Jst
Guest
|
Hi,
Meni je v spominu dobr ostal en harekrisnovc, ki je pozvonil na nasa vrata, da bi kaksen kseft naredil. Se pravi, da bi mi kaksno knjigo prodal.
Sem takrat glih Klasike Daoizma prebral, kjer so zagovarjali spontanost in vedenje zivali v njim danih okoliscinah, ki izhaja iz njihovega prirojenega sledenja naravnim tokovom itd., itd.
Ja, pa mi je zacel nekaj pridigat, da smo ljudje kot zivali itd., itd. Jest sem mu seveda oporekal, da slabo vedenje ljudi primerjati s zivalskim vedenjem je skrajno neprimerno, ker da izhaja iz nerazumevanja naravnih zakonov. On pa svoje, itd., itd.
Tko sva se malce dajala, kdo bo koga.
No, zadeva se je koncala tako, da je model tolk popizdil, da sem mislil, da bova fizicno obracunala. Na koncu mi je grozil z ne vem katerimi bogovi in ves besen zbezal (pred zverjo v meni).
Meni osebno zelo smesna prigodica. Moram rect, da sem v debati uzival do skrajnosti.
Drgac pa nimam z njimi samo take izkusnje.
S prijateljem sva sla parkrat v njihov hram v Siski, ze pred leti sicer, predvsem na njihovo dobro glasbo in odlicen zastonj prigrizek. Bili so izredno prijazni, odprti, pozorni in vedno se je k nama kdo usedel in naju vodil, se pogovarjal, odgovarjal na vprasanja itd., itd. Res dober filing, tko da sem bil kar presenecen, ko sem kasneje bral o aferah v hramu v Siski.
Ja, sem mel tudi sreco poslusati pridigo nekega visokega mojstra, sicer nemskega rodu. V hramu so ga skoraj po bozje castili, meni osebno pa je deloval izredno osabno. Njegova pridiga je bila skrajno naivno antimaterialisticna. Nisem mogel verjel, da ga ostali, sicer inteligentni ljudje, tako po bozje castijo.
So Hare Krisne se dostikrat upadli v moj life, sam ni blo nikol nic omembe vrednega. Npr. kasneje sem mel tud dobrga prijatelja Hare Krisno, sam tud ni blo nic omembe vrednega, ceprav sva dost debatirala. Se je model vec ali manj iskal, to pa je tud vse.
Zdej itak zivi svoj life povprecnega slovenca z govejimi zupicami in nedeljskimi masami. Trebuh mu raste pa sem pa tja kaksno zensko prtisne, ce glih da. Tko kot je tud edin pravilno.
Lp Jst
|