Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 12
(Read 44752 times)
Bardo_Thodol
5

Re: Potresi II.
Reply #60 - 06.01.2004 at 13:35:00

Quote:
E Bardo, tukaj se pa motiš, na celi frontni črti.
zdej misliš, če ti ne moreš premakniti papirčka, da ga nobeden ne more ???

Ej, si me pa vsaj potolažil.
Glede na to, da jaz ne morem z mislimi premakniti papirčka, tudi ne morem biti odgovoren za potrese in druga premikanja gora ... naj nosijo težo odgovornosti tisti, ki to zmorejo ...

Back to top

IP Logged

Pegasos
4

Human beings are creatures
of awareness
Earth
Reply #61 - 06.01.2004 at 15:27:52

Ej  BArdo  Grin
spet se motiš,
če ne moreš premakniti papirčka, še ne pomeni, da ga resnično (če bi uporabil voljo) ne moreš in ne pomeni, da ga nihče drug ne more in NE POMENI, da pa ti nisi kriv za nič, kar se dogaja na Zemlji.

Moram rečt, da maš resne probleme s samopomembnostjo, če tko misliš.

Sicer pa se ti kr tolaži, ko bo  pod tvojo ritjo treslo, ti bo mogoče postalo jasno, da je tud tvoja rit pretežka  Grin Grin Grin

Kreden  Wink pravilno si povedal, za mantro za potres, za premikanje papirčkov in klicanje duhov in veliko več, vse drži in vse obstaja, pa če kdo to hoče priznat al ne, slej ko prej - kot bi rekli - vsaka ritka pride enkrat na ...... 8)

Pegasos
Back to top

What we need to do to allow magic to get hold of us is to banish doubts from our minds. Once doubts are banished, anything is possible.&&&&The Wheel of Time

IP Logged

kr_eden
Ex Member

Reply #62 - 06.01.2004 at 15:39:27

Ej Bardo, to si ti misliš,  Cheesy Cheesy Cheesy  pa sej nobeden ne pravi, da je kdo za kaj odgovoren, samo en prime sem ti napisal, da vidiš da se da marsikaj, seveda, če mi verjameš, v kar te pa niti najmanj ne mislim prepričevati.

Poglej, kako misliš, da deluje podzavest ? podzavest vsako slišno ali miselno besedo, stavek, prebere iz vseh strani, od spredaj naprej, od zadaj nazaj, tudi zlaga besede, se pravi išče še drugi smisel besede ali stavka.
In misliš, da nikoli v svojem življenju ni tvoja podzavest iz dokaj nedolžnega stavka naredila urnik slabo stvar ? Potem se motiš.
Ena glasbena skupina, ne bom je imenoval je v svojih pesmih katere je pela in snamala na plošče celo pozivala ljudi k čaščenju satana ?
In kako se je ugotovilo ? V nekem studijo so po pomoti vrteli pesem nazaj, ne naprej, ali pa tudi ne po pomoti, tako je pač bilo rečeni in v nekaj delih se je prav lepo slišalo prebrano na gramofonu nazaj kako poziva pevec k čaščenju satana.
Katerega leta je to bilo natančno ne vem več, če bi napel te zarjavele možgane bi se mogoče spomnal.
In še je takšnih stvari katere se lahko koristijo za tiste, slabe stvari.

Tako da, tudi nezavedno lahko vplivaš in vplivamo na potek našega življenja in na razvoj naše civilizacije.

Nismo toliko nedolžni kot se sami sebi zdimo.

LP.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #63 - 06.01.2004 at 15:48:48

Papirčka res ne morem premakniti z mislijo, bi bil pa vesel vsakega, ki misli, da ga lahko in ki bi mi to lahko demonstriral.  Brez težav pa ga tudi sam premaknem tako, da vanj pihnem.

Precej večje težave  imam s premikanjem gora (z mislimi ali brez), zato lahko  javno izjavim, da za potrese resnično ne prevzemam osebne odgovornosti.   Tongue

Problemov s "samopomembnostjo" menda tudi nimam, kljub odkritim grožnjam (ne vem s kakšnim namenom), da bom že še videl, ko se bo tudi pod mojo ritjo treslo.
To poznam in naj povem, da zna biti prav prijetno. Grin

Back to top

IP Logged

kr_eden
Ex Member

Reply #64 - 06.01.2004 at 15:52:02

Vera gore premika  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #65 - 06.01.2004 at 15:57:36

Quote:
Vera gore premika  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Moder pregovor, ki ga pa ni treba razumeti dobesedno ...

