Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 ... 7
(Read 25528 times)
aryan
Ex Member

Hare Krishna
29.10.2003 at 11:50:42

Na kaj najprej pomislite ko slisite ali kje preberete Hare Krishna?

Zanima me koliko ljudje na tem forumu (ali v Slo) na splosno vejo o tem, glede filozofije, izvora, prakse, namena, cilja...
Back to top

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Re: Hare Krishna
Reply #1 - 29.10.2003 at 12:39:54

Smiley
najbolj po rezultatih dogajanja v Hare Krišna centru v Ljubljani v Šiški Smiley
Back to top

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #2 - 29.10.2003 at 13:43:01

jaz sem ob imenu "Hare Krishna" preden si se ti pojavil na forumu imel v mislih le "aha, to so oni harekrishnovci, ki so tud v ljubljani in ki nekaj pojejo in predstavljajo indijsko religijo/filozofijo"

zdaj vem, da je Hare Krishna eno izmed neomejenih imen Boga, in da je Gospod prisoten v srcih vseh živih bitij, ki so ustvarjena z namenom služiti Mu v ljubezni

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #3 - 29.10.2003 at 14:05:56

Jest  v hare krišna mantranju  vidim eno obliko psihološko tehnike regresije v enost, katere nujnost  se da filozofsko  da čist konistentno utemeljit in kot tako dostracioanlno sprejet, ne da pa se je brez mantranja realizirat.      
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #4 - 29.10.2003 at 14:12:17

titud wrote on 29.10.2003 at 14:05:56:
Jest  v hare krišna mantranju  vidim eno obliko psihološko tehnike regresije v enost, katere nujnost  se da filozofsko  da čist konistentno utemeljit in kot tako dostracioanlno sprejet, ne da pa se je brez mantranja realizirat.

kaj je to "psiholoska tehnika regresije v enost" ?
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #5 - 29.10.2003 at 14:51:32

Quote:

Hvaljenje, čaščenje stavrnikovega imena, ki ti je induvidalnost podaru samo zato, da ga lahko hvališ in častiš in s  tem popolnima izpolniš v svoji induvidualnosti. Mojstri sami primerajo spoštlivost izgovorjave božjega imena z materinim, saj  se skoznjo induvidualiziramo, da bi jo častili. Jest tako čašenje   razumem kot obliko infantilnosti, povzročene z ekstazo ob petju/ gibanju, neglede  na to, da je  zavestno usmerjana in poteka ob hkartnem polnem zavedanju tega procesa regresije.   Zato to tehniko tako kot druge podobne  oblvadajo le redki mojstri, ostali večinoma obtičijo v hipnotični ekstazi, povzroečni  s ponavljanjem melodije in besdeila in jim je pač fajn, ne da bi sami točno vedeli zakaj.    
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #6 - 29.10.2003 at 15:05:49

se enkrat ponavljam vprasanje...

Quote:

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #7 - 29.10.2003 at 15:37:55

Melodija usklajena  z vibracijo  ritma, vibracija glasu  uskljen z vibracijo  instrumenta, vibracija glasu usklajena zdrugimi  glasovi, vibracija  glasov in instrumentov uskaljena z vibriranjem telesa, vibrairanje galsov/inštrumnov/telesa  usklajeno z vibracijo misli... Kaj hočeš več za dosego občutka pripadnosti induvidualnosti enosti kozmične zavesti... za  popln užitek te  regresije v eno je potrebno še polno induviualno  zavedanje te enosti, ki  ga kot rečeno, obvladajo le mojstri. Ali sem te zadovoljil ali pa te morda moti predvsem to, da sem uporabu pojem regresija namest npr. transcedentna progresija?
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #8 - 29.10.2003 at 15:49:26

titud wrote on 29.10.2003 at 15:37:55:
Melodija usklajena  z vibracijo  ritma, vibracija glasu  uskljen z vibracijo  instrumenta, vibracija glasu usklajena zdrugimi  glasovi, vibracija  glasov in instrumentov uskaljena z vibriranjem telesa, vibrairanje galsov/inštrumnov/telesa  usklajeno z vibracijo misli... Kaj hočeš več za dosego občutka pripadnosti induvidualnosti enosti kozmične zavesti... za  popln užitek te  regresije v eno je potrebno še polno induviualno  zavedanje te enosti, ki  ga kot rečeno, obvladajo le mojstri.

zakaj pa je po tvoje to tok tezko dosezt, da lahko to, kar si zgori opisu, obvlada le pescica oseb?

