nardit in da je prakticirinje po vedskih navodil le skoz določeno kulturo prisvojena sposobnost/znanje, da  si filinge ozavestim   in jih tak način  nekam  'lociram' zato, da si jih  kadarkoli vpokličem oziroma da si jih trajno vzdržujem.

ce lahko s kaksno drugo prakso/delovanjem, kokr ga priporoca vedska literatura oz. realizirani svetniki zazivis vecno zivljenje v popolnem, neomejenem zadovoljstvu bos seveda mogu sam sprobavat in izkusat. seveda pa ti jaz glede tega ne morm nic garantirati. lahko pa ti edin iz svojih lastnih izkusenj povem, da sem tudi jaz ze marsikaj sprobal, pa je blo v koncni fazi zal neuspesno oz. premal uspesno za dokoncno izpolnitev in pomiritev. lahko mi verjames, ali pa poskusis sam, za kar mas vso pravico in tudi moznost.

Quote:
Gre  za čist podoben proces kot obstaja v t.i. produkciji materialnih dobrin, ki  jih po določenih kulturno pogojenih zavestnih postopkih skreiraš zato, da bi ti z uporabo bo na vpoklic vzbujala  ene občutke ogodja, po možnosti trajno (kar pa res ni možno, ker gre za vzbujanje ugodja preko čutil oz. receptorjev, ki jih ni možno trajno zadovoljit, ker delujejo na pricipu razlike v 'napetosti').

zame zacasnost ali pa vecnost ni eno in isto, niti podobno ne. kot sem ti ze zgori napisu... poskusi (karkoli) in spoznaj. 

Quote:
Da pa sem brez izkustvenega prakticiranja občutenjsko tkorekoč kastriran,  me ne  bo noben praktikant česarkoli nikol prepričal.

niti ni potrebno ali v zelji iskrenega praktikanta cesarkoli, da bi te v svoje preprical. ponavad ti bojo le predlagal (ne silil), ker se jim bo zdel (mogoce tudi v zmoti), da si za nekaj prikrajsan. seveda pa imas ti spet moznost poskusiti karkoli ali pa ne. moznost imas poskusiti raznorazna misljenja, delovanja in seveda izkusat rezultate, ki jih dajejo. prepricaj se sam.

Goura Hari bol.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #36 - 06.11.2003 at 12:26:28

mind wrote on 06.11.2003 at 11:32:00:
titud, valda da je feeling (npr. ljubezni) že v tebi, saj je sama tvoja/naša narava (duše) takšna

ampak, res me zanima kako lahko ti občutiš (okusiš)/izkusiš sladkost tekočine v kozarcu, brez da stegneš roko in si vliješ tekočino v usta  ???

Kao naj ti to razložim? Tekočina v kozarcu nima v seb nobene sladkosti. Občutek slakosti mam jest v seb, ki sem si jo spozoben vzbudit s pitjem tekočine al pa tud po kašnem by-pas psihičnem sitemu, ki mi lahko vzbudi dost bolj sladkoben občutek kot bi ga mi vzbudu kozarec tekočine. Glih v tem procesu je bistvo prakticiranja hare krišna, v tem bay-pasu, ki ti sladi lajf  na da bi ti blo treba sladkor fizično  uživat, ker  sladokrja ti lahko zamnjaka al pa boš moral počet neugodne stavri da boš prišel do njega. Hare krišna ti daje znanje in tehnika za  trajno občutenje  sladoskosti, ne dabi ti blo treba posegat po cukru. Ampak zarad tega npr. sladkosti življenja ti ne občutš čist nč drgač kot drug, ki rab cukrod zunaj. Hočem rečt, da je kakovost  občuteja lahko  enaka  ne glede na način občutenja. Tle jest ne priznam nobene kakovostne  hierarhije, če seveda trajnost vzamem kot količinsko  lastnost  in ne kakovostno.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #37 - 06.11.2003 at 12:34:30

titud wrote on 06.11.2003 at 12:26:28:
Kao naj ti to razložim? Tekočina v kozarcu nima v seb nobene sladkosti. Občutek slakosti mam jest v seb, ki sem si jo spozoben vzbudit s pitjem tekočine al pa tud po kašnem by-pas psihičnem sitemu, ki mi lahko vzbudi dost bolj sladkoben občutek kot bi ga mi vzbudu kozarec tekočine. Glih v tem procesu je bistvo prakticiranja hare krišna, v tem bay-pasu, ki ti sladi lajf  na da bi ti blo treba sladkor fizično  uživat, ker  sladokrja ti lahko zamnjaka al pa boš moral počet neugodne stavri da boš prišel do njega. Hare krišna ti daje znanje in tehnika za  trajno občutenje  sladoskosti, ne dabi ti blo treba posegat po cukru. Ampak zarad tega npr. sladkosti življenja ti ne občutš čist nč drgač kot drug, ki rab cukrod zunaj.

si zihr? Wink

(mah kaj te to sploh sprasujem).

Quote:
Hočem rečt, da je kakovost  občuteja lahko  enaka  ne glede na način občutenja. Tle jest ne priznam nobene kakovostne  hierarhije, če seveda trajnost vzamem kot količinsko  lastnost  in ne kakovostno.

mogoce mas pa sam se mal premal izkusenj.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #38 - 06.11.2003 at 13:06:24

Quote:
si zihr? Wink

(mah kaj te to sploh sprasujem).

mogoce mas pa sam se mal premal izkusenj.

