Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 2174 times)
exorcist
Ex Member

Usoda in determiniranost
29.09.2003 at 10:48:55

Ste že kdaj imeli občutek, da ste se rodili ob nepravem času, na nepravem kraju, v "nepravi" družini? Verjamete, da je to usoda, determiniranost, da si "gol" in nebogljen vržen v "krut" svet, je to predistinacija na katero ne moreš vplivat? Če se še tako trdudiš, ne moreš ubežati usodi, beg pred samo sabo, se skriti, iti ven iz svoje kože?
Wink
Back to top

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Re: Usoda in determiniranost
Reply #1 - 29.09.2003 at 11:07:21

jaz imam že  celo življenje občutek, da ne spadam na ta svet, vendar vseeno vem, da sem sposobna vlivati na dogajanje okrog sebe.
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #2 - 29.09.2003 at 11:47:55

exorcist wrote on 29.09.2003 at 10:48:55:
Ste že kdaj imeli občutek, da ste se rodili ob nepravem času, na nepravem kraju, v "nepravi" družini? Verjamete, da je to usoda, determiniranost, da si "gol" in nebogljen vržen v "krut" svet, je to predistinacija na katero ne moreš vplivat? Če se še tako trdudiš, ne moreš ubežati usodi, beg pred samo sabo, se skriti, iti ven iz svoje kože?
Wink

Dolgo sem imela ta občutek, dokler mi ni enkrat prebilo, da to sploh ni pomembno. Sem živa, imam srce in razum in nekaj modrosti, ki je prišla iz izkušenj. In to je kar dobra popotnica, da neham jambrat "zakaj o zakaj se je lih meni to zgodilo" pa si ustvarim v sebi raj na zemlji. "Goloto, krutost in predestinacijo" razumem kot lastne projekcije, ki so kar dobri pokazatelji, kaj se v meni ta čas dogaja.

"Čistim je vse čisto."
In če kaj ni čisto, to ni determiniranost, pač pa naloga, ki se je lahko lotiš, da dosežeš globlje razumevanje, v katerem se stanje čistosti ustvari.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #3 - 29.09.2003 at 12:27:51

Včasih, ko gledam in poslušam nekatere ljudi, s katerimi se družim bolj po sili razmer kot na lastno željo, se res počutim, kot da nisem s tega sveta in se samo čudim, kaj sploh počnem z njimi, saj nimamo nič skupnega - razmišljanje, vrednote, doživljanje lepega, smisel za humor.

Ampak malodušju se ne predajam. Najdem lahko veliko svetlih točk, zakaj sem tukaj in zdaj. Sem v času in deželi, kjer kot ženska lahko imam izobrazbo, delam in ne rabim hoditi pokrita čez glavo; imam čudovite prijatelje, s katerimi je vredno deliti trenutke v življenju; je internet, ki mi omogoča pogovor z zanimivimi ljudmi, ......

Od mene je odvisno. ali bom odprla oči ter se ozrla okrog sebe in vase in našla svoj smisel.
Back to top

IP Logged

DylanDog
5

somewhere in space..
Reply #4 - 29.09.2003 at 18:31:27

Ste že kdaj imeli občutek, da ste se rodili ob nepravem času, na nepravem kraju, v "nepravi" družini?  

Jaz sem imel ko sem bil se mali decko, tako neverjetno, noro, popolnoma neprijazno, not good situacijo, predvsem doma, da sem nekaj casa mislil da - to pa ze ni res, da samo snemajo nek film al kaj, in bo zdaj zdaj nekdo zakrical stop!, ter se bo vse popravilo, bo vse kot mora bit. Bo vse OK. Nekje globoko sam pri sebi sem verjel v neko taksno resitev, saj druge ni bilo, je nisem poznal.
Samo nikoli nihce ni zakrical:"Stop!"  Undecided

Tega "filma" je ze dolgo konec. So pa zdaj recimo drugi, taksni in drugacni, dolgi in kratki, letni in dnevni,  ..samo zdaj (vsaj ponavadi) jaz recem stop! Grin

Drugace pa..        ..vse je tocno tako kot mora bit,  ..tocno ob svojem casu, nic prej in nic kasneje..    

Ni nepravega casa, nepravih krajev in nepravih druzin.

Kar te ne zlomi te naredi mocnejsega.  Vse je za nekaj dobro, vse je sola,  ..vse je OK.

Think Positive.

LP
Back to top

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #5 - 29.09.2003 at 20:39:11

Wink

jest nism mel nikol tega občutka, lahko pa razumem kaj misliš ... ta usoda, determiniranost ... to vse so samo lastnosti, ki so tebe ustvarile takega kot si (in te zato somewhat pogojujejo), da se boš sploh lahko naučil tisto česar še ne znaš ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #6 - 29.09.2003 at 20:49:40

Wink

Ne morem ubežati usodi, iščem pa smisel vsega, kar se dogaja in mi je tukaj in zdaj "bad". Ker še zmeraj so se stvari dolgoročno izkazale za smiselne, nekaj kratkoročno slabega napr. je bilo potrebno, da se je dolgoročno zgodilo nekaj lepega.
Tiste stvari, ki mi še niso jasne, zakaj se dogajajo, pa zakaj ravno meni, tiste pa se bodo ziher čez čas zjasnile in bo znan njih namen. Samo čas je potreben...
Vse, kar se vmes dogaja, to iskanje smisla, je pa itak bistvo življenja...
Nekako tako Smiley
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #7 - 29.09.2003 at 22:52:07

gape wrote on 01.05.2002 at 11:36:29:
neka deklica (al pa deček) je bila zlorabljena v prejšnjem življenju. ni mogla sprejet, ni mogla odpustit, je obsojala do smrti. in to se je zapeklo v dušo. to je duša nesla gor s sabo. in ta duša lahko to sprejme samo tako da gre tukaj in zdaj še enkrat čez to izkušnjo in sprejme, odpusti, ne obsoja. ni treba isti trenutek, ampak sčasoma mora, to je naloga. in kako naj gre ona čez izkušnjo če ne najde pedofila?
kako?
ne more, ne more spucat svoje travme, brez da bi se ena duša javila in se inkarnirala v pedofila. ponavadi ima ta duša glih ta blem, da se tega ne more znebit ... in tukaj ima možnost.

Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1