Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 
(Read 18512 times)
Bardo_Thodol
5

Re: Abortus = uboj?
Reply #60 - 07.10.2003 at 15:05:21

Quote:
ali pa so obupali, ker gre tukaj za nekaj nerealnega . . in so po dolgih studijah to koncno uvidli

zakaj pa sploh potrebujes teorijo . . kaj ne bi slo tudi brez nje . . boljse kot se slepit z neko napacno

Edino, kar je tu nerealno, je pričakovanje, da se bo razvoj ustavil.

Verjamem pa, da bi nekaterim krogom zelo pasalo, če bi zdaj, ko smo prišli že tako daleč, vse to opustili, češ kaj pa sploh rabimo teorije in se povrnili tistim starim (sicer tudi teorijam), s katerimi se da folk tako dobro farbati in spremeniti v pridne ovčice   8)

Back to top

IP Logged

joi
Guest

Reply #61 - 07.10.2003 at 15:12:25

s tem ko verjames v evolucijo nisi nic kaj manj pridna ocvica Wink
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #62 - 07.10.2003 at 15:16:49

Quote:

Verjamem v tisto, kar me najbolj prepriča.
Če se bo kdaj pojavilo kaj bolj prepričljivega, bom verjel pa v tisto.

Najpomembnejša razlika pa je, da lahko jaz sam odločam o tem, v kaj bom verjel in ne drugi namesto mene.

Back to top

IP Logged

joi
Guest

Reply #63 - 07.10.2003 at 15:25:58

saj te nihce ne more prisilit . . vera je cist tvoja stvar  Smiley
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #64 - 07.10.2003 at 16:01:36

Quote:
saj te nihce ne more prisilit . . vera je cist tvoja stvar  Smiley

Zdaj je, kjer je tako izborjeno. Vedno pa ni bilo tako.
Če nisi bil prave vere, jao tebi.

Back to top

IP Logged

DylanDog
5

somewhere in space..
Reply #65 - 07.10.2003 at 16:26:48

Bardo_Thodol wrote on 07.10.2003 at 16:01:36:

Evo, to mene ful moti!!  Angry
Da so ene religije agresivne do folka.(so, ali pa so bile) Hočeš nočeš - moraš. Če ne, si končal kariero.  ..če nisi bil prave vere. Pismo!, kaj je zdaj tu prava vera?! Je ta vera prava ki te je z mečem al pa z grmado? Huh, shit ej....    

"Malo" izven konteksta posta, samo sem moral  Grin

Abortus? hmm,  ja,  kot moški,  - odvisno od okoliščin. Včasih je najboljša ali pa edina možna varianta. Vsekakor pa se meni ne zdi priljubljen stuff.......
Back to top

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #66 - 07.10.2003 at 18:09:19

Quote:

joi je napisala:
Quote:
. . nekatere teorije je pac potrebno opustit . . in ne vem v cem vidis potencial evolucije?

Mutacija je gonilo evolucije. Brez nje, ne bi bilo novih vrst, raznolikosti in pestrosti vsega življenja na Zemlji! Več vrst pomeni večja resistenca na različne bolezni, zaradi heterogenosti dedne zasnove, in s tem večja verjetnost za ohranitev lastne vrste v boju za preživetje. Neandertalec je izumrl, današji sodobni človek preživel, dinozavri so izumrli, zaradi klimatskih sprememb (meteor, ki je treščil na Jukatan), zato pa so se lahko uveljavile druge manjše vrste - sesalci...

Poglej si primer:

Če se, npr. pojavi nov neznan smrtonosni virus, ki bi okužil celotno človeštvo, se bo skoraj zagotovo našel kak induvidum, zaradi genske pestrosti, ki bo odporen na ta specifični virus in ga ne bo pokončal. In sicer zato, ker bi imel ta specifičen mutiran gen, za razliko od drugih, ki bi pač proizvajal ustrezna obrambnoimuniloška protitelesca, kar bi mu zagotovilo preživetje.

joi je napisala:
Quote:
Kaj imas potem odgovore na vprasanja zakaj so tako jasne meje oblikovane med posameznimi vrstami in zakaj ni jasnega prehoda, ki bi bil nujen za evolucijo?!

