titud wrote on 06.11.2003 at 11:11:57:Dejva se omejit na hare krišna pa filinge, ki jih jest kao berz izkustvenga prakticiranja ne morem občutit. Pri tem gre za vprašanje, a mam jest te filinge že v seb, a mi jih mora prakticiranje šele skreirat?
potencial vecnega zadovoljstva mas ze v seb (kot vsaka individualna dusa), ampak ga brez pravilne prakse ne mors v vecnosti dozivljat.
Quote:Jest si upam trdit, da je občutje ugodja že meni inherentno, da mi zanjga ni treba absolutno nč nardit in da je prakticirinje po vedskih navodil le skoz določeno kulturo prisvojena sposobnost/znanje, da si filinge ozavestim in jih tak način nekam 'lociram' zato, da si jih kadarkoli vpokličem oziroma da si jih trajno vzdržujem.
ce lahko s kaksno drugo prakso/delovanjem, kokr ga priporoca vedska literatura oz. realizirani svetniki zazivis vecno zivljenje v popolnem, neomejenem zadovoljstvu bos seveda mogu sam sprobavat in izkusat. seveda pa ti jaz glede tega ne morm nic garantirati. lahko pa ti edin iz svojih lastnih izkusenj povem, da sem tudi jaz ze marsikaj sprobal, pa je blo v koncni fazi zal neuspesno oz. premal uspesno za dokoncno izpolnitev in pomiritev. lahko mi verjames, ali pa poskusis sam, za kar mas vso pravico in tudi moznost.
Quote:Gre za čist podoben proces kot obstaja v t.i. produkciji materialnih dobrin, ki jih po določenih kulturno pogojenih zavestnih postopkih skreiraš zato, da bi ti z uporabo bo na vpoklic vzbujala ene občutke ogodja, po možnosti trajno (kar pa res ni možno, ker gre za vzbujanje ugodja preko čutil oz. receptorjev, ki jih ni možno trajno zadovoljit, ker delujejo na pricipu razlike v 'napetosti').
zame zacasnost ali pa vecnost ni eno in isto, niti podobno ne. kot sem ti ze zgori napisu... poskusi (karkoli) in spoznaj.
Quote:Da pa sem brez izkustvenega prakticiranja občutenjsko tkorekoč kastriran, me ne bo noben praktikant česarkoli nikol prepričal.
niti ni potrebno ali v zelji iskrenega praktikanta cesarkoli, da bi te v svoje preprical. ponavad ti bojo le predlagal (ne silil), ker se jim bo zdel (mogoce tudi v zmoti), da si za nekaj prikrajsan. seveda pa imas ti spet moznost poskusiti karkoli ali pa ne. moznost imas poskusiti raznorazna misljenja, delovanja in seveda izkusat rezultate, ki jih dajejo. prepricaj se sam.
Goura Hari bol.