Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 15
(Read 52067 times)
LittleStar
Ex Member

Re: SMISEL ?
Reply #165 - 30.09.2003 at 09:09:29

Quote:
za "socutne" je to tudi njihov problem ja... za druge pa ni.

ceprav tudi ti "socutni" (ce so res) spostujejo svobodno voljo vseh ostalih in do katere imajo vsi pravico, iz ljubezni. ljubezen ne pozna prisile. lahko predlagas in s svojim primerom/zgledom zivis, ampak prisilt nekoga v nekaj pa ni vec ljubezen/socutje in ponavad povzroci nasproten ucink.

Heh, eni so sočutni, drugi pa ne? Jaz mislim, da smo kar vsi.  Smiley
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #166 - 30.09.2003 at 09:16:41

Quote:

najbrz res ja. ker smo itak vsi ustvarjeni iz ljubezni in smo delcek ljubezni in zivimo le za ljubezen, pol smo tudi vsi socutni. ljubezen in socutje sta nerazdruzljiva, kot sladkor in sladkost.

vprasanje je le... ali smo socutni do "bolezni" ali do "zdravja" bolnika. Wink

(vcasih more tud kej zabolet, da se pozdravmo).
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #167 - 30.09.2003 at 09:17:53

Quote:

A smo res ???
A kdaj gledaš TV ob sedmih zvečer  ???

Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #168 - 30.09.2003 at 09:24:54

vida wrote on 30.09.2003 at 09:17:53:
A smo res ???

Oprosti, bolj malo. Veš zakaj?  Ker mam preko dovolj "sočutnega" v svojem neposrednem okolju, kar mi prinaša življenje (in to ne vključuje tega medija).  

Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #169 - 30.09.2003 at 09:29:32

Quote:
Oprosti, bolj malo. Veš zakaj?  Ker mam preko dovolj "sočutnega" v svojem neposrednem okolju, kar mi prinaša življenje (in to ne vključuje tega medija).  

Torej si zatiskaš oči pred resnico   ???

Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #170 - 30.09.2003 at 09:31:18

vida wrote on 30.09.2003 at 09:29:32:
Torej si zatiskaš oči pred resnico   ???

??? Čigavo resnico? Ljudi in stanja v svetu, ki jih vidim na TV? Al resnico, ki je moje dejansko stanje?
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #171 - 30.09.2003 at 09:33:33

Quote:
tudi ko si dobil to spoznanje se se nisi pomiril.

zdej... al se ga res ne da odpravt (kar si bos moral se naprej nekak dokazovat), al pa druga moznost, da necesa se ne ves, necesa se ne delas in necesa se ne obcutis. tuki vmes se bos mogu znajdt in napredvat.

ta izkusnja je indirektno zelo dobra podlaga za naprej. (ce je se naprej Wink )

Goura Hari bol.

Nikakor se ne morem pripravit do tega, da bi v trpljenju vidu kašno podlago za karkoli, ker pol bi v njem vidu tud smisu in bi pol izpadu iz ekstincialne drže, v kateri se mi zdi zdej  edino smisleno vztrajat.  Po  moje trpljenje ne odrešuje razen morda na tak način, da ti pol, ko sega cel življenje neuspešno otepaš, pomaga spoznat, da res nobenga smisla nima. Če je to končno spoznanje, ne morem trdit, ampak veramem, da se mim  njega naprej (če ta naprej obstaja) itak ne da it. Ker naprej it   z namenom, da bi eksistenco napolnu  smislom, je zame isto, kot odrečt se ji. Ztoa  bolj ko me vleče čez, bolj se mi zdi, da bi bil to le kokark mim. Da sem točn tam kjer morm bit, samo se je treba s tem znat sprijaznt.  Rečmo, da se učim sprijaznt, vsako iskreno spriajznjenje pa je itak že hkrat preseganje, to ste me tle gor naučl.   Wink Smiley
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #172 - 30.09.2003 at 09:35:59

vida wrote on 30.09.2003 at 09:17:53:
A smo res ???

vida, ti ne mors spremenit sveta/okolja, spremenis lahko le sebe. in tudi izkljucno svet/okolje (torej nekdo drug) ti ni kriv za tvoje trpljenje. za to si kriva le ti sama (samo zanjes rezultate svojih prejsnih dejanj) in nihce drug.

ce hoces spremenit svoje stanje na boljse in prijetnejse, stalno in v nedogled recitiraj sveta imena Boga v poniznosti in iskrenosti.

