Quote:torej kdo sem, kaj moram pocet, in kaj imam od tega.
pol ti ne verjames v to, da imamo mi nas vecni jaz, naso vecno nalogo in nase vecno obcutenje, ampak le neke zacasne jaze, naloge in cilje, ki so odvisni od prostora in casa, pa se za te je tezko vedt in se jih drzat?
Valjada da mamo en jaz z eno nalogo, ampak ker ta jaz raste in se razvija, se nam ta v vsaki novi fazi kaže kot nov in kot da je bil un prejšnji ne samo drugačen ampak tud drugi. Problem je v tem, da v določenem življensjkem obdobju prevladuje drugačen vidik jaza oz. ga procesiramo na različne načine, ki majo tud vsak svoje centre: nagonsko/instinktivni, čustevni, mentalni, in intuitivni. Načeloma lahko vse življnejske dejavnosti procesiraš s katermukoli, ampak če z napačnamu, boš rabu neskončno več časa da bi nekaj ozavestu. Tko da mojstrovina osebnega razvoja je v uprabi pravega centra na pravem mestu ob pravem času, da ne zapackaš intelektualno nečesa, kar lahko intuitivno dojameš v hipu in jasno, da ne iščeš intitivne inspiracije za kar bi rabu zgolj minimalen intelektualen napor, da se ne pustiš vodit posmeznim nagonskim imulzom, če te globalna čustvena scena ustreza in da se magari pustiš vodit nagonu, ko za čustveno/intuitivno/intelektualno nimaš časa ali moči.
Tko da smisu je je iemt en jaz in se tega jaza zavedat, ampak nad tem jazom nima nobenga direktnega in tranega pooblastina noben od teh štirih centrov, ki ga čutiš za svoja. Treba se je samo pazit, da te ti centri ne raztrgajo na male jazke, se jih je treba naučit hrat razvijat in inetgrirat v enoten jaz, ki pa v bistvu nima centra in ravno to dejstvo, da ga v bistvu ni, je tisto transcedentno/duhovno bistvo človeka, ki ga dela popolnoma praznega al pa z bogom, ki je vse, napolnjenega.