Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 12 13 14 15 
(Read 52115 times)
vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Re: SMISEL ?
Reply #195 - 30.09.2003 at 11:14:09

Quote:
v cemu je smisel "jamranja", ce pa hkrati nocemo sprejeti obrazlozitve tistih, ki nam lahko razlozijo zakaj trpimo in tudi nasvetov kako se tega lahko odresimo?

hvala aryan.
Morda bi pomagalo, če bi "jamranje" prepovedal  Smiley
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Re:  ??? ???SMISEL ?
Reply #196 - 30.09.2003 at 11:19:38

Quote:
Če se nekaj transformira, potem to več ne drži po tvoje?

Drži.
Ampak prej smo se pogovarjal o sočutju in o trpljenju zarad pomanjkanja sočutja.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #197 - 30.09.2003 at 11:22:28

Gru Gru wrote on 30.09.2003 at 10:56:14:
Smisel je življenje živet. Ni drugega smisla.

to je tocno to zarad cesa je mind topik odpru.

a je teb edi ciz vseeno kako zivis (prijetno ali neprijetno), ampak ti je pomembno le to, da zivis?

ce pravis, da je to tako, potem se po tvojih drugih simptomih in delovanjih opazi, da ti ni lih ciz ciz vseeno kako zivis in kaksne sadove uzivas. in ko ze ugotovimo/priznamo, da nam ni ciz vseeno kaksne sadove uzivamo pol se zacnemo sprasevat kako delovat, da bojo sadezi taki, ki nas bojo zadovoljil in izpolnil. sadezi pa so kratkotrajne, dolgotrajne in vecne narave. smisel zivljenja/obstoja (ki je vecno) je uzivanje vecnih sadov zadovoljstva. in to naj bi vsaka iskrena oseba iskala. (sicer pa to itak ze vsi iscemo, bodisi direktno ali indirektno).

smisel obstoja je zadovoljstvo, ne obstoj sam. in ne vem zakaj je to tok tezko razumet in priznat. in tud ne vem zakaj je tok tezko priznat, da nam ni vseeno, in da ne vemo se ciz tocn kako bi dosegl to univerzalno deovanje, ki bi proizvedlo univerzalni sadez, po katerem vsi hrepenimo (kar se tudi opazi pri vseh).

zakaj tok jalovo upamo, da bomo sredi belega dne sebe in ostale lahko prepricali da Sonca ni, ce ga prekrivamo z dlanjo?

zdej, al vecnega in dokoncega zadovoljstva ni mozno dosezt, al pa bomo mogl priznat, da mogoce pa nekaj se ne vemo, nekaj se ne delamo in nekaj se ne obcutimo. in kot sem napisu titudu... tuki notr v tej dilemi lezi nas nemir k ne vemo kaj bi z njim, ceprav neki bi radi nardil z njim.

treba bo spustit ponos, da lahko ugotovimo, spoznamo, dosezemo ali obcutimo "tisto" (po cemer hrepenimo) izkljucno s svojim trudom in zmoznostmi.
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #198 - 30.09.2003 at 11:26:13

Gru Gru wrote on 30.09.2003 at 10:56:14:
Smisel je življenje živet. Ni drugega smisla.

Drži, a na tem topicu smo se najbrž bolj našli tisti ki zarad nekih vzrokov (izkušenj) iščemo smisel ...
Tisti pa, ki to že prakticirajo (živijo) pa lahko prvim le pomagajo (svetujejo) ...
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #199 - 30.09.2003 at 11:27:29

vida wrote on 30.09.2003 at 11:14:09:
hvala aryan.
Morda bi pomagalo, če bi "jamranje" prepovedal  Smiley

to ne bi nic pomagalo.

kot sem ti ze prej napisu... svobodna volja je osnova za ljubezen (ki ne pozna prisile, ampak temelji na prostovoljni bazi). kjer imamo svobodno voljo, moramo imeti tudi nujno vec moznosti odlocitve. mi, kot individualne duse imamo tudi svobodno voljo. lahko se odlocimo delovati v skladu z naso vecno naravo ali pa z zmotnimi in naspekuliranimi naravami in aktivnostmi. rezultati takih ali drugacnih delovanj so seveda razlicni.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #200 - 30.09.2003 at 11:45:42

vida wrote on 30.09.2003 at 11:26:13:
Drži, a na tem topicu smo se najbrž bolj našli tisti ki zarad nekih vzrokov (izkušenj) iščemo smisel ...
Tisti pa, ki to že prakticirajo (živijo) pa lahko prvim le pomagajo (svetujejo) ...

