Quote:Kar muzala sem se, ko sem jih opazila. Mislim, da gre za zelo dobrodošel projekt sesuvanja modelov, ki jih narekuje par perfekcionističnih modnih kreatorjev, ki večinoma ljubijo ne-žensko telo
Jah,... Jest pa mislim, da gre za opozicijo, kontriranje. Kot v pre-mnogih delovanjih zadnjih dni. Predvsem pa za "kao" noviteto. Nič novga se ne najde, pa so si rekli, dejmo bit face, pa to naredit. Nič lažjega.
Kar se mode tiče, da ne bo nerazumevanja mojih misli tukaj, mi je precej mimo. Če pogledaš eno "kao" vrhunsko modno revijo, vidiš obleke, ki se v povprečju skorajda ne nosijo, torej čista zguba. Sploh nekih super sonic oblikovalcev.
Quote:Sem prav vesela, da so se na
www.zenske.org javno lotili sesuvanja mita, ki marsikatero mlado dekle spravlja v obup, ker ne sovpada z nerealno sliko shirane ženske na 99% reklam.
Vsak se sam spravlja v obup, kolikor si to sam dovoljuje. Mlade deklice imajo probleme s preveliko in tudi s premalo težo. Vse to pa le kaže, na to da naša družba človeka stiska od spredi in od zadi. Na nek način se moram strinat s teboj s to dojemljivostjo, ki je perfekcionistično dosegla raven, ki že povzroča celo paleto bolezni med ljudmi. Če je kominizem-socializem to dosegel s prisilo, si vsaj vedu pri čem si. Vsi so nosili modre titovke in rdeče rutice..., pri teh sodobnih kapitalističnih pristopih pa ponavadi ugotoviš, da si utesnjen in stisnjen, ko ti že seka na telo in dušo.
Quote:Zanimivo se mi zdi, kako take reklame delujejo, uspešno, na občutkih manjvrednosti ljudi, večinoma žensk, oz. mladih deklet, ki izberejo zunanji videz, kot način uveljavljanja in potrjevanja.
Zanimivo je to, da je ta vzorec zasidran tudi v moških glavah, ki kot si sama ugotovila, le tak videz precej bolj sprejemajo in ga imajo za postavljanje meril. In takšen videz ženski omogoči lažji prodor v katerikoli smeri njenega delovanja (služba, družba, ....)
Quote:Kako si jemljejo pravico, da ocenjujejo izgled nekoga.
Vsak si jemlje pravico do vsega. Ti ne ocenjuješ? Ne ocenjuješ narave okrog sebe? Ne ocenjuješ sončnega zahoda? Ne ocenjuješ viharja, ki odnese streho milijonom ljudi? Ne ocenjuješ požarov, ki pustošijo po svetu? Vse lahko oceniš kakorkoli hočeš. Pomembno je kako se te te stvari dotaknejo in kaj občutiš ob njih.
Svoje čase sem sam precej kritično gledal na tetovaže in raznorazne kovinske predmete, ki si jih natikajo skozi prsne bradavice, nosne votline... Zdej me boli, itak je to izven mene - njihovo telo, njihovo življenje. Če jim paše, why not? Vsak je na svoji poti kar precej sam in odgovoren do samega sebe. Kot bi reku Jezus:"Vzemi svoj križ in ga nosi!"
In to v bistvu že vse vemo. Zato smo tu in zato imamo naše strani da tak način razmišljanja - dojemanja spremenimo. Ali ne?
Velik sonca
Edi