Poglej si kakšna gromozanska zunanja, morfološka in "navidezna" razlika je med človekom in vinsko mušico, pa čeprav je genetska razlika med nami in mušico izredno majhna, da o primatih niti ne govorimo. To so fakti.
____
____

Nikakor pa se ne strinjam z darvistično teorijo, da močnejši prevlada nad slabotnejšim in ga v končni fazi podjarmi. Morda je res pri živalih tako, a ljudje nismo živali, ali pač? To je fašistična teorija, ki jo je udejanjil Hitler, ko je pobijal "neproduktivne" člane 3. rajha: duševne bolnike, mentalno zaostale, slabotne, neplodne....  

Back to top

IP Logged

joi
Guest

Reply #67 - 07.10.2003 at 19:40:54

Quote:
Mutacija je gonilo evolucije. Brez nje, ne bi bilo novih vrst, raznolikosti in pestrosti vsega življenja na Zemlji!

em . . kaj mislis s tem povedat . . kaj ni razvidno iz mojih postov, da jaz ne verjamem najbolj v evolucijsko teorijo . . saj sem nastela nekaj razlogov

In se enkrat: evolucija znotraj vrste je fakt . . razvoj visjerazvitih vrst iz nizjerazvitih pa je spekulacija, ki je nastala da bi ljudje lahko pojasnili njihov nastanek brez visje sile – boga (moram priznat kr posrecen poskus)
. . in se nekaj - kaj nisi ti zagovornik biblije in kristusa? . . ker to se ne sklada najbolj z evolucijsko teorijo   ???

Quote:
Poglej si kakšna gromozanska zunanja, morfološka in "navidezna" razlika je med človekom in vinsko mušico, pa čeprav je genetska razlika med nami in mušico izredno majhna, da o primatih niti ne govorimo. To so fakti.

kaj to bi naj bil odgovor na moje vprasanje zakaj so tako jasne meje med posameznimi vrstami in se te ne prelivajo ena v drugo (tako bi to moral namrec zgledat evolucijski model) ?!
Back to top

IP Logged

Karmena
Ex Member

Reply #68 - 08.10.2003 at 08:10:16

Bardo_Thodol wrote on 07.10.2003 at 13:07:42:
Danes imamo pa same znanstvene pogovore in to v rubriki o abortusu

Galaksije na slikah pa v planetariju, so bile tako na gosto posejane, da bi bil lahko omenjen odstotek snovi na svetli strani. Res pa da tudi naša - rimska cesta izgleda od daleč precej svetlo.

Bardo_Thodol wrote on 07.10.2003 at 13:07:42:
Količina snovi se kljub širjenju vesolja ne povečuje, le bolj na redko je posejana. Kakšna je narava te temne snovi in koliko je je dejansko, pa mislim, da zaenkrat še nihče ne more odgovoriti.

Vesolje je že doseglo zrelostno dobo, menda je že krepko čez polovico.  Verjetno je zato manj razlogov, da se kar naprej rojevajo nove zvezde.

Bardo_Thodol wrote on 07.10.2003 at 16:01:36:

Filozofi so že padli na izpitu, ko so združevali znanost in religijo v vedo. Morda pa paleontologi ne bodo. 8)

Karmen

Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #69 - 08.10.2003 at 13:30:37

Quote:
Vesolje je že doseglo zrelostno dobo, menda je že krepko čez polovico.  Verjetno je zato manj razlogov, da se kar naprej rojevajo nove zvezde.

To je zanimivo in trenutno izredno aktualno vprašanje, posebno ob upoštevanju najnovejših kozmoloških odkritij, ki nakazujejo, da se vesolje širi pospešeno in ne konstantno, kot se je doslej domnevalo.

Zelo verjetno je množica svetlih zvezd, ki jih lahko sedaj opazujemo na nebu nekakšna usihajoča in zadnja generacija in da bo čez nekaj milijard let nebo povsem potemnelo.

Ker naj bi bila poglavitni vzrok pospešenemu širjenju vesolja temna energija, ki po zadnjih izsledkih s časom dobiva na pomembnosti, je tak črn scenarij za vesolje toliko bolj verjeten.

