Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 7103 times)
Amstel
5
p

ŽENSKE - KDO NAM POSTAVLJA MERILA?
13.08.2003 at 20:32:25

Verjetno ste opazili plakate, ki na prvi pogled reklamirajo spodnje perilo...
www.zenske.org/images/all.jpg
http://www.zenske.org/

Kar muzala sem se, ko sem jih opazila. Mislim, da gre za zelo dobrodošel projekt sesuvanja modelov, ki jih narekuje par perfekcionističnih modnih kreatorjev, ki večinoma ljubijo ne-žensko telo.

Sem prav vesela, da so se na www.zenske.org javno lotili sesuvanja mita, ki marsikatero mlado dekle spravlja v obup, ker ne sovpada z nerealno sliko shirane ženske na 99% reklam.

Zanimivo se mi zdi, kako smo lahko dojemljivi za neka sporočila. Kako lahko, kot robotki sledimo nekim podobam, vzorcem. Ne samo estetskim.

Zanimivo se mi zdi, kako take reklame delujejo, uspešno, na občutkih manjvrednosti ljudi, večinoma žensk, oz. mladih deklet, ki izberejo zunanji videz, kot način uveljavljanja in potrjevanja.

Zanimivo se mi zdi, kako hudobni znajo biti, tudi odrasli ljudje, ko komentirajo in se zgražajo nad vsakim, posebno žensko, ki ni v tem okviru. Kako si jemljejo pravico, da ocenjujejo izgled nekoga.

To sem na lastni koži neštetokrat doživela. Celo pred kratkim. Od odraslega moškega.
Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

exorcist
Ex Member

Re: ŽENSKE - KDO NAM POSTAVLJA MERILA?
Reply #1 - 13.08.2003 at 20:40:09

Ej, te pa nimajo mer 90-60-90 niti niso visoke 178 cm ter imajo 55 kg? Se bi lahko prilepla gor eno blondinko s kravzastimi dolgimi prameni in zelenimi okicami? Grin  Grin

Zenske lepe morate biti za moske, drugace va ne bo nihce imel rad, pa se prehitro se postarate, nakar pa se se jezite ce ima vas moski ljubice....  Grin

Resnico obdrzi, laz zavrzi.

Smiley
Back to top

IP Logged

vilma
5

MIR IN HARMONIJA V VSAKEM
SRCU
Celje, Slovenija
Reply #2 - 13.08.2003 at 20:42:31

exorcist wrote on 13.08.2003 at 20:40:09:
Ej, te pa nimajo mer 90-60-90 niti niso visoke 178 cm ter imajo 55 kg? Se bi lahko prilepla gor eno blondinko s kravzastimi dolgimi prameni in zelenimi okicami? Grin  Grin

Zenske lepe morate biti za moske, drugace va ne bo nihce imel rad, pa se prehitro se postarate, nakar pa se se jezite ce ima vas moski ljubice....  Grin

Smiley

IDIOTIZEM  Angry

Pozdravček

Vilma
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #3 - 13.08.2003 at 20:48:51

vilma wrote on 13.08.2003 at 20:42:31:
IDIOTIZEM  Angry

Pozdravček

Vilma

Ha, ha  Grin Grin , saj sem ti rekel resnico obdrzi, laz pa zavrzi... Ne pa se jeziti. Mi posljes eno slikico od venezuelskih manekenk, te so mi najljubse, mesanica spanskega temperamenta in azteske krvi.  Grin
Back to top

IP Logged

fraktal
1
*

Reply #4 - 13.08.2003 at 20:54:33

Če ne bi bilo predsodkov tudi takih plakatov ne bilo treba, žal smo še daleč stran od tega.
Back to top

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #5 - 13.08.2003 at 21:02:43

Smiley

Lepo povedano, exorcist. Spomnim se modrega reka modernega filozofa, ki je kar pravi za cvetko k tvojemu pisanju: "Ženska je ustvarjena za igračko moškim..."  Kiss  Cortkan rek, a ne?   Cheesy

Sicer pa mislim, da gre pri teh plakatih še za eno žensko nečimrnost. V bistvu bi lahko tudi rekli: Nečimrnost na nečimrnost, to je ženska. Heeeee.  Wink

Back to top

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson

IP Logged

fraktal
1
*

Reply #6 - 13.08.2003 at 21:08:12

Samson wrote on 13.08.2003 at 21:02:43:
Lepo povedano, exorcist. Spomnim se modrega reka modernega filozofa, ki je kar pravi za cvetko k tvojemu pisanju: "Ženska je ustvarjena za igračko moškim..."  Kiss  Cortkan rek, a ne?   Cheesy

