Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 630 times)
Katarina
3

Unikat-to si!

Psihološka žrtev...
08.08.2003 at 20:03:25

Pozdravljeni...

Tudi tokrat nekako na brzino,a malo sem vseeno preletela naslove tem o katerih ste pisali,a nisem našla.
Kakorkoli...spet me nekaj zanima  Wink,in spet ste dobrodošli z svojimi mnenji,pogledi.

Spet gre namreč za ljudi...Za tiste,ki so ostali.
Imela sem priložnost spoznavati ljudi,pravzaprav sem se malo bolj poglobila le v dva,ki sta se prostovoljno javila v jugoslovansko vojno.Zakaj sta to naredila?
Še sama ne vesta...nekaj so dala mlada leta,nekajželja po nekakšnem boju za pravičnost,nekaj...Bog ve kaj.
Normalno...stvari,ki so se dogajale kljub neprizadetem tonu s katerim sta razlagala,tudi njiju niso pustile ravnodušne.
Še več...iz dogajanja sta s seboj odnesla čustva,ki jih danes nekako ne prepoznavata- vsaj meni se zdi tako.
Koliko se tega zavedata,je normalno njuna stvar.Eden bolj,drugi manj,a vsak s svojim načinom ali bolje izgovorom (Ne,ne sodim...tako se spet zdi samo meni).

In kadar ujamemo trenutek in se temu kar OČITNO boli preveč približamo,takrat...ja,takrat se lahko pogovarjamo.Kratek čas...potem oba zamahneta z roko;
"Pusti to...

In pustimo.

Tolažita se vsak na svoj način...Prvi postane napadalen-agresiven takoj,ko spije kozarček,drugi ob nepravem zvoku popolnoma ponori.

Obstaja kakšna knjiga,ki govori,razlaga o človeku-vojaku kot psihološki žrtvi vojne?
Če jo kdo pozna,naj se oglasi.Zelo rada bi jo prebrala.
Seveda pa...kdorkoli ima kakršnekoli svoje izkušnje ali je kaj podobnega podoživljal z nekom drugim in mu ni težko govoriti o teh stvareh...oglasite se.Vesela Vas bom.

Lep pozdrav,

Katarina
Back to top

Slabih izkušenj ni,so samo priložnosti za učenje...

IP Logged

Amstel
YaBB Moderator
p

Re: Psihološka žrtev...
Reply #1 - 09.08.2003 at 10:01:08

Katarina wrote on 08.08.2003 at 20:03:25:

Obstaja kakšna knjiga,ki govori,razlaga o človeku-vojaku kot psihološki žrtvi vojne?

Oj. Veliko knjig govori... o t.i. post-travmatskem sindromu... katere žrtve so od udeležencev vojn... do žrtev nasilja v družini...
Točno v kateri knjigi boš našla kaj več o tem, ta trenutek se ne spomnim... ne bo težko najti, ker imaš ključno besedo.
Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1