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #9 - 29.10.2003 at 16:31:15

Zato ker hkratne  polne zavesti o lastni  induvidualnosti ob polni prepustitvi   trancedentalnim vibracijam, ki vlečejo (nazaj) v enost, ni mogoče dosečt. Ker finta je spoznanju,  da ni niti enosti niti induvidulnosti ampak je vse kr neki, vse-eno in nesmiselno.  S polno zavestjo pa  kaj tkega zmorejo ozvestit le mojstri, drugi pa nanjdemo  užitek v pripovedovanju pravljic, da je hkratno zavedanje induvidulanosti in enosti možno, ali v izgubi/motnji  zavedanja sploh.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #10 - 29.10.2003 at 16:36:57

titud wrote on 29.10.2003 at 16:31:15:
Zato ker hkratne  polne zavesti o lastni  induvidualnosti ob polni prepustitvi   trancedentalnim vibracijam, ki vlečejo (nazaj) v enost, ni mogoče dosečt.

zakaj ne?

Quote:
Ker finta je spoznanju,  da ni niti enosti niti induvidulnosti ampak je vse kr neki, vse-eno in nesmiselno.

taksno je tvoje spoznanje?
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #11 - 29.10.2003 at 16:45:47

Quote:
zakaj ne?

taksno je tvoje spoznanje?

Zato, ker ne.

Tako spozanje sem si prisvojil na podlagi svojih izkušenj in  od svojih avtoritet,   tko kot si  ti svoja.

Zdej bi pa jest odstopu plac za debato na temo hare krišna še drugim, ker se mi zdi škoda, da jo preveč zaznamujem in in ne zvem še kaj  drugega od drugih. Se mi zdi tud kar nekak škoda, da se iz indije ukvarjaš sam z  mano...
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #12 - 29.10.2003 at 16:59:05

titud wrote on 29.10.2003 at 16:45:47:
Zdej bi pa jest odstopu plac za debato na temo hare krišna še drugim, ker se mi zdi škoda, da jo preveč zaznamujem in in ne zvem še kaj  drugega od drugih.

po moje je boljs, da bi sam prakticiral in iz lastnih izkusenj izvedu, kokr da samo poslusas od drugih, se posebej od tistih, ki tud nimajo nic prakticnih izkusenj.

Quote:
Se mi zdi tud kar nekak škoda, da se iz indije ukvarjaš sam z  mano...    

sem ze v slo. tko, da ni problema, ti kr pis.
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #13 - 29.10.2003 at 20:13:01

Hi,

Meni je v spominu dobr ostal en harekrisnovc, ki je pozvonil na nasa vrata, da bi kaksen kseft naredil. Se pravi, da bi mi kaksno knjigo prodal.

Sem takrat glih Klasike Daoizma prebral, kjer so zagovarjali spontanost in vedenje zivali v njim danih okoliscinah, ki izhaja iz njihovega prirojenega sledenja naravnim tokovom itd., itd.

Ja, pa mi je zacel nekaj pridigat, da smo ljudje kot zivali itd., itd.
Jest sem mu seveda oporekal, da slabo vedenje ljudi primerjati s zivalskim vedenjem je skrajno neprimerno,  ker da izhaja iz nerazumevanja naravnih zakonov. On pa svoje, itd., itd.

Tko sva se malce dajala, kdo bo koga.

No, zadeva se je koncala tako, da je model tolk popizdil, da sem mislil, da bova fizicno obracunala. Na koncu mi je grozil z ne vem katerimi bogovi in ves besen zbezal (pred zverjo v meni).

Meni osebno zelo smesna prigodica. Moram rect, da sem v debati uzival do skrajnosti.

Drgac pa nimam z njimi samo take izkusnje.

S prijateljem sva sla parkrat v njihov hram v Siski, ze pred leti sicer, predvsem na njihovo dobro glasbo in odlicen zastonj prigrizek.
Bili so izredno prijazni, odprti, pozorni in vedno se je k nama kdo usedel in naju vodil, se pogovarjal, odgovarjal na vprasanja itd., itd.
Res dober filing, tko da sem bil kar presenecen, ko sem kasneje bral o aferah v hramu v Siski.

Ja, sem mel tudi sreco poslusati pridigo nekega visokega mojstra, sicer nemskega rodu. V hramu so ga skoraj po bozje castili, meni osebno pa je deloval izredno osabno. Njegova pridiga je bila skrajno naivno antimaterialisticna.
Nisem mogel verjel, da ga ostali, sicer inteligentni ljudje, tako po bozje castijo.

So Hare Krisne se dostikrat upadli v moj life, sam ni blo nikol nic omembe vrednega.
Npr. kasneje sem mel tud dobrga prijatelja Hare Krisno, sam tud ni blo nic omembe vrednega, ceprav sva dost debatirala. Se je model vec ali manj iskal, to pa je tud vse.

Zdej itak zivi svoj life povprecnega slovenca z govejimi zupicami in nedeljskimi masami. Trebuh mu raste pa sem pa tja kaksno zensko prtisne, ce glih da.

Tko kot je tud edin pravilno.  

Lp
Jst
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #14 - 29.10.2003 at 21:37:50

kolk pa pozna kdo kej filozofije/teorije in prakse?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 ... 7