Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 7389 times)
t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Re: Twighlight Zone
Reply #15 - 22.09.2003 at 14:50:34

Quote:
ce verjames v to, da po smrti ni nic, je to verjetje lahko zelo skodljivo.

tako kot je lahko zelo škodljivo verjetje, da posmrti kaj je

in nemirni smo zato, ker živimo - mir je za življenje smrt

lp
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #16 - 22.09.2003 at 14:56:22

*Išči in najdi tisti mir, ki presega vse globoko notranje razumevanje, in zadrži ga, ne glede na to, kaj se dogaja okoli tebe*

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #17 - 22.09.2003 at 15:18:52

t wrote on 22.09.2003 at 14:50:34:
tako kot je lahko zelo škodljivo verjetje, da posmrti kaj je

res je.

Quote:
in nemirni smo zato, ker živimo - mir je za življenje smrt

zakaj se potem ne ubijes? ker noces miru za ceno zadovoljstva (uzitki), in noces zadovoljstva za ceno miru. ne eno ne drugo te ne bo izpolnilo. probi najdt mir ki ne izkljucuje zadovoljstva in obratno. Wink
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #18 - 22.09.2003 at 15:20:40

Quote:
*Išči in najdi tisti mir, ki presega vse globoko notranje razumevanje, in zadrži ga, ne glede na to, kaj se dogaja okoli tebe*

ja, isci in zadrzi.

dokler ne bos nasla tega bos vznemirjena, nezadovoljna. in dokler bos iskala na napacnem mestu, ne bos nikoli nasla. ce bos iskala tam kjer ni, bos na koncu le izvedela kje ni, ne bos pa izvedela kje je (razen indirektno). kot sem ze velikrat napisu... iskrena-poniznost je kljuc do vsega.
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Re: Twilight Zone
Reply #19 - 22.09.2003 at 16:22:21

littlestar:
Quote:
Kako naj človek ve, da je napačno

aryan wrote:
Quote:
iskrena-poniznost je kljuc do vsega.

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #20 - 22.09.2003 at 18:12:33

Quote:
Mene zanima, kaj je to sploh: duhovnost ? Roll Eyes

Mislim, kr jaz sem v coni somraka. Shocked Mislila sem, da bo minilo, da se mi samo zdi, pa ne: ljudje okol mene vse vedo (jasnovidnost), in men se zdi, da me nekdo ima za norca, kr se sprašujem, kje sem do zdaj hodla in živela  ???

Se to dogaja na splošnem nivoju, al sem potencialni primer za kakšno ustanovo? Sem spet čist zadaj?

Duhovnost je za vecino ljudi definirana metaforicno, kar v prevodu pomeni, da ni nekaj, kar bi lahko direktno izkusili. Ker manjka neposredna izkusnja, ki bi lahko poenotila dojemanje, je lahko razlicnih pojmovanj duhovnosti vsaj toliko kot je sol in praks, ki se s tem menda ukvarjajo in skoraj toliko kot je ljudi, ki so ze kdaj pomislili, kaj bi to lahko bilo.

Skratka nic kaj dosti vec ali manj ne ves od kogarkoli drugega, morda imas kaksen problem s tem da bi  prepoznala, si priznala, ali pa  izrazila svoje zelje, obcutke in stalisca, pa IMO iz te muhe delas slona.
Po mojem se bos enkrat tudi tega navelicala in se zacela tudi na tem podrocju spreminjat. In se morda naucila tudi smejat tej in vsem podobnim vprasanjem in zagatam.

lp bp
Back to top
« Last Edit: 22.09.2003 at 19:14:32 by bp »  

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #21 - 22.09.2003 at 19:26:33

jaz sem tud v eni taki stvari...

jasnovidka uleteli in reče ti si konstruktor? a?

jaz? valda ustvarjam okolja, stvari, sam konstruktor to jaz no ja...

sem skor s stola padu tapru, prvič sem reku če in ko bo treba bom pač konstruiral ane...  Grin
zdej zadnjič spet uleti in enako pove, pol pa se je en del mene odločil, da vseen prever, kaj je zdej to za ena fora?

evo 14 dni že raziskujem, spoznavam itd...

