Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 12
(Read 44730 times)
kr_eden
Ex Member

Re: Potresi II.
Reply #75 - 07.01.2004 at 11:00:31

t wrote on 07.01.2004 at 02:11:40:
Nekateri za potrese potrbujejo mantre, drugi pa znajo to tudi drugače   Wink

A s klobaso   ???
Back to top

IP Logged

Pegasos
4

Human beings are creatures
of awareness
Earth
Reply #76 - 07.01.2004 at 11:21:35

ola,
Bardo  Grin
kolikor sem te prebrala, bi rekla, da si disbeliever of nature power.
Vera ti nič ne pomeni, nick ti nič ne pomeni (pa glih nick name je v bistvu ime, v katerem se vidiš- pa se ti očitno ne), al si si pa kr tko, brezveze izbral, ker nisi mel druge iddeje?

Glede 'groženj' - če nisi opazil, sem pisala v 1. OSEBI množine (za nas vse) in ne v 2. OSEBI ednine.
Če pa se ti ne šteješ nam sorodnega, potem pa sorry, da sem te vključla k nam - ljudem, ker očitno ti nimaš nič z vesoljem, obstojem in Zemljo (kar se na njej dogaja) in nisi človek.
Le to ti lahko povem, če bi bili vsi brez krivde, k smo tuki na zemlji, potem nas sploh ne bi blo tukaj, očitno pa smo - si tukaj, ker mormo izpolnit svojo karmo - ali ti kot popolni in nesodelujoči  ne rabiš delat svoje karme MR. Perfect? Wink Grin
Back to top

What we need to do to allow magic to get hold of us is to banish doubts from our minds. Once doubts are banished, anything is possible.&&&&The Wheel of Time

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #77 - 07.01.2004 at 11:36:30

Pegasos wrote on 07.01.2004 at 11:21:35:
Glede 'groženj' - če nisi opazil, sem pisala v 1. OSEBI množine (za nas vse) in ne v 2. OSEBI ednine.

Quote:
Sicer pa se ti kr tolaži, ko bo  pod tvojo ritjo treslo, ti bo mogoče postalo jasno, da je tud tvoja rit pretežka

Katera oseba ednine je že to?  8)

Drugače pa jaz nisem disbeliever v naravne sile, ravno nasprotno, verjamem v moč in kreativno silo narave.

Drži pa, da sem disbeliever za zadeve, v katere me ni še nihče prepričal (mi jih pokazal, demonstriral, izračunal ali podobno).
Verjamem, da je potres naravna sila, ne verjamem pa, da potrese povzročamo ljudje s svojimi mislimi.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #78 - 07.01.2004 at 11:54:09

Bardo_Thodol wrote on 07.01.2004 at 11:36:30:
Verjamem, da je potres naravna sila, ne verjamem pa, da potrese povzročamo ljudje s svojimi mislimi.

kdo pa zate povzroca (ali jo je, oz. jo bo) naravno silo?
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #79 - 07.01.2004 at 12:17:39

Quote:
kdo pa zate povzroca (ali jo je, oz. jo bo) naravno silo?

Narava!

Kaj misliš, da mora prav za vsem stati en uradnik ali nadzornik
(po možnosti podoben nam in z nam podobnimi mislimi in čustvi, le da  večji, pa z daljšo brado  Cheesy ).
Misliš, da narava sama tega ne zmore?
Ne podcenjuj njenih zmožnosti.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #80 - 07.01.2004 at 12:41:21

Bardo_Thodol wrote on 07.01.2004 at 12:17:39:
Narava!

Kaj misliš, da mora prav za vsem stati en uradnik ali nadzornik

ne da mora, ampak tako je. zmeri kjer je energija je tudi energetik oz. manipulator energije. ker ju ne mormo nikol razdruzit sta eno, ampak hkrati sta si tud razlicna.

Quote:
Misliš, da narava sama tega ne zmore?

ne, ne zmore izkljucno sama. ce pa ne verjames, pa jo vprasaj.

Quote:
Ne podcenjuj njenih zmožnosti.

jaz jo poskusam cenit.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #81 - 07.01.2004 at 12:45:29

Quote:
zmeri kjer je energija je tudi energetik oz. manipulator energije. ker ju ne mormo nikol razdruzit sta eno, ampak hkrati sta si tud razlicna.