Nekoč sem ti že rekel, in ti bom še enkrat ponovil zlati Bachov stavek, mislim, da sem ga dons že napisal:"Razpravljaj o lastnih omejitvah in res bodo tvoje."

S tem hočem povedat, da jest lahko trobim, govorim vsevprek, če si ti zatiskaš ušesa in goniš svojo, ti moja praksa in moji nasveti ne bodo potrkali na bobenčke...  Wink

Ko pa dovoliš in zaupaš se začne vse skupaj malo spreminjati. Lahko dovoliš eni Bibliji, enemu prijaznemu župniku, aryanu, bodi le iskrena in vztrajaj pri enem samem, do celotnega bistva.

Dokler pa tavaš od enega do drugega, pa trošiš čas in energijo, Seveda pa s tem nočem povedati, da tudi to ni učenje.... Vsak sam si dopusti kolk bo imel odprte oči, ko hodi naokoli.
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #201 - 30.09.2003 at 11:55:55

Gru Gru wrote on 30.09.2003 at 11:45:42:
S tem hočem povedat, da jest lahko trobim, govorim vsevprek, če si ti zatiskaš ušesa in goniš svojo, ti moja praksa in moji nasveti ne bodo potrkali na bobenčke...  Wink

S tem se ne strinjam.
Je pa res, da "gonim" svojo  Wink

Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #202 - 30.09.2003 at 12:09:07

Ja no, goni svojo in ne jokaj, da ti nihče nič ne pove.

Ne pa razumet, kot da poslušaj mene, tisto sem napisal na splošno. Kogarkoli.
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #203 - 30.09.2003 at 12:49:16

Gru Gru wrote on 30.09.2003 at 12:09:07:
Ja no, goni svojo in ne jokaj, da ti nihče nič ne pove.

???
Razlož
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #204 - 30.09.2003 at 13:58:52

vida wrote on 30.09.2003 at 08:27:27:
Saj, največkrat tega ne ve  Cry
Tud sama tega ne vem  Undecided
So pa nekateri, ki so to vedenje že dosegli  Smiley
Ne vem zakaj le-ti ne bi vsaj pomagali ta-prvim   ???

Quote:
Če sem jaz naprimer gasilc in ti dam nasvet iz svoje prakse, kako ravnati pri požaru, lahko moj nasvet upoštevaš ali pa tudi ne, tvoja izbira. Pa tudi, če  boš moj nasvet preizkusil v praksi, to še ne pomeni, da boš potem  postal tudi ti gasilc ...
----------------------------------------------------
Kaj pa v primeru, da ti si gasilc in nasvetov sploh ne daješ    
Kakšne možnosti imam pol kot kandidat  

Ko sem se prebijal na pol skozi ta thread, sem jasno opazu, da jabmraš nad temi ki imajo znanje, izkušnje pa jih nočjo kao posredovat.

Tko kot mnogi jambrajo nad katoliki, pa nimajo nobene izkušnje, prav nobene, še v cerkev niso stopili, s kakim župnikom govorili, pa trobezljajo, in renčijo.

Redkoker župnik (gasilc) bo zavrnu ti dat nasvet, če pa te že zavrne, pa je ziher boljš tako. Verjemi.

In tko mimo tebe padaljo taki in drugačni ljudje polni nasvetov, ampak ti goniš svojo....  Grin Grin Grin .... sej si sama povedala.  Wink

Odloči se že enkrat, delala bom to in to, po tem principu in se ga drži pol leta, eno leto. Uspeh zagotovljen. Premaknila se boš precej več, kot si upaš dovoliti sedaj ta trenutek.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #205 - 30.09.2003 at 14:06:26

vida, pa ne samo to. tudi ko ze slisis nasvet drugih, ga potem upostevaj in po svojih zmoznostih udejani, da bos iz lastnih izkusenj spoznala njegovo koristnost. ne le zbirat informacij na 100tih koncih in mislit, da bos izvedla kaksen je okus kruha, brez da ga pojes.

z jamranjem bos nekaj casa se pritegnila pozornost marsikaterega (ce je to tvoj cilj), ampak scasoma ne vec, ko bojo opazil kaj hoces dosezt.

ce ti jamras, da si zejna, potem pa ti nekdo ponudi kozarec vode, potem pa ga ne sprejmes 1x, 2x, 3x ... je to mal neolikano, a ne? nekateri pa jamrajo, da so zejni, in ko jim ponudis kozarec vode, te zacnejo celo obsojati, da si vsiljiv.    