to so lahko čiste blodnje, če greš v neki kar sploh veš prej recmo in recimo, da si daš predpostavko da je tako, da se soočiš s strahom. Je cela jeba ker od njih ne dobiš spoznanja ampak samo vpogled, sej pravim 14 dni, 20 listu raziskav in trdega dela, da ugotoviš.

se postavlja vprašanje kaj je res in kaj ni, a si res tolk da sam ne spoznaš stavri, nazadnje lahko sam sprašuješ še jasnovidce pol za to kaj je in kaj ni? vse to je v tebi, vse veš, ne rabiš njih, zanesi se nase in sledi sebi, včasih narediš napake pa kaj, sploh nočem vedt vsega naprej.

sem reku ampak vseen igramo igrico, če tega ne spoznam, kaj mi pol vse to kar živim in predavam, če mam prav jaz je to kar počnem prav pot, če ne je prav da grem drugam. Če boljš pomislim je ena lepa igrica to sem full zvedu od sebe.

evo spoznanja so tale:
to kdo si ni tolk težko odkrit, bolj je zanimivo to kaj je dobro da delaš ane? tu je pa mal več prostora, sam če bolj pogledaš veš.
sam v sebi veš vse stvari, duša in Bog ves čas skozi tebe govori in deluje, tudi ti stalno tako deluješ.
zanesi se nase in na svoje občutke, sledi sebi, svet ti itak da jasne znake, če nekaj res narobe narediš, tudi veš da boš naredil narobe. Poskusi se zavezat čisti resnici in jasnim občutkom, če nisi prepričan pol pozabi, ni to.
globoko v sebi prosi za čisto spoznanje, da naj ti Bog in duša povesta kaj je to kar si in kje deluj.

to dvoje je res to kar šteje ostalo so samo delci, na tvoji poti, ki te sestvaljajo in usmerjajo, eni skozi resnico drugi skozi laž, ampak skozi oba je potrbno it, da spoznaš. Je pa tako najprej stabiliziraš sedanjost, nato pa dalje, drugač te namede.

na nič se ne moreš zanest ane, lahko pa zaupaš Bogu.

vesel bom, če se slišiva.
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #22 - 23.09.2003 at 11:26:15

Quote:
Hvala vsem, ki ste mi namenili besede in pozornost in tudi tistim, ki mislite, da delam iz muhe slona; za vas mi je najbolj težko.

Evo, A. se je ugotovil, da ni jasnoviden in se zgleda odlocil, da bo postal jasnoviden in dela na tem. Wink
Mogoce lahko tudi tebi rata.

No jest sem malo bolj meglenoglave sorte, pa lahko napisem samo tisto kar vidim in kakor vidim in kakor dojemam. Bom povprasal, ce za tako okrnjen pogled tudi priznajo kaksno posebno invalidnost, da bom sel lahko kaksno leto prej v penzijo.

bp

P.S. Društvo jasnovidcev sporoča, da današnji sestanek odpade zaradi nepredvidenih dogodkov
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #23 - 23.09.2003 at 11:55:52

jest morm rečt da ne razumem kaj točno te matra litlstar

intuitivno bi ti verjetno lahko kej vn butnu, pa se mi to pr teb do zdej ni obnesl ... dej mal natančneje definiri reč.

lahko pač probam

kaj je duhovnost?
višji nivo človekovega bivanja - nivoji od 4 in gor
ta nivo je različen od nižjega - metraialnega nivoja bivanja - spodnji trije nivoji.
v duhovnost lahko prestopiš ko imaš materialnost (somewhat) popedenano - imeti-uporabljati in ne biti navezan.

jasnovidnosti in norca in somaraka ne štekam recimo.

kje si hodla in živela ja veš

in spet ... kaj se dogaja na splošnem nivoju ... misliš štala? se ja ...

duhovnost je za mene preprosto življnje na višjih nivojih, ali drugače neukvajanje z nižjimi nivoji. neukvarjanje v tem kontekstu ne pomeni njih neuporaba, ampak predvsem neobremenjevanje z njimi ... se reče ... kako naj popedenam materialne sfere tko da mi ne bodo onemogočale notranjega miru. on od njih ni odvisen, somewhat je odvisen od njih percepcije.

lahko sm ponižen, pa v nekoga vseen ne zaupam 100% dokler ga 'ne preverim' ... mojo ponižnst v bistvu percepirajo drugi, sam imam pa notranji mir somewhat povečan zaradi tega ...