Sicer pa mislim, da gre pri teh plakatih še za eno žensko nečimrnost. V bistvu bi lahko tudi rekli: Nečimrnost na nečimrnost, to je ženska. Heeeee.  Wink

A temu se pa reče vrana vrani ne izkljuje očesa  Wink In seveda moški nimajo ogledal niti se fotografirajo itd...  Grin
Back to top

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #7 - 13.08.2003 at 21:10:55

A mislite, da je kaj resnice v tem reku,
ki pravi, da kdor ni sposoben videti bitja v drugem,
ni niti v sebi,
točno tako,
kot v njem niso,
njemu pomembni ljudje, nekoč?

Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #8 - 13.08.2003 at 21:11:38

Samson wrote on 13.08.2003 at 21:02:43:

Joj, Samson bodi no malo bolj previden in obziren do zensk, saj ves kaj se ti lahko zgodi, ce ti odreze Dalila dolge lase, ostanes brez moci in kaj hitro postanes lahek plen v krempljih zensk!  Grin
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #9 - 13.08.2003 at 21:13:07

Amstel wrote on 13.08.2003 at 21:10:55:
A mislite, da je kaj resnice v tem reku,
ki pravi, da kdor ni sposoben videti bitja v drugem,
ni niti v sebi,
točno tako,
kot v njem niso,
njemu pomembni ljudje, nekoč?

Saj smo vsi bitja, ne vem kako to mislis?
Back to top

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #10 - 13.08.2003 at 22:58:33

Maš prav, exorcist. Mal politike ne škodje. Hvala za popravek!  Angry

Kiss Punčke, čudovite ste, luštkane ste, pametne ste na vse pretege, mamo vas full radi.  Cheesy

Pa še prav zaresno to mislim, Amstel. Saj veš, kot astralni izvedenec sem se poglobil tudi v vibracijsko polje, ki vlada med spoloma. Uh, kakšna ustvarjalna lepota je to!  Tongue
Back to top

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #11 - 14.08.2003 at 11:10:38

Quote:
Kar muzala sem se, ko sem jih opazila. Mislim, da gre za zelo dobrodošel projekt sesuvanja modelov, ki jih narekuje par perfekcionističnih modnih kreatorjev, ki večinoma ljubijo ne-žensko telo

Jah,... Jest pa mislim, da gre za opozicijo, kontriranje. Kot v pre-mnogih delovanjih zadnjih dni. Predvsem pa za "kao" noviteto. Nič novga se ne najde, pa so si rekli, dejmo bit face, pa to naredit. Nič lažjega.

Kar se mode tiče, da ne bo nerazumevanja mojih misli tukaj, mi je precej mimo. Če pogledaš eno "kao" vrhunsko modno revijo, vidiš obleke, ki se v povprečju skorajda ne nosijo, torej čista zguba. Sploh nekih super sonic oblikovalcev.

Quote:
Sem prav vesela, da so se na www.zenske.org javno lotili sesuvanja mita, ki marsikatero mlado dekle spravlja v obup, ker ne sovpada z nerealno sliko shirane ženske na 99% reklam.

Vsak se sam spravlja v obup, kolikor si to sam dovoljuje. Mlade deklice imajo probleme s preveliko in tudi s premalo težo. Vse to pa le kaže, na to da naša družba človeka stiska od spredi in od zadi. Na nek način se moram strinat s teboj s to dojemljivostjo, ki je perfekcionistično dosegla raven, ki že povzroča celo paleto bolezni med ljudmi. Če je kominizem-socializem to dosegel s prisilo, si vsaj vedu pri čem si. Vsi so nosili modre titovke in rdeče rutice..., pri teh sodobnih kapitalističnih pristopih pa ponavadi ugotoviš, da si utesnjen in stisnjen, ko ti že seka na telo in dušo.

Quote:
Zanimivo se mi zdi, kako take reklame delujejo, uspešno, na občutkih manjvrednosti ljudi, večinoma žensk, oz. mladih deklet, ki izberejo zunanji videz, kot način uveljavljanja in potrjevanja.

Zanimivo je to, da je ta vzorec zasidran tudi v moških glavah, ki kot si sama ugotovila, le tak videz precej bolj sprejemajo in ga imajo za postavljanje meril. In takšen videz ženski omogoči lažji prodor v katerikoli smeri njenega delovanja (služba, družba, ....)

Quote:
Kako si jemljejo pravico, da ocenjujejo izgled nekoga.

