exodus wrote on 27.02.2005 at 22:04:41:Tile programčki, sploh kot je DC++ je tak na easy naret, da ti verjetno sam IE 2x ali 3x bolj obremeni CPU, da bi po moje še brez težav špilal na win95/98. Ampak procesorska moč je pomembna predvsem, če bi imel doma recimo spletni strežnik, ki bi bil 24 ur na dan online, ali pa da si ponudnik spletnega prostora, kjer bi si recimo člani inštalirali različne skripte, denimo phpBB forum in podobno - v času inštalacije, tistih par sekund se najbolj pozna na obremenitvi procesorske moči, kjer bi znale nastopiti težave - ne vem, to govorim na pamet...... Pa zdaj čeglih bi ti obremenilo CPU, da bi imel za nekaj stotink sekunde počasnejšo odzivnost?
Glede windows/unix OS pa je itak tako, da je zagotovo za povprečnega uporabnika priporočljivejši Windows, ker že večina programov je pisanih za njega, pa predvsem pri igricah prednjači pred linuxom - recimo, ker *nix sistemi že niso bili mišljeni kot neki posebej userfriendly OS, to se sicer spreminja, ob bog windowsu sew lahko postavi linux, ampak kot spletni strežniki, za programerje.... Za mene kot laika pa je windows povsem OK in v vseh merah zadostuje in celo presega moje zahteve. No, ampak tukaj bi se lahko zopet prerekali, kaj ej boljše kaj je slabše - gledati bi morali predvsem na potrebe, kaj sploh rabiš in eč dobiš vse to....
Skratka, ko si omenil druge p2p programe, je DC++ boljši v tem, ker če mi recimo maksimalno z neta vleče 60Kb/s, kot je recimo primer pri meni pri kabelski povezavi, lahko to pri userjih, ki imajo izjemno hitre povezave, v 95 - 100% izkoristim, ko si nalagam datoteke z njihovega računalnika - torej v par urah je film snet z interneta. Pri eMule, Kazaa, Torrent, pa taki output (download) nikoli ne boš dobil, vsaj po mojih izkušnjah ne, ker je že v programu nastavljena upload/download blokada oziroma ratio (razmerje), koliko lahko dobiš in koliko lahko daš ven v kbps
Mislim da ne razumeš namena tega topica,
tukaj sem odprl topic s tem namenom da si izmenjujemo informacije predvsem o torrent-ih in pa seveda ostalih p2p protokolih, ter s tem pomagamo ostalim - če so nam že glavce to omogočile in so pripravljene deliti z nami
Open Source - Znanje za vse ali ne?.
Nikakor pa ni namen tega pregovarjanje z modeli kot si ti, žal ti bom povedal da nimaš pojma predvsem na osnovi zadev, ki si jih napisal in ne govori mi o tem kako
easy je napisat program -
kolk si jih pa že napisal predvsem pa nov protokol prenosa podatkov?
Spadaš v skupino ljudi ki ste povprečni uporabniki, svojega računalnika ne uporabljaš za delo od katerega živiš (razen to da pišeš poste), vse to se vidi iz zgoraj napisanega in žal ti ne pomaga če si prebereš kakšen članek in potem misliš da si kar rač. ing.
Prosim še enkrat si preberi zgoraj omenjene poste in določenih stvari ne bo potrebno več ponavljati.
Drugače pa lepo da si omenil
DC++, za katerega sem sicer slišal že prej, nisem pa ga poznal dokler nisem prebral tvojega posta, ga naložil, preizkusil v praksi in povedal svoje mnenje.
ps. moj rekord je bil z BitCometom pri liniji 2Mb/756Kbit - 5Mb/2Mb - preko fizičnih možnosti ??????
Hvala in lep pozdrav vsem skupaj