Transcenca oz. blaženi filing breztelesnega očutenja, ki ga povzroča  vzajemno učinkovanje petja/plesa ter čaščenja/posvečanja, ne more bit zato, ker je je zavestno lociran  izven  čustvene/miselno posredovane  sfere v sfero občutenja hierahično nč višji od čustevno/miselno 'kontaminirnega'  občutenja, ki je zato bolj prizemljeno, materialno pogojeno in ne-transcedetno. Če bi blo, zakaj si svoja občutenja konc koncev tko trudite čustveno in racionalno predastavit? A ni to predstavljanje prav čustevno/miselna kontamicija teh 'čistih' in transcedentnih občutij. In kako bi se nenzadnje to nedvomno zahtevno znanja in tehnike pozročanja/vzdrževanja transcedentalne blaženosti prenašale na druge  drugače kot prek  čustveno/misleno kontanimanicaje, ki je pravimo učenje?  In kako bi bil konc koncev sam v seb sposben vzpostavt to trancedentno stanje dobrega počutja če ne bi bil sam kontaminiran s čustveno/miselno  interpretacijo sveta, skoz katero  se sploh lahko vskokrat spravim v blaženo stanje in se v njem vzdržujem?   Torej smo tle vsi na istem nivoju, vsi mamo svoja očutja  miselno/čustveno kontaminirana, in vsi  v tej kontaminaciji  bolj kot ne uživamo, pa če si to priznamo al pa ne.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #39 - 06.11.2003 at 13:14:06

titud wrote on 06.11.2003 at 13:06:24:
Torej smo tle vsi na istem nivoju, vsi mamo svoja očutja miselno/čustveno kontaminirana, in vsi v tej kontaminaciji  bolj kot ne uživamo, pa če si to priznamo al pa ne.

ja pol pa itak good, a ne? Wink

(cemu pol jamranje, strah in stalno vznemirjenje, sploh pri osebah, ki to ze vse vejo?)

Goura Hari bol.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #40 - 06.11.2003 at 13:38:47

Quote:
ja pol pa itak good, a ne? Wink

(cemu pol jamranje, strah in stalno vznemirjenje, sploh pri osebah, ki to ze vse vejo?)

Goura Hari bol.

Ja, le zakaj? Po moje zato, ker se majo za nesrečne samo zato, ker mislijo,  da imajo vsi  okrog njih en recept za (trajno) srečo, samo oni ne.   Ker se ne znamo lepo po domače med sabo potalžit, da smo čist ok takšni kot smo in da ni noben od nas čist nč na boljšem. Da je to edina tehnika, ki osrečuje.      
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #41 - 06.11.2003 at 13:45:27

titud wrote on 06.11.2003 at 13:38:47:
Ker se ne znamo lepo po domače med sabo potalžit, da smo čist ok takšni kot smo in da ni noben od nas čist nč na boljšem. Da je to edina tehnika, ki osrečuje.

no, pol pa ti prakticiraj to tehniko, jaz pa bom cascenje Sri Krishne pod vodstvom realiziranih svetnikov.

Goura Hari bol.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #42 - 06.11.2003 at 14:11:57

Sem te hotu samo potolažit, da nč hudga, tud če ti sri krisna pa svetniki ne bi prnesl pričakovanega očutja   blaženosti. Podobno, kot jest pr teb iščem tolažbo, če  se moje čustveno/mentalne kolobocije ne pokrijejo čist  z mojim občutjem abusrdnosti  ekistence:)
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #43 - 06.11.2003 at 14:23:55

titud wrote on 06.11.2003 at 14:11:57:
Sem te hotu samo potolažit, da nč hudga, tud če ti sri krisna pa svetniki ne bi prnesl pričakovanega očutja blaženosti. Podobno, kot jest pr teb iščem tolažbo, če se moje čustveno/mentalne kolobocije ne pokrijejo čist  z mojim občutjem abusrdnosti ekistence:)

ponujat kozarec vode nekomu, ki ni zejen, ali pa se ne zaveda, da je zejen, ali pa noce priznati, da je zejen, je vec al manj izguba casa in energije, tko da...

Goura Hari bol.
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #44 - 06.11.2003 at 16:26:59

titud, iskreno služenje Bogu v ljubezni pomoje ni neka sladkobnostna finta, ki bi delala mojo absurdno eksistenco znosnejšo

breztelesni občutki blaženosti in transcendentalna ljubezen sta dve različni stvari

čisto služenje Njemu v ljubezni pomeni onkrajmaterialne (transcendentalne) aktivnosti, in tega ne moreš enačiti z blaženostjo (nedelovanjem) ob materialni osvoboditvi

to transcendentalno sladkost ( ki ni materialno minljive narave) lahko okusiš/izkusiš samo na podlagi delovanja, aktivnosti kar pomeni, da je tvoj trud/delovanje/aktivnost potreben

ta tvoja absurdnostna teorija pomoje še najbolj pride v poštev pri nižjerazvitih živih bitjih, kjer ne-svobodna izbira oz. ne-samozavedanje omogoča sprejetje absurdnosti na povsem naravni način

če bi človeška eksistenca res bila absurdna potem pomoje ne bi bilo potrebe po samozavedanju in s tem tudi zavedanju da imamo možnost izbirat

LP

Back to top

Hari bol

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 ... 7