Vsak si jemlje pravico do vsega. Ti ne ocenjuješ? Ne ocenjuješ narave okrog sebe? Ne ocenjuješ sončnega zahoda? Ne ocenjuješ viharja, ki odnese streho milijonom ljudi? Ne ocenjuješ požarov, ki pustošijo po svetu? Vse lahko oceniš kakorkoli hočeš. Pomembno je kako se te te stvari dotaknejo in kaj občutiš ob njih.

Svoje čase sem sam precej kritično gledal na tetovaže in raznorazne kovinske predmete, ki si jih natikajo skozi prsne bradavice, nosne votline... Zdej me boli, itak je to izven mene - njihovo telo, njihovo življenje. Če jim paše, why not? Vsak je na svoji poti kar precej sam in odgovoren do samega sebe. Kot bi reku Jezus:"Vzemi svoj križ in ga nosi!"

In to v bistvu že vse vemo. Zato smo tu in zato imamo naše strani da tak način razmišljanja - dojemanja spremenimo. Ali ne?

Velik sonca
Edi
Back to top

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #12 - 14.08.2003 at 15:44:13

men so tud ti plakati ful všeč.

dejstvo pa je, da si same postavljamo merila, oz dovolimo, da jih drugi namesto nas in tako postanejo naša
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

natural
3

crazy monkey
lj
Reply #13 - 14.08.2003 at 16:11:57

Smiley

Jaz sem pa mislil, da si se spokal s foruma gospod gosta črna vibrijajoča sluz z zavestjo.
Daj te kretenizme obdrži zase in ne bodi še bolj beden, kot si si v resnici.
Ali si se vprašal zakaj imaš tako velika ušesa?
Me prav zanima kaj bi tvoja mamica rekla na tvoje izjave, ki jih pogumno pišeš tukaj.Pomoje bi te skloftala kot prasca(in prav bi bilo). Angry
Back to top

IP Logged

sparkle
Guest

Reply #14 - 14.08.2003 at 19:42:49

Pozdravčk...

Kaj naj rečm... spet jz k gledam pa premal vidm Embarrassed(še dobr da grem po nova očala Tongue) sicer sm te plakate vidla, samo sm se poglobila v napis-kdo mi postavlja merila- in teh modelov sploh opazla nism...  no sej tut suhic ne opažam.. pač mi ni pomembno...
Drgač glede tega kako vplivajo mediji s 'shiranimi manekenkami' na mlade deklce bi se dal marsikj napisat. Mislm, da so deloma krive tut mamice. Recimo naša mami se ne paca preveč pa nikol se ni zanimala za modo pa nikol ni skrbela za kilograme preveč (govorim v okvirih zdravega seveda) in je vertjetno s tem velik razbremenila tut mene. Pa da ne bo pomote MOJA MAMI JE NAJLEPŠA!!!!  Kiss Kiss  Verjetno bi bla zgodba drgačna, če bi od malega odraščala zravn ene modne frikice, k bi dam nosila cel kup modnih revij(v katerih ni nč drugega kot Quote:
obleke, ki se v povprečju skorajda ne nosijo, torej čista zguba. Sploh nekih super sonic oblikovalcev
), bi se vagala po vsakem obroku in norela zard kg preveč itd.  Se mi zdi da ma Edi prow Quote:
Vsak se sam spravlja v obup, kolikor si to sam dovoljuje
... samo potem pa pomislim, ok se ne obremenjujem s tem, ker se pač nism mela do zdej potrebe. Se pa recmo z velik drugh stvari...  In kaj naj bi bla pol rešitev? Psihoterapija v vsaki hiši za vsakega družinskega člana?
No sej lahko se gremo, da videz ne vpliva, ampk kakorkol pogledaš vidš da vpliva, pa čeprov nas to jezi,samo tako pač je.. Mene osebno jezi lih Quote:
takšen videz ženski omogoči lažji prodor v katerikoli smeri njenega delovanja (služba, družba, ....)
ampk sej tako je res-na žalost:(  Samo pol se lahko tolažmo-hmmm zihr tale grdofobi šef/ica, kolega/ica, sosed/a... ma probleme s svojo samozavestjo in pol pač neki mene diskriminira, ker se je ustrašu/la -skoz mojo grdobo:o- grdobe v njem/njej Grin Ampk sej je Terri enkt dala gor komad od une zenske k men ni všeč ??? BEAUTIFUL -in ma kr dobr psihoterpavetsk besediu 8) Shocked

LP, sparkle
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2