Goura Hari bol.
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #173 - 30.09.2003 at 09:36:00

Quote:
??? Čigavo resnico? Ljudi in stanja v svetu, ki jih vidim na TV? Al resnico, ki je moje dejansko stanje?

Hočeš rečt, da tvoje dejansko stanje ne vključuje drugih ljudi  ???
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #174 - 30.09.2003 at 09:42:14

vida wrote on 30.09.2003 at 09:36:00:
Hočeš rečt, da tvoje dejansko stanje ne vključuje drugih ljudi  ???

Zakaj? Ker ne rada gledam vojne in trpljenje človeštva, živali, Zemlje po televiziji?

Moje dejansko stanje zelo vključuje človeka.  
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #175 - 30.09.2003 at 09:43:10

Quote:
vida, ti ne mors spremenit sveta/okolja, spremenis lahko le sebe. in tudi izkljucno svet/okolje (torej nekdo drug) ti ni kriv za tvoje trpljenje. za to si kriva le ti sama (samo zanjes rezultate svojih prejsnih dejanj) in nihce drug.

Dobro je, da si mi tudi to povedal  Smiley
Saj sedaj že vem, da ne morem sprememnit okolja ...
Le prispevala bi kaj za izboljšavo ... a to ni v redu  ???
Al naj na veji meditiram pa dol gledam  Roll Eyes
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #176 - 30.09.2003 at 09:45:37

Quote:
Zakaj? Ker ne rada gledam vojne in trpljenje človeštva, živali, Zemlje po televiziji?

Moje dejansko stanje zelo vključuje človeka.  

Tud jaz tega ne gledam rada.
Ampak še enkrat te vprašam - a smo pol vsi sočutni ?
Back to top

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #177 - 30.09.2003 at 09:47:45

hm, glede enaga namena in večih odbdobij, je tako da v vsakem obdobju obstajajo vsaj trije tvoji nameni.

prvi je tvoj večni namen, ki gre skozi vse reinkarnacije in ti daje smisel v vseh tvojim reinkarnacijah.
drugi je namen oz smisel tega življenja in ti daje smisel in namen tega življenja.
tretji je namen obdobja in ti daje smisel obdobja, potem greš tako do situacije in trenutka in si spet pri tem da si eno, to kar se ti hotel enkrat že povedat ane, ko si spraševal, matematika zadaj fraktali.

tko zdej pa, učiš oz spominjaš se v vsakem obdobju določenih stvari in tudi deluješ v vsakem obdobju na določenih stvareh, potem ko to znaš ali veš, to ne pride več v tvoje življenje.

in hkrati vedno delaš na vseh drugih nivojih tvojega poslanstva, se pravi tudi odkriješ lahko v enem vse ostale in obratno.

gled trplenja je tako, to je eden najlepših psiholoških šolskih primerov, ko bolnik najde smisel v trplenju je srečen. dejstvo, potrjeno znanstveno.

tko gre to. sam gre pa tud tko, da ko te sistem vrže ven, se ne da nazaj, ne gelde na to kolk si bil srečen tam. fraktali, sistem vzorcev.

zato pravim tako, prehodi med obdobji so, enost(ponost in pravznina hkrati) tudi. je pa lepo, če to vemo, če vemo kje in kdo smo, če vemo kaj potem in je dobro če je prisotna neka topilina in ljubezen, podpora na poti, neka človečnost, da je vse skupaj boljše.

arran kdo si? odgovor je v vsakem od nas, kaj je rpav da delaš tudi, pot je to, da se iskreno vprašaš naj spoznam kaj je moja pot in kdo sem?

saj edino spoznanje je tisto ki ti daje vse potrebno, združenje informacij in občutkov.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #178 - 30.09.2003 at 09:53:33

vida wrote on 30.09.2003 at 09:43:10:
Saj sedaj že vem, da ne morem sprememnit okolja ...
Le prispevala bi kaj za izboljšavo ... a to ni v redu  ???
Al naj na veji meditiram pa dol gledam  Roll Eyes

s tem ko spreminjas sebe na boljse, avtomatsko prispevas tudi za izboljsavo okolja in drugih s svojim zgledom. (in vcasih tudi z nasveti, ki pa ne smejo biti "prisilni")
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #179 - 30.09.2003 at 09:55:19

Quote:
arran kdo si? odgovor je v vsakem od nas, kaj je rpav da delaš tudi, pot je to, da se iskreno vprašaš naj spoznam kaj je moja pot in kdo sem?

kaj pa nam (ocitno) onemogoca dostop do tega odgovora? oz. kako pridt do tega odgovora?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 15