*Ampak kaj če pa je moj ego vse, kaj sploh mam?*
kaj pa če ni ...

smrt je ... telesna ... pripravljenost nanjo pak definira tvoje življenje.
zakaj bi jo hotla prepoznat, sej se ti ne bo skrivala ...

en bk ... zakaj misliš da bi blo jako zoprno?
če na konc nč ni pol je kuitak kurac, ampak če pa slučajno kej je, pol se pa zihr splača mal potrudt, sploh pa ... življenje je lažje na ta način. na način ki nekako obljublja neki več in zdej in pol.

te jasnovidnosti sploh ne štekam ... kdo, kje, zakaj, kako?
jest samo enga tazga poznam, ki lahko kadarkoli jasno vidi karkoli (če je le vpogled omogočen).
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

en_bk
5

Reply #24 - 23.09.2003 at 12:07:59

gape wrote on 23.09.2003 at 11:55:52:
en bk ... zakaj misliš da bi blo jako zoprno?
če na konc nč ni pol je kuitak kurac, ampak če pa slučajno kej je, pol se pa zihr splača mal potrudt, sploh pa ... življenje je lažje na ta način. na način ki nekako obljublja neki več in zdej in pol.

hehe...ja...sej...gape...točn tko...vero rabš glih zato...če pol ni nč, a ne, za vsak slučaj
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #25 - 23.09.2003 at 12:20:02

en_bk wrote on 23.09.2003 at 12:07:59:
hehe...ja...sej...gape...točn tko...vero rabš glih zato...če pol ni nč, a ne, za vsak slučaj

falil si point
življenje je lažje na ta način. na način ki nekako obljublja neki več in zdej in pol.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #26 - 23.09.2003 at 12:22:47

gape wrote on 23.09.2003 at 12:20:02:
falil si point
življenje je lažje na ta način. na način ki nekako obljublja neki več in zdej in pol.

gape wrote on 23.09.2003 at 11:03:08:
Happiness is the absence of the striving for happiness.

sem ti reku, da bos zelo tezko tole prakticno cez spravu. Wink
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #27 - 23.09.2003 at 12:31:40

gape wrote on 23.09.2003 at 12:20:02:
falil si point

ja...maš prou...z vero je lažje..zdaj...se strinjam s tabo čist.....ampak...veri navkljub...lahko, da pol ni ....nč
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #28 - 23.09.2003 at 12:52:39

to, da pol (lahko da) ni nič, je popolnoma nepomembno, živiš itak tukaj in zdaj, kaj bo pol k boš umrl, se boš obremenjeval ko to pride na pot, zdej neki vemo in si skušamo pot usmerjat proti tja.

jest pravm pač tko, če ni po smrti nič, je vse skupi brez veze in se lahko ubijem kr zdele, ker pa se ne bi ubil glih zdele ...

kaj te matra spet aryan?

ti razumeš razliko med stremenjem za srečo in srečo ???

al pa jest (spet) na razumem kaj mi hočeš sporočit
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #29 - 23.09.2003 at 13:00:22

gape wrote on 23.09.2003 at 12:52:39:
kaj te matra spet aryan?

ti razumeš razliko med stremenjem za srečo in srečo ???

al pa jest (spet) na razumem kaj mi hočeš sporočit

pol pa bolj pozorno (ali veckrat) preberi moje poste in probi dojet kam kej cilja in v kaksnem konteksu je bilo napisan. ce se ti da seveda. ni pa nujno.

v glavnem, pr skrajnostih :

vsakega mal od obeh ni "srednja pot".

niti ni srednja pot stapljanje dveh v izkljucno enost.

niti ni srednja pot prvo in ne drugo, ali drugo in ne prvo.

srednja pot (tista, ki izpolnjuje in proizvaja mir in zadovoljstvo hkrati) je ko dve skrajnosti "porocis".

prvo, ampak ne za ceno drugega, in drugo ampak ne za ceno prvega. hkrati 1 in 0 v sinergiji in sintezi  je "srednja pot", ki jo je med drugim ucil tudi Buda. tud pr racunalnistvu ugotovimo da binarni sistem dela cudeze. ce sta le 1ka in 0 v "ljubezenskem" odnosu. ceprav je logicno nemogoce, je hkrati mogoce po logiki ljubezni.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3