Goura Hari bol.
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #206 - 30.09.2003 at 14:24:33

Gru Gru wrote on 30.09.2003 at 13:58:52:
Odloči se že enkrat, delala bom to in to, po tem principu in se ga drži pol leta, eno leto. Uspeh zagotovljen. Premaknila se boš precej več, kot si upaš dovoliti sedaj ta trenutek.

Veš kaj, sem se že odločila, že zdavnaj.
Sem zaposlena, dela imam tudi v prostem času dovolj, morda več kot ti ki mi tukaj pamet soliš  Shocked
Kako pa ti sploh lahko nekoga ocenjuješ, kam bi se v danem trenutku lahko premaknil, pa se ni  ???
Halo  Shocked
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #207 - 30.09.2003 at 15:11:47

Gru Gru wrote on 30.09.2003 at 13:58:52:
Ko sem se prebijal na pol skozi ta thread, sem jasno opazu, da jabmraš nad temi ki imajo znanje, izkušnje pa jih nočjo kao posredovat.

Glede te pripombe ... s tem nisem hotla jamrat ampak opozorit, da bi blo fajn če bi to blo urejeno na en vsem dostopen način ...

Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #208 - 30.09.2003 at 22:04:59

vida wrote on 30.09.2003 at 15:11:47:
Veš kaj, sem se že odločila, že zdavnaj.  
Sem zaposlena, dela imam tudi v prostem času dovolj, morda več kot ti ki mi tukaj pamet soliš

Eh Vida, če se ti zdi da ti solim pamet pol ti jo zgleda res. Smiley

Ni pa to moj namen. Ti odgovarjam na tvoja vprašanja.

Kok je kdo zaposlen pa se tudi odloči vsak sam v to se jest ne bom spuščal.

Da se citiram: Quote:
Odloči se že enkrat, delala bom to in to, po tem principu in se ga drži pol leta, eno leto. Uspeh zagotovljen.

in tvojo interpretacijo: Quote:
Kako pa ti sploh lahko nekoga ocenjuješ, kam bi se v danem trenutku lahko premaknil, pa se ni.
Halo  

Bom še jest reku HALOOOOOO. To je čisto izkrivljanje tega kar sem povedal. Bom razširu razlago. Odloči se za pol letno učenje angleščine. Čez pol leta boš vedela več, kot si ta trenutek sedaj prestavljaš. Kot sem povedal že prej: Quote:
Premaknila se boš precej več, kot si upaš dovoliti sedaj ta trenutek.

Torej jaz ne ocenjujem, kam se bi kdo lahko v preteklosti premaknil, da bi bil sedaj. Vem pa da če sedaj začneš nekaj delat pol leta, leto, se boš premaknil če slediš temu - sigurno. Tko kot se otroci v pol leta naučijo črke pisat, kot se naučiš avto vozit, v enem letu že tovornjak, bus....

Quote:
Glede te pripombe ... s tem nisem hotla jamrat ampak opozorit, da bi blo fajn če bi to blo urejeno na en vsem dostopen način ...

Ok, potemtakem zate Biblija ni dostopna, Stojčijev Maharadji ni dostopen, aryanove vede niso dostopne, Budova učenja skrivajo, na strani Reiki znanja na internetu prideš s posebno šifro?.?.?.?.?

Ali pa se zopet ne razumeva - zna bit to!

Si mogoče mislila na ta forum, da bi bolj pregledno uredili osebne izkušnje in znanja ki jih ima kdo, in jih posredovali v bolj pregledni obliki.

Ne vem. Si mislila, kaj drugega?

Back to top

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #209 - 01.10.2003 at 08:51:31

arran ok, reciva da nas nič en omejuje pri tem da bi našli svojo pot in smisel življenja.

Zakja bi nas? ma bog interes da ne najdemo smisla, ma naša duša interes da ne vemo tega zakaj smo tu?

ne, interes je da vemo in se nam to tudi vedno in povsod kaže.

edi smisel življenja je življenje, je res v določenem oziru, življenje življenja ti omogoča uresničevanje smisla.

brez da živiš ne moreš živet smisla, kot brez da igraš tenis ne moreš bit dobre tenisač.

e zdej pa tko vsak naj pove kako je najdu svoj smisel in odkril svojo pot in je, brez filozofiranja, bomo najdle prišli.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 12 13 14 15