Trenutna bilanca v vesolju je namreč nekako taka:
2/3 temna energija
1/3 temna snov
1/200 svetleče zvezde

Iz nedavnih opazovanj in iz kozmoloških enačb sledi, da je bila pomembnost temne energije v preteklosti veliko manjša, takoj po velikem poku zanemarljivo majhna, da pa s časom ta raste in bo v prihodnosti vesolju povsem dominirala.

Sama narava temne energije je zaenkrat še neznana in je v raziskovanju.

Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #70 - 09.10.2003 at 10:53:13

Torej, abortus!

Jaz nekako verjamem teoriji, da duša vstopi v telo tam nekje po 3 mesecu nosečnosti, tudi sama sem nekako tako občutila. Do rojstva duša telo zapušča in se vrača, saj se postopoma privaja na ponovno utelesenje, dokončno pa se za stalno utelesi pred rojstvom. Spontani splav se ponavadi zgodi v času prvih treh mesecev, je pa kar pogost, saj naj bi se po nekaterih statistikah kar 15% spočetij končalo s spontanim splavom, in naravno je, da duša zaradi tega ne trpi.

Ženska, ki ji je bila dana naloga rojevanja, kot oseba s svobodno voljo, svobodno odloča o svojem telesu, brez da mora ob tem nositi breme krivde, greha in kazni. Abortus tudi ni nekaj nenaravnega. Dogaja se neprestano v spontani obliki, danes je umetna prekinitev samo tehnični pripomoček, ljudstva, ki še živijo v sozvočju z naravo za kontrolo rojstev uporabljajo še rigoriznejše metode, naprimer da novorojenčka še pred prvim dihom pošljejo nazaj k stvarniku, ali jih bomo obsojali, da so divjaki.

Jakob je napisal, da se preko abortusa soočimo z občutkom krivde, jaz bi dopolnila, da se duša sooči tudi z občutkom zavrnitve, nezaželenosti. Vsak občutek naj bi doživeli in ga ozavestili,  ter tako rasli.

Zame abortus ni uboj. Ženske imajo svobodno voljo in svobodno odločajo o svojem telesu. Ne strinjam se s tem, da nam je dana svobodna volja za vse drugo, samo za to pa ne.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

soncnica
3

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #71 - 09.10.2003 at 13:02:29

Lepo si napisala Valentina.   Smiley

Meni se zastavlja vprašanje:

Kako abortus vpliva na karmo?
Kakšen je namen?

Lep sončen dan!  Smiley
Back to top

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #72 - 09.10.2003 at 13:30:16

Tako kot vse stvari, tudi splav sam po sebi ne vpliva na karmo. Vpliva tisto, kako ženska splav doživi. Če ga ovrednoti, doživi negativno, potem vpliva negativno. Če se osredotoči na pozitivno plat - ki jo mora seveda prej najti - bo vplival na njeno karmo pozitivno.

Karma - tu se nepoučeni pogosto motijo - ni nekaj zabetoniranega in vnaprej določenega. Karmo si sami ustvarjamo s svojim trenutnim ravnanjem in življenjem.
Back to top

PA BOHLONEJ, K' STE TOLE BRAL...

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #73 - 09.10.2003 at 14:09:36

Jakob_Ostrjan wrote on 09.10.2003 at 13:30:16:
Vpliva tisto, kako ženska splav doživi. Če ga ovrednoti, doživi negativno, potem vpliva negativno. Če se osredotoči na pozitivno plat - ki jo mora seveda prej najti - bo vplival na njeno karmo pozitivno.

Hehe, če torej ubijem ene tri tečneže in se mi bo to fajn zdelo, bo to na mojo karmo vplivalo pozitivno   8)

Back to top

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #74 - 09.10.2003 at 14:16:55

Seveda, Bardo!

Kot smo že rekli: nobena stvar ni slaba sama po sebi! Zakaj bi bilo torej ubiti telo nekoga nekaj slabega? Če čutiš, da moraš to narediti, kar izvoli...

Zakaj volk lahko ubija brez slabe vesti, recimo, da ti pa ne bi mogel?

Zato, ker je volk avtentičen in počne tisto, kar mu je početi v skladu z njegovo dušo.

Če pa boš ti prišel do svoje duše in boš ugotovil, da si morilec, pa bodi, ne.

Bardo: svet je ustvarjen preprosto!
Back to top

PA BOHLONEJ, K' STE TOLE BRAL...

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6