Kaj pa, če sploh ni energetik, ampak energetičarka  Wink

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #82 - 07.01.2004 at 12:49:39

Bardo_Thodol wrote on 07.01.2004 at 12:45:29:
Kaj pa, če sploh ni energetik, ampak energetičarka

ce ti je tko ljubse rect loh tud tko. princip ostaja isti.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #83 - 07.01.2004 at 12:51:34

Quote:
ce ti je tko ljubse rect loh tud tko. princip ostaja isti.

OK,  ampak, če je energetičarka, potem je to kar narava sama, ki zna zelo dobro manipulirati z energijami.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #84 - 07.01.2004 at 12:54:07

Bardo_Thodol wrote on 07.01.2004 at 12:51:34:
OK,  ampak, če je energetičarka, potem je to kar narava sama, ki zna zelo dobro manipulirati z energijami.

torej si tudi ti od Nje odvisen, oz. pod Njenim vplivom oz. Ji podrejen?
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #85 - 07.01.2004 at 12:56:36

Quote:
torej si tudi ti od Nje odvisen, oz. pod njenim vplivom oz. ji podrejen?

Da, odvisen v smislu, da sem del nje in ne nekaj izven nje in da ne morem narediti ničesar, česar mi ne "dovoli", ko me omejuje z naravnimi zakoni.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #86 - 07.01.2004 at 13:03:20

Bardo_Thodol wrote on 07.01.2004 at 12:56:36:
Da, odvisen v smislu, da sem del nje in ne nekaj izven nje in da ne morem narediti ničesar, česar mi ne "dovoli", ko me omejuje z naravnimi zakoni.

ok, pol priznas, da si omejen in pogojen.

a pa se ti zdi da je sploh kdaj mozno bit popolnoma osvobojen od vpliva Narave, al je mozno dosezt le prijetnejsi obstoj znotraj Njenega vpliva?
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #87 - 07.01.2004 at 13:11:19

Quote:
ok, pol priznas, da si omejen in pogojen.

a pa se ti zdi da je sploh kdaj mozno bit popolnoma osvobojen od vpliva Narave, al je mozno dosezt le prijetnejsi obstoj znotraj Njenega vpliva?

Kaj naj priznam, da je Zemlja okrogla in da kam drugam zaradi zemljine teže (trenutno, ker še nisem astronavt) ne morem odpotovati? Saj to je vendar očitno.

Moje mnenje je, da naravi ne moreš pobegniti ali se je kako drugače osvoboditi. Kamorkoli greš, povsod je narava in njen vpliv.

Tudi naše sanje in fantazije so naravni pojav.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #88 - 07.01.2004 at 13:17:47

Bardo_Thodol wrote on 07.01.2004 at 13:11:19:
Moje mnenje je, da naravi ne moreš pobegniti ali se je kako drugače osvoboditi. Kamorkoli greš, povsod je narava in njen vpliv.

tocno to! vedno in kjerkoli smo pod Njenim vplivom.

ce se obnasamo prostovoljno naklonjeno do Nje lahko vedno obstajamo v vecni harmoniji z Njo, kar nas tudi vedno osrecuje. ce pa tekmujemo z njo ali ce jo umetno oponasamo pa na vsakem koraku naletimo na tezave oz. neprijetnosti. Ampak tako prijetnosti kot tudi tezave so milostni dar Narave, da lahko skozi lastne izkusnje izboljsamo nas odnos do Nje.

Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #89 - 07.01.2004 at 13:26:49

Videti je, da v bistvu govoriva o istem, kar ti poimenuješ  Bog, jaz pa narava.

Razlika je najbrž v tem, da jaz narave ne pojmujem kot osebo, medtem, ko je zate Bog oseba.
Personifikacija, oziroma projiciranje in transcendiranje naše osebe na celotno naravo, ali stvarstvo, če hočeš, se mi ne zdi niti primerno niti potrebno. Narava je že brez naših omejenih projekcij dovolj veličastna in vredna odkrivanja njenih skrivnosti.

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 12