Back to top

IP Logged

Pegasos
4

Human beings are creatures
of awareness
Earth
Reply #66 - 06.01.2004 at 16:28:30

Nejeverni Tomaž  Bardot Grin

sorry, če sem te užalila, ampak je blo vse prej kot grožnja.
A misliš, da sem na tako nizkem, da moram uporabljat grožnje?  Tongue Kiss Grin Grin

Nihče ni kriv, če te to tolaži, ti sam uživaj svoje življenje Cheesy in bodi odprt Kiss
Back to top

What we need to do to allow magic to get hold of us is to banish doubts from our minds. Once doubts are banished, anything is possible.&&&&The Wheel of Time

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #67 - 06.01.2004 at 16:58:44

Pegasos wrote on 06.01.2004 at 16:28:30:
Nejeverni Tomaž  Bardot Grin

sorry, če sem te užalila, ampak je blo vse prej kot grožnja.

Užalila me nisi, res pa je, da postanem pozornejši ob pretnjah, češ, da se bo tudi meni še zgodilo to ali ono.
Potem postanem firbčen kdaj, kje, kako, zakaj ...

BTW moj nick ni nič v žlahti z Brižitko (Bardot)   8) Cheesy

Back to top

IP Logged

Lance
Ex Member

Reply #68 - 06.01.2004 at 19:23:17

Bardo_Thodol wrote on 06.01.2004 at 15:57:36:
Moder pregovor, ki ga pa ni treba razumeti dobesedno ...

Izven konteksa topica: tvoj vzdevek po tibetanski knjigi mrtvih - ali ni povezan z močno vero?
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #69 - 06.01.2004 at 20:56:56

Quote:
Izven konteksa topica: tvoj vzdevek po tibetanski knjigi mrtvih - ali ni povezan z močno vero?

Gotovo, da je Tibetanska knjiga mrtvih (Bardo Thodol) povezana tudi z močno vero v posmrtna dogajanja, saj gre za priročnik, ki naj bi ga prebirali umrlemu in ga tako vodili skozi posmrtna stanja.

Ja, in?

Back to top

IP Logged

Lance
Ex Member

Reply #70 - 06.01.2004 at 21:22:55

Malo sem zmiksal tvoj nick pa misel, da vera premika gore pa tvoj replay na to in pol je iz stroja profesorja Baltazarja prišlo to vprašanje, ki sem ga zastavil.  Grin Nema veze, naj se nadaljuje s potresi  - v tem topicu.  Wink
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #71 - 06.01.2004 at 21:53:42

Quote:
Malo sem zmiksal tvoj nick pa misel, da vera premika gore pa tvoj replay na to in pol je iz stroja profesorja Baltazarja prišlo to vprašanje, ki sem ga zastavil.

Za svoj vzdevek bi si prav lahko izbral tudi Ostržka, če bi ravno takrat, ko sem se prvič vključil na forum, debatirali o tem lesenem možiclju iz Collodijeve knjige  ...

Čeprav v obstoj Ostržka, kot je opisan v knjigi, ne verjamem, pa to seveda ne pomeni, da mi določene misli iz knjige ne morejo biti všeč ali celo vir inspiracije.

To je naša pogosta konceptualna težava (ali bolje zadrega) da kakšne fabule ne zmoremo razumeti drugače, kot le v vsej njeni "verodostojnosti in resničnosti" in če temu kriteriju nekako ne ustreza, jo na (našo) žalost najpogosteje kar v celoti zavrnemo.

Back to top

IP Logged

Lance
Ex Member

Reply #72 - 06.01.2004 at 22:05:43

Bardo_Thodol wrote on 06.01.2004 at 21:53:42:
Za svoj vzdevek bi si prav lahko izbral tudi Ostržka, če bi ravno takrat, ko sem se prvič vključil na forum, debatirali o tem lesenem možiclju iz Collodijeve knjige  ...

Jaz sem pa mislil, da si izbiro nicka pretehtal, pretuhtal in prespal. Ampak tudi intuicija in vzgib je OK.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #73 - 06.01.2004 at 22:28:15

Quote:
Jaz sem pa mislil, da si izbiro nicka pretehtal, pretuhtal in prespal. Ampak tudi intuicija in vzgib je OK.

Grin "Nomen est omen" ...

Kakorkoli, meni se izbira nicka vendarle ne zdi tako pomembna, da bi se mi jo zdelo vredno dobro pretuhtati in prespati. Nick, ki je dovolj nevtralen  in ki ni  ravno preveč izzivalen ter da ne vzbuja kakih nenavadnih asociacij, se meni zdi ravno pravšnji, kar pa ne pomeni, da kdo drug nima tudi drugačnih kriterijev in vzgibov  Sicer pa poznamo  nekaj zabavnih prigod v zvezi z nicki tudi na  tem forumu ...

Verjetno bi bila lahko zanimiva tudi kakšna tovrstna raziskava v smislu zgoraj omenjenega latinskega izreka glede uporabe vzdevkov na forumu.

Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #74 - 07.01.2004 at 02:11:40

Nekateri za potrese potrbujejo mantre, drugi pa znajo to tudi drugače   Wink
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 12