gape wrote on 04.09.2003 at 13:42:35:nova doba vsebuje vsa spoznanja stare dobe
sm glih včeri pisu o zavesi pred očmi ...
najprej se je zaveš ...
pol jo začneš odstranjevat ...
pol ... bomo pa vidl ... ko jo bomo odstranl ... od tam naprej je pa večnost ... do tja ... je pač čas ...
Tko na slepo po moje spet ne gre. Ni treba, smo po moje to prerastl, so nam zadeve tud teeozofi dobr naslikal. Po moje se da dost natančn pred-videt, kaj je odzad. V bistvu veš, kaj boš ugeldov, ampak ne moreš zares videt, dokler ne verjameš, da je kaj za videt. Tud če vidiš, v bistvu ne veš, kaj gledaš, ker vidiš samo informacijo o tem, kaj naj bi vidu. Treba se je naučit gledat, mali princ bi temu reku, da je treba naučit gledat s srcem. Se ti pol začne odpirat v globino kot pr tistih h 3 d račualniških slikcah, ki zgledqjo kot eni zrnati barvni zmazki in ti dostkrat ne pomaga niti to, če ti opišejo kako jih glej in tud to ne, da ti na koncu knjigce naslikajo informacijo/rešitu, kaj bi se ti ob pravilnem gledanju moral prikazat.
Kaj sem že hou rečt? Tezofi s v svoj špeh ziher zapisal dost tega, kako gledat in kaj je za videt za fernki. Niso pa po moje v svojmu cajtu premogli dost močnega naboja, da bi se folku odprl srce, da bi to lahko tud ugledal. Je folk še preveč verjel v odrešilnost zanosti pa tehnike, vključno s teozofi samimi. Novodobniki pa dons, ko sta nas zanost pa tehnika nasankla, verjamejo prevsem v podobe, ki jim jih slika srce, a so v svoji globini zlo nejasne, zato svoj naboj pogosto praznijo na slepo.
Vsakega malo, srednja pot... al kako že?